প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম. মার্চ ১২দা গুজরাত অমসুং রাজস্থান্দা চৎকনি
পি.এম.না পোখ্রান, রাজস্থান্দা ‘ভার শক্তি’ এক্সরসাইজ মীৎয়েঙ তাগনি
‘ভারত শক্তি’ – ত্রাই সর্ভিস ফাইয়রিং অমসুং মেনুবর এক্সরসাইজ অমা – দিফেন্সকী লমদা আত্মনিরভর্তা পুরকপগী লমদা লৈবাকশিংনা খাংজিল্লিবা অকনবা খোঙথাং উৎলি
পি.এম.না অহমদবাদতা লুপা করোর ৮৫,০০০গী ওইগদবা নেস্নেল রেলৱে প্রোজেক্তশিং উরেপ উয়ুং তমগনি অমসুং লৈবাক্কী মফমদা কত্থোক্কনি
পি.এম.না দেদিকেতেদ ফ্রৈত কোরিদোর প্রোজেক্তকী মরুওইবা শরুক কয়া লৈবাক্কী মফমদা কত্থোক্কনি
পি.এম.না অনৌবা বন্দে ভারত ত্রেন ১০ লমথাগনি
পি.এম.না কোচ্রব আশ্রম শঙ্গানি; সাবরমতিদা গান্ধী আশ্রমগী মাস্তর প্লানসু হৌদোক্কনি
10 MAR 2024 5:19PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা মার্চ ১২, ২০২৪দা গুজরাত অমসুং রাজস্থান্দা চৎকনি‍। অয়ুক পুং ৯:১৫রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা অহমদবাদতা লুপা করোর ৮৫,০০০ হেনবগী তোঙান তোঙানবা চাওখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং লৈবাক্কী মফমদা কত্থোক্কনি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগনি‍। মদুগী তুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা সাবরমতি আশ্রমদা চৎকনি, মফমদুদা মহাক্না কোচ্রব আশ্রম শঙ্গাগনি অমসুং গান্থী আশ্রম মেকোরিএলগী মাস্তর প্লান হৌদোক্কনি‍। মদুগী মতুং, নুংথিল পুং ১:৪৫রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা ‘ভারত শক্তি’ – পোখ্রান, রাজস্থান্দা ত্রাই-সর্ভিসেস লাইব ফাইয়র এন্দ মেনুবর এক্সরসাইজকী মওংদা লমদমসিগী দিফেন্স কেপেবিলিতীশিংগী অপুনবা দিমোন্সত্রেসন মীৎয়েঙ তাগনি‍।
পোখ্রান্দা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা পোখ্রান, রাজস্থান্দা ত্রাই-সর্ভিসেস লাইব ফাইয়র এন্দ মেনুবর এক্সরসাইজকী মওংদা লমদমসিগী দিফেন্স কেপেবিলিতীশিংগী অপুনবা দিমোন্সত্রেসন মীৎয়েঙ তাগনি‍।
‘ভারত শক্তি’ হায়রিবা এক্সরসাইজ অসিদা লৈবাকসিগী আত্মনিরভর্তা থৌরাংদা য়ুম্ফম ওইবা লৈবাকসিগী মতিক উৎকদবা লমদমসিগী ওইবা খুৎশু খুৎলায়গী সিস্তেম অমসুং প্লেতফোর্ম কয়া অমা উৎকনি‍। মসিদা কংফাল, নোংথক, সমুদূ্র, সাইবর, অমসুং স্পেসকী দোমেন্দা ইন্দিয়ন আর্ম্দ ফোর্সেসকী অপুনবা ওপরেস্নেল কেপেবিলিতীশিং উত্তুনা তশেং তশেংবা মওংদা, পুম্নমক পুনশিনবা, মল্তি-দোমেন ওপরেসন পাঙথোক্কনি‍।
