প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কাশীৰ শিৱপুৰ-ফুলৱাৰিয়া-লাহৰটাৰা মাৰ্গ পৰিদৰ্শন প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
23 FEB 2024 8:39AM by PIB Guwahati
গুজৰাটত এটা দীঘলীয়া আৰু ব্যস্ততাপূৰ্ণ দিনৰ পিছত বাৰাণসীত উপস্থিত হোৱা প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে বৃহস্পতিবাৰে নিশা প্ৰায় ১১ বজাত শিৱপুৰ-ফুলৱাৰিয়া-লাহৰটাৰা মাৰ্গ পৰিদৰ্শন কৰে।
এই মাৰ্গ শেহতীয়াকৈ উদ্বোধন কৰা হৈছিল। দক্ষিণ অংশ, বিএইচইউ, বিএলডব্লিউ আদিৰ চাৰিওফালে বাস কৰা প্ৰায় ৫ লাখ লোকৰ যিসকলে বিমানবন্দৰ, লক্ষ্ণৌ, আজমগড় আৰু গাজীপুৰঅভিমুখে যাব বিচাৰে তেওঁলোকৰ বাবে ই যথেষ্ট সহায়ক হৈছে।
ইয়াক ৩৬০ কোটি টকা ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। যান-জঁট হ্ৰাস কৰাত ই যথেষ্ট সহায়ক হৈছে।ইয়াৰ দ্বাৰা বিএইচইউৰ পৰা বিমানবন্দৰৰ ফালে যাত্ৰাৰ দূৰত্ব ৭৫ মিনিটৰ পৰা ৪৫ মিনিটলৈ হ্ৰাস হৈছে। একেদৰে, ই লাহৰটাৰাৰ পৰা কাচাহৰিলৈ দূৰত্ব ৩০মিনিটৰ পৰা ১৫ মিনিটলৈ হ্ৰাস কৰিছে।
বাৰাণসীৰ নাগৰিকসকলৰ জীৱন যাত্ৰা সূচল কৰাৰ বাবেএই প্ৰকল্পতৰে'ল আৰু প্ৰতিৰক্ষাৰ মন্ত্ৰালয়কে ধৰিআন্তঃমন্ত্ৰালয়ৰ সমন্বয় প্ৰত্যক্ষ হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে X ত এটা পোষ্টত কৈছে:
"কাশীত অৱতৰণ কৰাৰ পিছত শিৱপুৰ-ফুলৱাৰিয়া-লাহৰটাৰা পথ পৰিদৰ্শন কৰিলো। এই প্ৰকল্পটো শেহতীয়াকৈ মুকলি কৰা হৈছিল আৰু চহৰখনৰ দক্ষিণ অংশৰ লোকসকলৰ বাবে ই যথেষ্ট সহায়ক হৈছে।"

Prime Minister's Office
PM inspects the Shivpur-Phulwaria-Lahartara Marg in Kashi
23 FEB 2024 8:39AM by PIB Delhi
On his arrival to Varanasi after a long and packed day in Gujarat, the Prime Minister Shri Narendra Modi went to inspect the Shivpur- Phulwaria- Lahartara marg at around 11pm on Thursday.
It was inaugurated recently. It is of great help to around 5 lakh people living around southern part, BHU, BLW, etc. who want to go towards airport, Lucknow, Azamgarh and Ghazipur.
It is built at a cost of Rs 360 crore. It is helping reduce traffic congestion. It is reducing distance of travel from BHU towards airport from 75 minutes to 45 minutes. Similarly it is reducing distance from Lahartara to Kachahri from 30 mins to 15 mins.
This project saw inter-ministerial coordination including from Railways and Defence to enhance ease of living for citizens of Varanasi.
The Prime Minister posted on X :
"Upon landing in Kashi, inspected the Shivpur-Phulwaria-Lahartara Marg. This project was inaugurated recently and has been greatly helpful to people in the southern part of the city."