কেবিনেট
কেবিনেটে খাদ্য সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰত আৰু ভূটানৰ মাজত এক চুক্তি স্বাক্ষৰিত কৰিবলৈ অনুমোদন জনাইছে
13 MAR 2024 3:28PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত কেন্দ্ৰীয় কেবিনেটে ভূটান চৰকাৰৰ স্বাস্থ্য মন্ত্ৰালয়ৰ খাদ্য আৰু ঔষধ প্ৰাধিকৰণ (বিএফডিএ) আৰু ভাৰতীয় খাদ্য সুৰক্ষা আৰু মানক প্ৰাধিকৰণৰ (এফএছএছএআই) মাজত খাদ্য সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা সন্দৰ্ভত এক চুক্তি স্বাক্ষৰিত কৰাৰ ক্ষেত্ৰত অনুমোদন জনায়।
ভূটান চৰকাৰৰ স্বাস্থ্য মন্ত্ৰালয়ৰ খাদ্য আৰু ঔষধ প্ৰাধিকৰণ (বিএফডিএ) আৰু ভাৰত চৰকাৰৰ স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ৰ খাদ্য সুৰক্ষা আৰু মানক প্ৰাধিকৰণৰ (এফএছএছএআই) মাজত এই চুক্তি স্বাক্ষৰৰ জৰিয়তে চুবুৰীয়া দেশ দুখনৰ মাজত বাণিজ্য ত্বৰান্বিত হ'ব। বি.এফ.ডি.এ.য়ে ভাৰতলৈ সামগ্ৰীবোৰ ৰপ্তানি কৰাৰ সময়ত এফ.এছ.এছ.এ.আই.য়ে নিৰ্ধাৰিত মান ৰক্ষা কৰাৰ প্ৰমাণ হিচাপে স্বাস্থ্য প্ৰমাণপত্ৰ জাৰী কৰিব। ই ব্যৱসায়িক সূচলতা বৃদ্ধি কৰাৰ লগতে দুয়োপক্ষৰ অনুপালন ব্যয় হ্ৰাস কৰিব।

Cabinet
Cabinet approves signing of an Agreement between India and Bhutan in the area of Food Safety
13 MAR 2024 3:28PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi approved the signing of an Agreement between Bhutan Food and Drug Authority (BFDA), Ministry of Health, Royal Government of Bhutan and Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI) regarding cooperation in the areas of food safety.
The signing of this Agreement between Bhutan Food and Drug Authority (BFDA), Ministry of Health, Royal Government of Bhutan and Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI), Ministry of Health & Family Welfare, Government of India will facilitate the trade between two neighboring countries. BFDA will issue a Health Certificate as a proof of compliance with the requirements prescribed by FSSAI, while exporting the products to India. This will promote Ease of Doing Business and will reduce compliance cost on both sides.