ইলেক্সন কমিসন
মরিশুবা তাঙ্কক্তা রাজ্য/য়ু.তি 10 দা পি.সি 96 শীনবা থুংনা শান্তি ওইনা ভোৎ থাদনখ্রে
নুমিদাংগী পুং 8 ফাওবদা ভোৎ থাদবগী চাদা 62.84% লৈখি; নুমিদাংগী পুং 11:45 দা নৌনা অমুক লাউথোক্কনি
সাধারন মীখল 2024 দা পি.সি 379 অমসুং রাজ্য/য়ু.তি 23 দা ভোৎ থাদবা মপুংফানা লোইশিল্লে
অন্ধ্র প্রদেস, সিক্কিম অমসুং অরুনাচল প্রদেসকী বিধান সভাশিংগী মীখল লোইশিনখ্রে
চহি খর অসিদা শ্রীনগরদা খ্বাইদগী মশিং য়াম্না ভোৎ থাদবা থোক্লকখি
মনুং-মপান ফাওনা খঙবা ঙম্নবা এন্দ্রোইদ ভর্সন্দা ভি.তি.আর এপ্প স্কৃনসোতশিং য়ারে
13 MAY 2024 8:38PM by PIB Imphal
সাধারন মীখল 2024 গী মরিশুবা তাঙ্কক্তা ঙসি অয়ুক পুং 7 তগী পি.সি 96 শীনবা থুংনা ভোৎ থাদবা হৌদুনা নুমিদাংগী পুং 8 ফাওবা ভোৎ থাদবগী চাং 62.84% লৈখি। ভোৎ থাদবগী মতম নুংথিল পুং 6 তা লোইরে, অদুবু মশিং য়াম্লবা ভোত্তরশিং হৌজিক ফাওবা পোল্লিং স্তেসনশিংদা পরেং শাংনা লেপতুনা ঙাইনরি।
ভোৎ থাদখিবগী চাং অসি ই.সি.আইগী ভোত্তর তর্নআউত এপ্পতা ফংগনি। মসিদা রাজ্য/পি.সি/এ.সিগী মশিং পীবগী মথক্তা তাঙ্কক-তাঙ্ককশিংদা লৈখিবা ভোৎ থাদখিবগী চাংশু পীরি। মরী লৈনবশিংগী খুদোংচানবা পুং ~2345 দা কম্মিসন্না ভোৎ থাদখিবগী চাং য়াওরবা অতোপ্পা প্রেস নোত অমা থোক্কনি।
মরিশুবা তাঙ্কক্তা রাজ্যশিংদা লৈখিবা ভোৎ থাদনখিবগী চাং (নুমিদাংগী পুং 8 ফাওবদা)
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি
পি.সি মশিং
চাউরাকপা ভোৎ থাদখিবগী চাং %
1
অন্ধ্র প্রদেস
25
68.12
2
বিহার
5
55.90
3
জম্মু অমসুং কাস্মির
1
36.58
4
ঝারখন্দ
4
63.37
5
মধ্য প্রদেস
8
68.63
6
মহারাস্ত্রা
11
52.75
7
ওরিসা
4
63.85
8
তেলঙ্গানা
17
61.39
9
উত্তর প্রদেস
13
57.88
10
নোংচুপ বেঙ্গল
8
75.94
রাজ্য/য়ু.তি 10 (96 পি.সি )
96
62.84
মীখল শান্তি ওইনা পাংথোকখ্রে। তাঙ্কক খুদিংমক্তা সি.ই.সি শ্রী রজিব কুমারনা লুচিংদুনা ই.সিশিং শ্রী গ্যানেস কুমার অমসুং শ্রী সুখবির সিংহ সন্ধুনা মীখলগী থবক-থৌরম খুদিংমক কুপ্না য়েংশিনখি অমসুং দরকার লৈবা পাউতাকশিং পীখি। ভোত্তশিং অকিবা লৈতনা মখোয়গী ভোৎ থাদবা ঙম্নবা সেকুরিতিগী অকনবা চেকশিন-থৌরাংশিং লৌখৎখি। মরিশুবা তাঙ্কক লোইশিনখিবগা লোয়ননা রাজ্য/য়ু.তি 23 অমসুং পি.সি 379 দা মীখলগী থবকশিং লোইশিনখ্রে। অরুনাচল প্রদেস, সিক্কিম অমসুং অন্ধ্র প্রদেসকী রাজ্য বিধান সভাশিং অমসুং ওরিসা বিধান সভাগী এশেমব্লি সিত ২৮ গী মীখলশিং পাংথোকখ্রে।
ঙসি কাস্মিরদা শ্রীনগর পি.সিগীদমক ভোৎ থাদনখ্রে। অকনবা সেকুরিতিগী চেকশিন-থৌরাং মরক্তা মখোয়গী ভোৎশিং থাদনবা শ্রীনগরদা তোঙান-তোঙানবা পোল্লিং স্তেসনশিংদা ভোত্তরশিংনা শান্তি ওইনা পরেং লেপ্পা উখি। ভোত্তশিং হেন্না শরুক য়াবা ঙম্নবা তেলঙ্গানাগী পি.সি 17 গী এশেমব্লি সেগমেন্ত খরদা কম্মিসন্না মতম শাংদোকহনখি( অয়ুক পুং 7 তগী নুংথিল পুং 6)।
