য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
পদ্ম এৱার্দস-২০২৫ গী নোমিনেসনশিং পীশিনবা হৌরে
01 MAY 2024 5:20PM by PIB Imphal
গনতন্ত্র দিবস, ২০২৫ থৌরমদা লাউথোক্কদবা পদ্ম এৱার্দস ২০২৫গী ওনলাইন নোমিনেসন/রিকম্মেন্দেসন ঙসি মে ১, ২০২৪ দা হাংদোক্লে। পদ্ম মনাশিংগী নোমিনেসন তৌবগী অরোইবা মতম সেপ্তেম্বর ১৫, ২০২৪ ওইরগনি। পদ্ম মনাশিংগী নোমিনেসন/রিকম্মেন্দেসনশিং অসি ওনলাইনগী খুত্থাংদা রাস্ত্রিয়া পুরুস্কার পোর্তেল (https://awards.gov.in ) দগী ফংগনি।
পদ্ম মনাশিং মমিং ওইনা পল্লবদা পদ্ম বিভুশন, পদ্ম ভুশন অমসুং পদ্ম শ্রী অসি লৈবাক অসিগী মীচমদা পীবা খ্বাইদগী ৱাংবা মনা ওইরি। ১৯৫৪ দা হৌদোক্লদুনা, মনাশিং অসি চহি খুদিংগী গনতন্ত্র দিবসতা লাউথোক্তুনা লাক্লি। মনা অসিনা 'অখন্নবা থবক পায়খৎপাবু মশক খঙনবা হোৎনরি অমসুং আর্ত, সাহিত্য অমসুং এজুকেসন, শান্ন-খোৎনবা, হিদাক লাংথক, মীয়ামগী থবক, সাইন্স অমসুং ইঞ্জিনীয়রিং, পব্লিক এফিয়র্স, সিভিল সর্ভিস, লল্লোন ইতীক অমসুং ইন্দস্ত্রি অসিনচিংবা ফীল্দ/দিসিপ্লিন খুদিংমক্তা অখন্নবা অমসুং তোপ-তোপ্পা মায় পাকপা/সর্ভিসকীদমক পীরি। জাৎ, শীনফম, থাক নৎত্রগা নুপী নুপাগী খেন্নবা থমদনা মনা অসি ফংবা য়াই। দোক্তর অমসুং সাইন্তিস্তশিং নত্তনা পি.এস.য়ু.শিংদা থবক তৌরিবা য়াওনা লৈঙাক্কী সর্ভেন্তশিংনা মনা অসি লৌবা য়াদে।
লৈঙাক অসিনা পদ্ম মনা অসি "মীয়ামগী পদ্ম" ওন্থোক্নবা লেপ্লি। মরম অসিনা মীপুম খুদিংমক্না সেল্ফ নোমিনেসন য়াওনা নোমিনেসন/রিকম্মেন্দেসন তৌবীনবা হায়জরি। নুপীলক্তগী, খুন্নাই অসিগী অশোনবা কাংলুপতগী, এস.সি.শিং অমসুং এস.তি.শিং, নাম্ম শোইরবা মীওইশিং অমসুং খুন্নাই অসিগীদমগী কত্থোক্তুনা হোৎনজরিবা মীয়াম মরক্তগী মখোয়গী থবক থৌরমশিংবু তশেংনা শকখঙবীবা চঙবশিং থিদোক্নবা হোৎনবা য়াই।
নোমিনেসন/রিকম্মেন্দেসনশিং অসিদা মথক্তা পল্লিবশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং রাস্ত্রিয়া পুরুস্কার পোর্তেল (https://awards.gov.in ) দা ফংলে, অইবা ৱারোল ওইনা সাইতেসন (য়াম্লবদা ৱাহৈ ৮০০), মীওই অদুগী মরী লৈনবা ফীল্দ/দিসিপ্লিন অদুগী অখন্নবা মায় পাকপা/সর্ভিস অদুবু ময়েক শেংনা পুথোকপীবা য়াওনা অচঙবা মরী লৈনবা অকুপ্পা মরোল খুদিংমক য়াওগদবনি।
হিরম অসিগী মতাংদা মখা তাবা অকুপ্পা মরোলশিং 'এৱার্দস এন্দ মেদলস' হায়বা হোম এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইত (https://mha.gov.in) অমসুং পদ্ম পোর্তেল (https://padmaawards.gov.in )কী হেদিংদা ফংবীগনি। হায়রিবা মনাশিং অসিগা মরী লৈনবা স্তেত্যুৎ অমসুং কাংলোনশিং অসি https://padmaawards.gov.in/AboutAwards.aspx হায়রিবা লিঙ্ক অসিগী ৱেবসাইত্তা ফংবীগনি।

Ministry of Home Affairs
Nominations for Padma Awards-2025 begins
01 MAY 2024 5:20PM by PIB Delhi
Online nominations/recommendations for the Padma Awards 2025 to be announced on the occasion of Republic Day, 2025 have begun from today. The last date for nominations for Padma Awards is 15th September, 2024. The nominations/recommendations for Padma Awards will be received online on the Rashtriya Puraskar Portal (https://awards.gov.in).
The Padma Awards, namely, Padma Vibhushan, Padma Bhushan and Padma Shri, are amongst the highest civilian awards of the country. Instituted in 1954, these Awards are announced on the occasion of the Republic Day every year. The award seeks to recognize ‘work of distinction’ and is given for distinguished and exceptional achievements/service in all fields/disciplines, such as, Art, Literature and Education, Sports, Medicine, Social Work, Science and Engineering, Public Affairs, Civil Service, Trade and Industry etc. All persons without distinction of race, occupation, position or sex are eligible for these Awards. Government servants including those working with PSUs, except Doctors and Scientists, are not eligible for Padma Awards.
The Government is committed to transform Padma Awards into “People’s Padma”. All citizens are, therefore, requested to make nominations/recommendations, including self-nomination. Concerted efforts may be made to identify talented persons whose excellence and achievements really deserve to be recognized from amongst women, weaker sections of the society, SCs & STs, divyang persons and who are doing selfless service to the society.
The nominations/recommendations should contain all relevant details specified in the format available on the above said Portal, including a citation in narrative form (maximum 800 words), clearly bringing out the distinguished and exceptional achievements/service of the person recommended in her/his respective field/discipline.
Details in this regard are also available under the heading 'Awards and Medals' on the website of Ministry of Home Affairs (https://mha.gov.in) and on the Padma Awards Portal (https://padmaawards.gov.in ). The statutes and rules relating to these awards are available on the website with the link https://padmaawards.gov.in/AboutAwards.aspx .