Cabinet
Cabinet approves signing of an Agreement between India and Bhutan in the area of Food Safety
13 MAR 2024 3:28PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi approved the signing of an Agreement between Bhutan Food and Drug Authority (BFDA), Ministry of Health, Royal Government of Bhutan and Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI) regarding cooperation in the areas of food safety.
The signing of this Agreement between Bhutan Food and Drug Authority (BFDA), Ministry of Health, Royal Government of Bhutan and Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI), Ministry of Health & Family Welfare, Government of India will facilitate the trade between two neighboring countries. BFDA will issue a Health Certificate as a proof of compliance with the requirements prescribed by FSSAI, while exporting the products to India. This will promote Ease of Doing Business and will reduce compliance cost on both sides.

মন্ত্রীমন্দল
ফুদ সেফতিগী হিরমদা ভারত অমসুং ভুতানগী মরক্তা য়ানচে অমা খুৎয়েক পীনবা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
13 MAR 2024 3:28PM by PIB Imphal
ফুদ সেফতিগী হিরমদা মতেং পাংননবা ভুতান সরকারগী হেল্থ মিনিস্ত্রিগী ভুতান ফুদ এন্দ দ্রগ ওথোরিতি(বি এফ দি এ) অমসুং ফুদ সেফতি এন্দ স্তেন্দার্দস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়া(ফাসাই)গী মরক্তা য়ানচে অমা খুৎয়েক পীনবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে।
ভুতান সরকারগী হেল্থ মিনিস্ত্রিগী ভুতান ফুদ এন্দ দ্রগ ওথোরিতি(বি এফ দি এ) অমসুং ভারত সরকারগী হেল্থ অমসুং ফেমিল ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী ফুদ সেফতি এন্দ স্তেন্দার্দস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়া(ফাসাই)গী মরক্তা য়ানচে অমা খুৎয়েক পীনবা অসি য়ুম্লোন্নরিবা লৈবাক অনিগী মরক্তা ললোন-ইতিক্কী খুদোংচাবা লৈহল্লগনি। ভারত্তা পোৎ-চৈ থাদোকপা মতমদা ফসাইনা পীবা দরকার ওইবা ইনফম থোকপা নিয়মশিং ইনবগী খুদম অমা ওইনা ভুতান ফুদ এন্দ দ্রগ ওথোরিতি(বি এফ দি এ) না শক্তাকচে অমা পীগনি। মসিনা ললোন-ইতিক লাইহনগনি অমসুং নাকল অনিমক্তা চৎন-কাংলোনশিং ঙাকপদা চঙবা শেনফম হন্থহনগনি।