মনুং-মপান ফাওনা খঙবা ঙম্নবা এন্দ্রোইদ ভর্সন্দা ভি.তি.আর এপ্প স্কৃনসোতশিং য়ারে। মসিনা ভোত্তর তর্নআউত এপ্পতা রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা অপুনবা ভোৎ থাদখিবা মশিং খঙবা ঙমহল্লে অমসুং তাঙ্কক-তাঙ্কক্তা লৈখিবা ভোৎ থাদখিবগী মশিং ফংহল্লে।
মীখল পাংথোকখিবা নুমিৎকী নোংমগী মতুংদা মীরেপশিং নত্ত্রগা মখোয়গী পোল্লিং এজেন্তশিং য়াওনা মীখলগী চে-চাংশিং স্কুতিনি পাংথোক্লে। করিগুম্বা মীখল অমুক হনবা দরকার ওইরবশু, মসিগী মতুংদা ৱারেপ লৌরে। লম থাপ্পা অমসুং চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাদবদগী পোল্লিং কাংবু খরদি মীখল নুমিৎগী মতুংদা হল্লকই। স্কুতিনি মতুংদা অমসুং মীখল অমুক হন্নগদবা মশিংগী মখা পোন্না কম্মিসন্না 17.5.2024 দা নুপা-নুপী য়াওনা ভোৎ থাদবগী চাং ফোঙগনি।
নোং-চিংগী ফিবম য়াম্না ফখি অমসুং অকনবা নুংশাগী মৈশা থেংনখিদে। মরিশুবা তাঙ্কক্কী মীখল অসিদা রাজ্য/য়ু.তি 10 ভোত্তরশিং থৱায় য়াওনা মীখল শরুক য়াখি। তাঙ্কক অসিদা অন্ধ্র প্রদেস, বিহার, জম্মু অমসুং কাস্মির, ঝারখন্দ, মধ্য প্রদেস, মহারাস্ত্রা,ওরিসা, তেলঙ্গানা, উত্তর প্রদেস অমসুং নোংচুপ বেঙ্গলদা ভোৎ থাদখি। তাঙ্কক অসিদা অপুনবা মীরেপ 1717 লাম্বা তৌনখি।
ময়েক শেংলবা মীখলগী ফোতোশিং মফম অসিদা ফংগনি: https://www.eci.gov.in/ge-2024-photogallery । লাইবক থিবা থৌদোক অমদা তেলঙ্গানাগী চাম্পাপেত্তা মথৌ পাংথোক্লিঙৈদা পোল্লিং ওফিসিএল অমা লৈখিদ্রে। লৈখিদ্রবা পোল্লিং ওফিসার অদুগী ইমুং-মনুংদা খুদক্তা এক্স-গ্রেসিয়া পীনবা কম্মিসন্না সি.ই.ও তেলঙ্গানাদা খঙহনখ্রে।
য়ু.পিগী বাহরাইচতা পোল্লিং স্তেসন্দা মখোয়গী নাৎকী ফিজোলগা লোয়ননা থারু ত্রাইব
মথংগী তাঙ্কক( মঙাশুবা তাঙ্কক) রাজ্য/য়ু.তি 8 দা পি.সি 49 দা মে 20, 2024 দা ভোৎ থাদনগনি।

Election Commission
Peaceful polling across 96 PCs in 10 States/UTs in Phase-IV
Voter Turnout 62.84% as of 8 PM; another update at 11:45 pm
Polling complete in 23 States/UTs and 379 PCs for GE 2024
Polling complete in state assembly elections in Andhra Pradesh, Sikkim and Arunachal Pradesh
Srinagar records highest turnout in decades
Screenshots of the VTR App on Android version also enabled for higher transparency
13 MAY 2024 8:38PM by PIB Delhi
Polling in the fourth phase of General Elections 2024 which commenced at 7 am today simultaneously across 96 PCs recorded an approximate voter turnout of 62.84% of 8 PM. Polling was closed at 6 PM, but a large number of voters were still in the queue at polling stations.
