ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କାଶୀରେ ଶିବପୁର-ଫୁଲୱାରିଆ-ଲାହାର୍ତାରା ମାର୍ଗ ନିରୀକ୍ଷଣ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
23 FEB 2024 8:39AM by PIB Bhubaneswar
ଗୁଜରାଟରେ ବ୍ୟସ୍ତବହୁଳ ଦିନ ପରେ ବାରାଣସୀରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ପହଞ୍ଚି ଗୁରୁବାର ରାତି ପ୍ରାୟ ୧୧ଟାରେ ଶିବପୁର-ଫୁଲୱାରିଆ-ଲାହର୍ତାରା ମାର୍ଗ ନିରୀକ୍ଷଣ କରିବାକୁ ଯାଇଥିଲେ ।
ନିକଟରେ ଏହାର ଉଦ୍‌ଘାଟନ ହୋଇଥିଲା । ଏହା ଦକ୍ଷିଣ ଭାଗ, ବିଏଚ୍‌ୟୁ, ବିଏଲ୍‌ଡବ୍ଲ୍ୟୁ ଆଦିର ଆଖପାଖରେ ରହୁଥିବା ପ୍ରାୟ ୫ ଲକ୍ଷ ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ବିମାନବନ୍ଦର, ଲକ୍ଷ୍ନୌ, ଆଜମଗଡ଼ ଏବଂ ଗାଜିପୁର ଆଡ଼କୁ ଯିବାରେ ବେଶ୍ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ ।
ଏହା ୩୬୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ନିର୍ମିତ ହୋଇଛି । ଟ୍ରାଫିକ୍ ସମସ୍ୟାକୁ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ଏହା ସହାୟକ ହେଉଛି । ଏହା ବିଏଚ୍‌ୟୁରୁ ବିମାନବନ୍ଦର ଆଡ଼କୁ ଯାତ୍ରା ଦୂରତାକୁ ୭୫ ମିନିଟ୍‌ରୁ ୪୫ ମିନିଟ୍‌କୁ ହ୍ରାସ କରୁଛି । ସେହିପରି ଏହା ଲାହର୍ତାରାରୁ କଚ୍‌ହାରି ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ରାସ୍ତା ଦୂରତାକୁ ୩୦ ମିନିଟ୍‌ରୁ ୧୫ ମିନିଟ୍‌କୁ ହ୍ରାସ କରୁଛି ।
ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପରେ ବାରାଣସୀର ଲୋକଙ୍କ ଜୀବନକୁ ସହଜ କରିବା ପାଇଁ ରେଲୱେ ଏବଂ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ସମେତ ଆନ୍ତଃମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ସମନ୍ୱୟ ଦେଖିବାକୁ ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଛି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
‘କାଶୀରେ ପହଞ୍ଚିବା ପରେ ଶିବପୁର-ଫୁଲୱାରିଆ-ଲାହର୍ତରା ମାର୍ଗ ଦେଖିଥିଲି । ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପ ନିକଟରେ ଉଦ୍‌ଘାଟିତ ହୋଇଥିଲା ଏବଂ ସହରର ଦକ୍ଷିଣ ଭାଗରେ ଥିବା ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ଏହା ବେଶ୍ ସହାୟକ ହୋଇଛି ।’

Prime Minister's Office
PM inspects the Shivpur-Phulwaria-Lahartara Marg in Kashi
23 FEB 2024 8:39AM by PIB Delhi
On his arrival to Varanasi after a long and packed day in Gujarat, the Prime Minister Shri Narendra Modi went to inspect the Shivpur- Phulwaria- Lahartara marg at around 11pm on Thursday.
It was inaugurated recently. It is of great help to around 5 lakh people living around southern part, BHU, BLW, etc. who want to go towards airport, Lucknow, Azamgarh and Ghazipur.
It is built at a cost of Rs 360 crore. It is helping reduce traffic congestion. It is reducing distance of travel from BHU towards airport from 75 minutes to 45 minutes. Similarly it is reducing distance from Lahartara to Kachahri from 30 mins to 15 mins.
This project saw inter-ministerial coordination including from Railways and Defence to enhance ease of living for citizens of Varanasi.
The Prime Minister posted on X :
"Upon landing in Kashi, inspected the Shivpur-Phulwaria-Lahartara Marg. This project was inaugurated recently and has been greatly helpful to people in the southern part of the city."