এক্সরসাইজ অসিদা য়াওরিবা মরুওইবা ইকুইপমেন্ত অমসুং ৱীপন সিস্তেমশিংগী ইন্দিয়ন আর্মীগী মরক্তা T-90 (IM) তেঙ্ক, থনুশ অমসুং সারং গন সিস্তেমশিং, আকা ৱীপন সিস্তেম, লোজিস্তিক্স দ্রোনশিং, রোবোতিক ম্যুলশিং, এদভান্স লাইত হেলিকোপ্তা (ALH) অমসুং অনমেন্দ এরিএল ভেহিকল কয়া অতৈ ময়ামগা লোয়ননা খুমাঙ চাওশিল্লবা গ্রাউন্দ ৱারফ্যার অমসুং এরিএল সর্ভিলেন্স কেপেবিলিতীশিং উৎপা য়াওরি‍।
ইন্দিয়ন নেভীনা নেভেল এন্তি-সিপ মিসাইলশিং, ওতোনোমস কার্গো কেরিইং এরিএল ভেহিকলশিং, অমসুং এক্সপেন্দেবল এরিএল তার্গেতশিংনা মেরিতাইমগী মপাঙ্গল অমসুং তেক্নোলোজীকেল সোফিস্তিকেসনশিং উৎকনি‍। ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সনা লমদমসিদা শেমগৎপা লাইত কোম্বেৎ এয়রক্রাফ্ত তাজাস, লাইত য়ুতিলিতী হেলিকোপ্তরশিং, অমসুং এভদান্স লাইত হেলিকোপ্তরশিং শীজিন্নদুনা নোংথক্কী ওপরেসন্দা এয়র সুপরিয়রিতী অমসুং ভর্সেতিলিতী উৎকনি‍।
হৌজিক মতমসিগী অমসুং তুংলমচৎকী শিংনবশিং লমদমসিগী ওইবা পাম্বৈনা থেংননবা অমসুং লাকশিন্নবগী ভারতনা শেম শারিবা অসিবু তশেং তশেংনা উৎপা ওইনা, ভারত শক্তিনা মালেমগী থাক্তা ভারতকী দোমেস্তি দিফেন্স কেপেবিলিতীশিংগী রেসিলিএন্স, ইনোভেসন, অমসুং পাঙ্গল উৎলি‍। থৌরম অসিনা ইন্দিয়ন আর্ম্দ ফোর্সসকী মতিং মথৌ তৌবগী মতিক অমসুং লমদমসিগী দিফেন্স ইন্দস্ত্রীগী ইনজিনুইতী অমসুং ফিরেপ উত্তুনা, দিফেন্সকী লমদা আত্মনিরভর্তাগী মায়কৈদা লৈবাকসিনা থাংজিল্লিবা অকনবা খোঙথাংশিংগী খুদম ওইরি‍।
অহমদবাদতা পি.এম.
রেলৱে ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং কন্নেক্তিবিতীদা অচৌবা ইনোৎ অমা হাপ্পা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৮৫,০০০ হেনবগী রেলৱে প্রোজেক্ত ময়াম অমা উরেপ উয়ুং তম্নবা অমসুং লৈবাক্কীম ফমদা কত্থোক্নবগীদমক অহমদবাদতা লৈবা DFC গী ওপরেসস্নেল কন্ত্রোল সেন্তরদা চৎকনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা রেলৱে ৱর্কসোপ, লোকো সেদ, পিত লাইনশিং/ কোচিং দিপোশিং; ফল্তন – বরামাতি নিউ লাইন; ইলেক্ত্রিক ত্রেক্সন সিস্তেম অপগ্রেদ তৌবগী থবক উরেপ উয়ুং তমগনি অমসুং ইস্তর্ন DFCগী নিউ খুর্জাদগজী সাহনেৱাল (401 Rkm) অমসুং নিউ মকরপুরদগী নিউ ঘোলবাদ সেক্সন (244 Rkm)গী মরক্তা দেদিকেতেদ ফ্রৈত কোরিদোরগী অনৌবা সেক্সন অনি; ৱেস্তর্ন DFCগী ওপরেস্নেল কন্ত্রোল সেন্তর (OCC), অহমদবাদ লৈবাক্কী মফমদা কত্থোক্কনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা অহমদবাদ-মুম্বাই সেন্ত্রেল, সিকন্দরবাদ-ভিসাখাপত্নম, মৈসুরু-দোক্তর MGR সেন্ত্রেল (চেন্নাই) পত্না – লখনৌ, নিউ জলপাইগুরী-পত্না, পুরি-ভিশাখপত্নম, লখনৌ – দেহরাদুন, কলাবুরাগি – সর এম বিস্বেস্বরায় তর্মিনেল বেঙ্গলুরু, রাঞ্চী-বরানসী, খজুরাহো-দিল্লী (নিজামুদ্দিন)গী মরক্তা অনৌবা বন্দে ভারত ত্রেন তরা লমথাগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা বন্দে ভারত ত্রেন মরিগী এক্সতেন্সনসু লমথাগনি‍। অহমদবাদ-জামনগর বন্দে ভারত অসি দ্বার্কা ফাওবা শাংদোক্লি, অজমের-দিল্লী সরাই রোহিল্লা বন্দে ভারতনা চান্দিগর ফাওবা শাংদোক্লি, গোরখপুর- লখনৌ বন্দে ভারতনা প্রয়াগরাজ ফাওবা শাংদোক্লি অমসুং থিরুবনন্থপুরম- কসরগোদ বন্দে ভারতনা মেঙ্গলুরু ফাওবা শাংদোক্লি; অমসুং অসান্সোল অমদি হাতিয়া অমসুং তিরুপতী অমদি কোল্লস স্তেসনগী মরক্তা অনৌবা পেসেঞ্জর ত্রেন অনিসু চেলহনগদৌরি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা দেদিকেতেদ ফ্রৈত কোরিদোরদা নিউ খুর্জা জংসন, সাহনেৱাল, নিউ রেৱারী, নিউ কিসনগর, নিউ ঘোলবাদ, অমসুং নিউ মকরপুরনচিংবা তোঙান তোঙানবা মফমশিংদগী ফ্রৈত ত্রেনশিংসু লমথাগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা রেলৱে স্তেসনশিংদা শাবা প্রধান মন্ত্রী ভার্তিয় জনঔসধি কেন্দ্র ৫০সু লৈবাক্কী মফমদা কত্থোক্কনি‍। হায়রিবা জন ঔসধি কেন্দ্রশিং অসিনা মীয়ামদা অতাবা মমলদা অমসুং মতিং লৈবা জেনেরিক হিদাকশিং ফংহনগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা গতি শক্তি মল্তি-মোদেল কার্গো তর্মিনেল ৫১শু লৈবাক্কী মফমদা কত্থোক্কনি‍। হায়রিবা তর্মিনেলশিং অসিনা তোঙান তোঙানবা ত্রান্সপোর্তেসনগী পাম্বৈশিংগী মরক্তা অপনবা লৈতনা পোৎ-চৈ পুথোক পুশিন তৌবগী থৌওং পুরক্কনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা সেক্সন ৮০দা ১০৪৫ Rkmগী ওতোমেতিক সিগ্নেলিং লৈবাক্কী মফমদা কত্থোক্কনি‍। মসিনা ত্রেন ওপরেসনগী সেফ্তী অমসুং ইফিসিএন্সী হেনগৎহনগনি‍। প্রধান মন্ত্রীনা স্তেসন ২৬৪৬তা দিজিতেল কন্ত্রোলিং ওফ রেলৱে স্তেসনশিংসু লৈবাক্কী মফমদা কত্থোক্কনি‍। মসিনা ত্রেনশিংগী মথৌ তৌবগী ইফিসিএন্সী অমসুং সেফ্তী হেনগৎহনগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক্কীম ফমদা রেল কোচ রেস্তোরেন্ত ৩৫ কত্থোক্কনি‍। রেল কোচ রেস্তোরেন্তশিং অসিনা রেলৱেগীদমক ভরা নত্তবা রিভিন্যু লাকহনবগী মথক্তা পেসেঞ্জর অমসুং মীয়ামগী মথৌ তাবশিং ফংহন্নবা পান্দম থম্লি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক শিনবা থুংনা ৱন স্তেসন ৱন প্রদক্ত স্তোল ১৫০০ লৈবাক্কী মফমদা কত্থোক্কনি‍। হায়রিবা স্তোলশিং অসিনা লম-লমদুগী পোত্থোকশিং য়োকখৎকনি অমসুং লমদমদুগী খুৎহৈবশিং অমসুং বিজিনেসশিংদা শেন্থোক পীগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা মফম ৯৭৫দা সোলার পৱার্দ স্তেসন/বিল্দিংশিং লৈবাক্কী মফমদা কত্থোক্কনি‍। থৌরাং অসিনা ভারতকী রিনিউএবল ইনর্জীগী পান্দমদা থৌদাং য়াগনি অমসুং রেলৱেগী কার্বোন ফুৎপ্রিন্ত হন্থহনগনি‍।
