প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ফেব্রুৱারী ২৪দা কোওপরেতিব সেক্তরগী য়াম্লবা মরুওইবা থৌরাংশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগনি
পি.এম.না স্তেত ১১গী পি.এ.সি. ১১দা ‘ৱর্ল্দ্স লার্জেস্ত গ্রেন স্তোরেজ প্লান ইন কোওপরেতিব সেক্তর’গী পাইলোত প্রোজেক্ত শঙ্গাগনি
পি.এম.না গোদাউনশিং অমসুং অতৈ এগ্রি ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎ শাগৎনবগীদমক লৈবাক শিনবা থুংনা অহেনবা পি.এ.সি. ৫০০গী উরেপ উয়ুংসু তমগনি
পি.এম.না লৈবাক শিনবা থুংনা পি.এ.সি. ১৮,০০০ কম্পপ্যুতরাইজেসন তৌবগী প্রোজেক্ত শঙ্গাগনি
22 FEB 2024 4:42PM by PIB Imphal
লৈবাকসিদা কোওপরেতিব সেক্তর মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগী অচৌবা খোঙথাঙ অমদা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফেব্রুৱারী ২৪, ২০২৪গী অয়ুক পুং ১০:৩০ তাবা মতমদা ভারত মন্দপম, নই দিল্লীদা কোওপরেতিব সেক্তরগী য়াম্লবা মরুওইবা থৌরাংশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা স্তেত ১১গী প্রাইমারী এগ্রিকলচরেল ক্রেদিৎ সোসাইতিজ (পি.এ.সি.এস.) ১১দা পায়খৎলিবা ‘ৱর্ল্দ্স লার্জেস্ত গ্রেন স্তোরেজ প্লান ইন কোওপরেতিব সেক্তর’গী পাইলোত প্রোজেক্ত শঙ্গাগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা থৌরাং অসিগী মখাদা গোদাউনশিং অমসুং অতৈ এগ্রি ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎ শাগৎনবগীদমক লৈবাক শিনবা থুংনা অহেনবা পি.এ.সি. ৫০০গী উরেপ উয়ুংসু তমগনি‍। থৌরাং অসিনা পি.এ.সি.এস. গোদাউনশিংবু ফুদ গ্রেন সপ্লাই চেনগা অপনবা লৈতনা পুনশিন্নবা, ফুদ সিক্যূরিতী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং নাবার্দনা ঙাক্লৌ পীবা অমসুং নেস্নেল কোওপরেতিব দিভেলপলমেন্ত কোর্পোরেসন (এন.সি.দি.সি.)না লুচিংবা পুন্না চৎমিন্নবা থৌরাং অমগা লোয়ননা লৈবাকসিদা শেন্মিৎলোন চাওখৎপা পুরক্নবা পান্দম থম্লি‍। থৌরাং অসি, প্রোজেক্ত অসিদা শরুক য়ারিবা পি.এ.সি.এস.শিং ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপগী থবক্তা সবসিদীশিং অমসুং ইন্তরেস্ত সবভেন্সনগী কান্নবশিং ফংহন্নবগীদমক, এগ্রিকলচর ইনফ্রাস্ত্রকচর ফন্দ (এ.আই.এফ.), এগ্রিকলচর মার্কেতিং ইনফ্রাস্ত্রকচর (এ.এম.আই.)নচিংবা হান্না লৈরবা তোঙান তোঙানবা স্কীমশিং পুনশিন্নদুনা পায়খৎপনি‍
প্রধান মন্ত্রীনা, কোওপরেতিব সেক্তর নৌনা হিঙ্গৎহন্নবা অমসুং অপীকপা অমদি লম লৈজদবা লৌমীশিং মপাঙ্গল হাপ্নবা পান্দম থম্লিবা লৈঙাক্কী “সহাকার সে সমৃধী” মঙলানগা চুননা, লৈবাক শিনবা থুংনা পি.এ.সি.এস. ১৮,০০০ কম্প্যুতরাইজেসন তৌবগী প্রোজেক্ত শঙ্গাগনি‍।
অচৌবা প্রোজেক্ত অসি লুপা করোর ২,৫০০ হেনবগী শেনফমগা লোয়ননা অয়াবা পীখিবনি‍। থৌরাং অসিদা মথৌ তৌরিবা পি.এ.সি.এস. পুম্নমকপু পুনশিল্লবা এন্তরপ্রাইজ রিস,র্স প্লান্নিং (ই.আর.পি.)দা য়ুম্ফম ওইবা নেস্নেল সোফ্তৱেয়র অমদা পুরক্তুনা অপনবা লৈতনা পুনশিনবা অমসুং মরী ফগৎহনবগী থৌরাংশিং য়াওরি‍। পি.এ.সি.এস.শিংবু স্তেত কোওপরেতিব বেঙ্কশিং অমসুং দিস্ত্রিক্ত সেন্ত্রেল কোওপরেতিব বেঙ্কশিংগী খুত্থাঙদা নাবার্দকা মরী শম্নহন্দুনা, প্রোজেক্ত অসিনা মথৌ তৌবগী মতিং অমসুং পি.এ.সি.এস.কী গভর্নেন্স হেনগৎহন্দুনা, অপীকপা অমসুং লম লৈজদবা লৌমী করোর কয়াদা কান্নবা ফংহন্নবা পান্দম থম্লি‍। নাবার্দনা প্রোজেক্ত অসিগীদমক, লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা পি.এ.সি.এস.গী খেন্নবা মথৌ তাবশিং মওং চুম্না ফংহন্নবা শেম শারবা নেস্নেল লেভেল কম্মন সোফ্তৱেয়র শেমগৎলে‍। ই.আর.পি. সোফ্তৱেয়রদা পি.এ.সি.এস. ১৮,০০০ হাপচিনবা লোইশিন্দুনা, প্রোজেক্ত অসি পায়খৎপগী লমদা মশক থোকপা পন্দোল অমা ফংবা ঙম্লে‍।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate and lay the foundation stone of multiple key initiatives for Cooperative sector on 24th February