The updated voter turnout figures which are still provisional will be available on the Voter Turnout App of ECI. This will give aggregate phase wise figures in addition to the State/PC/AC wise figures. Commission shall additionally for convenience of stakeholders, issue another press note with voter turnout figures at ~2345 hours.
State-Wise Approximate Voter Turnout in Phase - 4 (8 PM)
Sl. No.
State / UT
No. PCs
Approximate Voter Turnout %
1
Andhra Pradesh
25
68.12
2
Bihar
5
55.90
3
Jammu and Kashmir
1
36.58
4
Jharkhand
4
63.37
5
Madhya Pradesh
8
68.63
6
Maharashtra
11
52.75
7
Odisha
4
63.85
8
Telangana
17
61.39
9
Uttar Pradesh
13
57.88
10
West Bengal
8
75.94
Above 10 States/UTs (96 PCs)
96
62.84
Polling was held smoothly and peacefully. The Commission led by CEC Shri Rajiv Kumar along with ECs Shri Gyanesh Kumar and Shri Sukhbir Singh Sandhu kept a regular close watch on each and every aspect of the poll process in all the phases and issued necessary directions, wherever required. Stringent security measures were in place creating a conducive environment for voters to cast their vote without fear or intimidation. With the conclusion of phase 4, polling for General Elections has crossed the halfway mark with polling completed in 23 States/UTs and 379 PCs. Polling is complete in General Elections for State Legislative Assemblies of Arunachal Pradesh, Sikkim, Andhra Pradesh and 28 assembly seats of Odisha State Assembly.
In the Kashmir valley, voting took place for the Srinagar PC today. Amidst ample security, voters were seen queuing up peacefully at various polling stations in Srinagar to cast their votes. Polling time in certain assembly segments of 17 Parliamentary Constituencies of Telangana was increased by the Commission (from 7 am till 6 pm) to increase voters’ participation.
To further enhance transparency, the Voter Turnout App has now been upgraded to enable Android users of the App to take screenshots. This measure is in addition to the transparency measures taken by the Commission including showing state wise overall turnout on Voter turnout APP and releasing phase wise electors’ data.
As per the laid down procedure, scrutiny of election papers takes place one day after the polling day in the presence of Candidates or their authorised polling agents. The decision to conduct repoll, if any, is also taken thereafter. Some polling parties return after polling day depending on the geographical/ logistical conditions. Commission will also, after the scrutiny and depending on the number/ schedule of repoll, publish the updated voter turnout along with gender wise breakup by 17.5.2024.
The weather was largely conducive and there was no marked heat wave like conditions. Voters participated enthusiastically and visuals of voting happening under bright blue to overcast skies emerged from the 10 States/UTs that went to polls in Phase-4. Andhra Pradesh, Bihar, Jammu and Kashmir, Jharkhand, Madhya Pradesh, Maharashtra, Odisha, Telangana, Uttar Pradesh and West Bengal, are the States/UTs where polling took place in this phase. A total of 1717 candidates were in the electoral fray in this phase.
High resolution poll day photos can be accessed here: https://www.eci.gov.in/ge-2024-photogallery In an unfortunate incident, a polling official in Champapet, Telangana passed away while on duty. Taking swift cognisance of the tragic demise, the Commission has directed CEO Telangana for immediate disbursal of ex-gratia payment to the family of the deceased polling officer.
Tharu tribe in their traditional attire at polling station in Bahraich, UP
The next phase (phase 5) polling is scheduled on May 20, 2024 in 49 PCs in 8 States/UTs