নৌনা ইলেক্ত্রিফাই তৌরবা সেক্সনশিং, ত্রেকশিং দব্লিং তৌবা/মল্তি ত্রেক্কিং তৌবা, রেলৱে গুদ্স সেদশিং শেমগৎপা, ৱর্কসোপ, লোকো সেদশিং, পিত লাইনশিং/কোচিং দিপোশিং, অমসুং অতৈ অতৈ প্রোজেক্তশিংসু থৌরম অসিগী মনুং চন্না প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক্কী মফমদা কত্থোক্কনি‍। হায়রিবা প্রোজেক্তশিং অসিনা মতমগা চুনবা অমসুং অচৌবা রেলৱে নেতৱর্ক অমা শেমগৎপদা লৈঙাক্না লেপ্লিবা ফিরেপকী খুদম অমনি‍। ইনভেস্তমেন্ত অসিনা কন্নেক্তিবিতী ফগৎহনবতা নত্তনা শেন্মিৎলোনসু চাওখৎহনগনি অমসুং অনৌবা থবক পীবগী খুদোংচাবশিংসু শেমগৎকনি‍।
সাবরমতিদা পি.এম.
প্রধান মন্ত্রীনা নৌনা শেমগৎলবা কোচ্রব আশ্রম শঙ্গাগনি‍। মসি মহাত্মা গান্ধীনা ১৯১৫দা খা অফ্রিকাদগী ভারত্তা হল্লক্লবা মতুংদা লিংখৎখিবা অহানবা আশ্রম্নি‍। মসি হৌজিক্সু গুজরাত বিদ্যাপীথনা নীংশিং খুভম অমসুং লমকোয়বশিংগী মফম অমা ওইনা ঙাক শেন্দুনা থম্লি‍। প্রধান মন্ত্রীনা গান্ধী আশ্রম মেমোরিএলগী মাস্তর প্লানসু হৌদোক্কনি‍।
মহাত্মা গান্ধীনা লেপ্লম্বা ফিদমশিং ঙাক্না চৎপা অমদি লুনা নিংবা অমসুং মহাক্কী ফিদমশিং উত্তুনা মীয়ামগা হেন্না নকশিন্নগদব মফমশিং শেমগৎপা অসি প্রধান মন্ত্রীনা লেপ্পা নাইদনা পায়খৎলিবা থৌদাং অমনি‍। থাংজিল্লিবা খোঙথাং অসিগী থৌরাং অমা ওইনা, গান্ধী আশ্রম মেমোরিএল প্রোজেক্তনা মহাত্মা গান্ধীনা তাকপিরম্বা অমসুং মহাক্কী ৱাঙুলোনবু হৌজিক্কী অমসুং তুংগী মীরোলশিংগী মফমদা নৌনা মতিং হাপ্পদা মতেঙ ওইগনি‍। মার্তরপ্লান অসিগী মখাদা, হৌজিক লৈরিবা একর মঙাগী আশ্রম অসি একর ৫৫দা হেনগৎহনগনি‍, হান্না লৈরম্বা বিল্দিং ৩৬ নৌনা শেমজিনগনি, মখোয়গী মনুংদা, গান্ধীগী ময়ুম ওইরম্বা ‘হ্রীদয় কুঞ্জ’ য়াওনা বিল্দিং ২০দি কঞ্জর্ব তৌগনি, ১৩না নৌনা শেমজিনগনি, অমসুং ৩না পুম্নৌ নৌনা হান্নগী ফীভমদা শাগৎকনি‍।
মাস্তরপ্লান অসিদা এদমিনিস্ত্রেতিব ফেসিলিতীশিং, ওরিএন্তেসন সেন্তরগুম্বা লাক্লিবশিংগী ফেসিলিতীশিং, তরেং চাকপা, খুৎনা চে শাবা, লশিংগী ফি শাবা অমসুং শউনগী পোত্থোকশিং শাবগী ইন্তরেক্তিব ৱর্কস,পশিং অমসুং পব্লিক য়ুতিলিতীশিং থম্নবা বিল্দিংশিং য়াওরি‍। বিল্দিং অসিদা গান্ধীজীঈগী পুন্সিগী মশকশিং লোয়ননা আশ্রম অসিগী লিগেসী উৎননবা ইন্তরেক্তিব একজিবিতশিং অমসুং থবক থৌওংশিং য়াওগনি‍।