PM to inaugurate pilot Project of the 'World's Largest Grain Storage Plan in Cooperative Sector' in 11 PACS of 11 states
PM to also lay foundation stone for additional 500 PACS across the country for construction of godowns & other agri infrastructure
PM to inaugurate project for computerization in 18,000 PACS across the country
22 FEB 2024 4:42PM by PIB Delhi
In a major step to strengthen the cooperative sector of the country, Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate and lay the foundation stone of multiple key initiatives for the Cooperative sector on 24th February, 2024 at 10:30 AM at Bharat Mandapam, New Delhi.
Prime Minister will inaugurate the pilot project of 'World's Largest Grain Storage Plan in Cooperative Sector’, which is being done in 11 Primary Agricultural Credit Societies (PACS) of 11 States.
Prime Minister will also lay the foundation stone for additional 500 PACS across the country for construction of godowns & other agri infrastructure under this initiative. This initiative aims to seamlessly integrate PACS godowns with the food grain supply chain, fortifying food security and fostering economic development in the country with a collaborative effort supported by NABARD and spearheaded by the National Cooperative Development Corporation (NCDC). This initiative is being implemented through convergence of various existing schemes like the Agriculture Infrastructure Fund (AIF), Agriculture Marketing Infrastructure (AMI), etc. to enable PACS participating in the project to avail subsidies and interest subvention benefits for undertaking infrastructure development.
Prime Minister will inaugurate project for computerization in 18,000 PACS across the country, aligning with the government's vision of "Sahakar se Samridhi" aimed at rejuvenating the cooperative sector and empowering small and marginal farmers.
The monumental project has been approved with a financial outlay of more than Rs 2,500 crore. This initiative involves transitioning all functional PACS onto a unified Enterprise Resource Planning (ERP) based national software, ensuring seamless integration and connectivity. By linking these PACS with NABARD through State Cooperative Banks and District Central Cooperative Banks, the project aims to enhance the operation efficiency & governance of PACS, thus benefiting crores of small & marginal farmers. NABARD has developed the National Level Common Software for this project, tailored to meet the diverse needs of PACS across the country. Onboarding of 18,000 PACS on ERP software has been completed, marking a significant milestone in the project's implementation.