মাস্তরপ্লান অসিনা গান্ধীজীগী ৱাখল্লোনশিং মাঙহন্দনা থম্নবা, ঙাক শেন্নবা অমসুং শন্দোক্নবা লাইব্রেরী অমসুং অর্কাইব বিল্দিংশিং শেমগৎপগী থবকশিংসু কোনশিল্লি‍। মসিনা মফমসিদা লাক্লিবা স্কোলারশিংবু আশ্রমসিগী লাইব্রেরী অমসুং অর্কাইবশিং শীজিন্নবা ফেসিলিতীশিংসু শেমগৎকনি‍। প্রোজেক্ত অসিনা খেন্নবা থাজবশিংগা লোয়ননা মফমসিদা লাক্লিবা মীওইশিংবু তোঙান তোঙানবা লোলদা লমজিংদুনা মখোয়গী এক্সপিরিএন্সপু কলচরেল্লী অমসুং ইন্তেলেকচুএল্লী হেন্না মতিং লৈহনগদবা ইন্তরপ্রিতেসন সেন্তর অমা শেমগৎপসু য়াহনগনি‍।
মেমোরিএল অসিনা তুংগী মীরোলশিংগী পুক্নিং থৌগৎনফম অমা ওইদুনা, গান্ধিগী ৱাখল্লোনশিং মখোঙ শোমগনি অমসুং ত্রস্তীসিপকী কাঙলোন্দা পায়খৎপা থৌওং অমগী খুত্থাঙদা গান্ধিয়ন ভেল্যুশিংবু হিংহন্দুনা থমগনি‍।

Prime Minister's Office
PM to visit Gujarat and Rajasthan on 12th March
PM to witness exercise ‘Bharat Shakti’ at Pokhran, Rajasthan
‘Bharat Shakti’ - a Tri-Services Firing and Manoeuvre Exercise - exemplifies the nation's strong strides towards Aatmanirbharta in
defence
PM to lay foundation Stone and dedicate to the Nation-Various developmental projects worth over Rs 1,06,000 crores in Ahmedabad
PM to dedicate to the Nation-multiple key sections of Dedicated Freight Corridor project
PM to flag off 10 new Vande Bharat trains
PM to lay foundation Stone of Petrochemicals complex of Petronet LNG at Dahej
PM to inaugurate Kochrab Ashram; also launch the Master Plan of Gandhi Ashram Memorial in Sabarmati
10 MAR 2024 5:19PM by PIB Delhi
Prime Minister to visit Gujarat and Rajasthan on 12th March, 2024. At around 9:15 AM, Prime Minister will dedicate to the nation and lay the foundation stone of various developmental projects worth over Rs. 1,06,000 crores at Ahmedabad. Thereafter, at around 10 AM, Prime Minister will visit Sabarmati Ashram where he will inaugurate Kochrab Ashram and launch the Master plan of Gandhi Ashram Memorial. Thereafter, at around 1:45 AM, Prime Minister will witness ‘Bharat Shakti’ - a synergised demonstration of indigenous defence capabilities in the form of a Tri-Services Live Fire and Manoeuvre Exercise in Pokhran, Rajasthan.
PM in Pokhran
Prime Minister will witness a synergised demonstration of indigenous defence capabilities in the form of a Tri-Services Live Fire and Manoeuvre Exercise at Pokhran, Rajasthan.
The exercise ‘Bharat Shakti’ will have on display an array of indigenous weapon systems and platforms as a demonstration of the prowess of the country, premised on the nation’s Aatmanirbharata initiative. It will simulate realistic, synergised, multi-domain operations displaying integrated operational capabilities of the Indian Armed Forces to counter threats across land, air, sea, cyber, and space domains.
Key Equipment and Weapons Systems participating in the exercise include T-90 (IM) Tanks, Dhanush and Sarang Gun Systems, Akash Weapons System, Logistics Drones, Robotic Mules, Advanced Light Helicopter (ALH) and an array of unmanned aerial vehicles among others, from Indian Army showcasing the advanced ground warfare and aerial surveillance capabilities.
Indian Navy will be showcasing Naval Anti-Ship Missiles, Autonomous Cargo Carrying Aerial Vehicles, and Expendable Aerial Targets, highlighting maritime strength and technological sophistication. Indian Air Force will be deploying the indigenously developed Light Combat Aircraft Tejas, Light Utility Helicopters, and Advanced Light Helicopters, demonstrating air superiority and versatility in air operations.
In a clear indication of India's readiness to confront and overcome contemporary and future challenges with home-grown solutions, Bharat Shakti highlights resilience, innovation, and strength of India's domestic defence capabilities on the global stage. The programme exemplifies the nation's strong strides towards Aatmanirbharta in defence, by showcasing the might and operational prowess of the Indian Armed Forces and the ingenuity and commitment of the indigenous defence industry.
PM in Ahmedabad
In a major boost to Railway infrastructure, connectivity and petrochemicals sector, Prime Minister will visit DFC’s Operation Control Centre in Ahmedabad to lay the foundation stone and dedicate a slew of railway and Petrochemicals projects worth over Rs. 1,06,000 crores.
Prime Minister will lay the foundation stone of Railway Workshops, Loco Sheds, Pit lines/ Coaching Depots; Phaltan – Baramati New line; Electric Traction System upgradation work and dedicate to the Nation two new sections of Dedicated Freight Corridor between New Khurja to Sahnewal (401 Rkm) section of Eastern DFC and New Makarpura to New Gholvad section (244 Rkm) of Western DFC; Western DFC’s Operation Control Center (OCC), Ahmedabad.
Prime Minister will also flag off ten new Vande Bharat trains between Ahmedabad-Mumbai Central, Secunderabad-Visakhapatnam, Mysuru- Dr. MGR Central (Chennai), Patna- Lucknow, New Jalpaiguri-Patna, Puri-Visakhapatnam, Lucknow - Dehradun, Kalaburagi – Sir M Visvesvaraya Terminal Bengaluru, Ranchi-Varanasi, Khajuraho- Delhi (Nizamuddin).
Prime Minister will also flag off the extension of four Vande Bharat trains. Ahmedabad-Jamnagar Vande Bharat is being extended till Dwarka, Ajmer- Delhi Sarai Rohilla Vande Bharat is being extended till Chandigarh, Gorakhpur-Lucknow Vande Bharat is being extended till Prayagraj and Thiruvananthapuram- Kasargod Vande Bharat is being extended till Mangaluru; and two new passenger trains between Asansol and Hatia & Tirupati and Kollam stations.
Prime Minister will also flag off freight trains on Dedicated Freight Corridor from various locations - New Khurja Jn., Sahnewal, New Rewari, New Kishangarh, New Gholvad, and New Makarpura.
Prime Minister will dedicate to the Nation 50 Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Kendras at Railway Stations. These Jan Aushadi Kendras will offer affordable and quality generic medicines to the people.
Prime Minister will also dedicate 51 Gati Shakti Multi-Modal Cargo Terminals to the Nation. These terminals will promote seamless movement of goods between different modes of transportation.
Prime Minister will dedicate to the Nation 1045 Rkm of Automatic Signaling in 80 sections. This upgrade will enhance safety and efficiency of train operations. Prime Minister will also dedicate to the Nation Digital Controlling of Railway stations at 2646 stations. This will improve operational efficiency and safety of the trains.
Prime Minister will dedicate 35 Rail Coach Restaurants to the nation. The Rail coach restaurant aims to cater to the needs of passengers and the public apart from generating non-fare revenue for railways.
Prime Minister will dedicate more than 1500 One Station One Product Stalls to the nation spread across the country. These stalls will promote local products and generate income for local artisans and businesses.
Prime Minister will dedicate to the nation Solar Powered Stations/buildings at 975 locations. This initiative will contribute to India's renewable energy goals and reduce the railways' carbon footprint.
Prime Minister will lay the foundation stone of Petrochemicals complex of Petronet LNG including Ethane and Propane handling facilities worth over Rs. 20,600 crores at Dahej, Gujarat. Setting up of the Petrochemicals complex in the proximity to the existing LNG regasification terminal would result in significant savings in the capex and the opex cost of the project.
Implementation of the project is likely to create an opportunity of direct and indirect employment to the tune of 50,000 persons during execution phase and an opportunity of employment of over 20,000 persons during its operational phase ushering in huge socio-economic benefits in the region.
Prime Minister will also lay the foundation stone for Ekta Malls in two states; Gujarat and Maharashtra worth around Rs. 400 crores.
Ekta malls celebrate and support the rich and diverse heritage of Indian handlooms, handicrafts, traditional products and ODOP products. Ekta malls are a symbol of the unity and diversity of India, as well as a catalyst for the development and empowerment of our traditional skills and sectors.
Various other projects like dedication of newly electrified sections, doubling/multi-tracking of tracks, developments of railways Goods sheds, Workshops, Loco Sheds, Pit lines/Coaching Depots, among others, will also be done by the Prime Minister during the programme. These projects are a testament to the Government's dedication to building a modern and robust railway network. This investment will not only improve connectivity but also boost economic growth and create new employment opportunities.
PM in Sabarmati
Prime Minister will inaugurate the redeveloped Kochrab Ashram. It was the first Ashram established by Mahatma Gandhi after coming to India from South Africa in 1915. It is still preserved as a memorial and tourist space by Gujarat Vidyapeeth.Prime Minister will also launch the Master Plan of the Gandhi Ashram Memorial.
It has been the constant endeavour of the Prime Minister to uphold and cherish the ideals which Mahatma Gandhi stood for and also develop avenues which showcase his ideals and bring him closer to the people. In yet another effort in this endeavour, the Gandhi Ashram Memorial Project will help revitalise Mahatma Gandhi’s teachings and philosophy for present and future generations. Under this Masterplan, the existing five-acre area of the Ashram will be expanded to 55 acres. 36 existing buildings shall undergo restoration, out of which, 20 buildings including ‘Hriday Kunj’, which served as Gandhi 's residence, will be conserved, 13 will undergo restoration, and 3 will be reproduced.
The masterplan includes new buildings to house administration facilities, visitor facilities like orientation centre, interactive workshops on charkha spinning, handmade paper, cotton weaving and leatherwork and public utilities. The buildings will house interactive exhibits and activities to showcase aspects of Gandhiji’s life as well as the legacy of the Ashram.
The Masterplan also envisages the creation of a library and archives building to preserve, protect and disseminate Gandhiji’s ideas. It will also create facilities for visiting scholars to use the Ashram’s library and archives. The project will also enable the creation of an interpretation centre that can guide visitors with different expectations and in multiple languages, making their experience culturally and intellectually more stimulating and enriching.
The Memorial will serve as an inspiration for future generations, fostering Gandhian thoughts and will enliven the essence of Gandhian values, through a process informed by principles of Trusteeship.