সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
দিজি য়াত্রা এপ য়ুজর্সকী মশিং লাখ 45.8 হেনখ্রে
দিজি য়াত্রা শিজিন্নদুনা ত্রাবেল তৌরিবা পেসেঞ্জরশিংগী মশিং করোর 1.45 য়ৌখ্রে
2024গী মার্চ 31 ফাওবদা চেন্নাই এয়রপোর্ত্তা দিজি য়াত্রা হৌদোক্লগনি
21 FEB 2024 2:53PM by PIB Imphal
2024গী ফেব্রুৱারী 10 ফাওবদা মখোয় মশাগী মোবাইল ফোনদা দিজি য়াত্রা এপ্লিকেসন ইন্সতোল তৌবা পেসেঞ্জরশিংগী মশিং লাখ 45.8দা হেনগৎলে। মসি 2024গী জনুৱারী 1দা লাখ 38 ওইখিবদগী চাদা 20.5 হেনগৎলে।
2024গী ফেব্রুৱারী 20দা য়ুমফম ওইবা দিজি য়াত্রা এপ্লিকেসন য়ুজর:
মথং মনাও
প্লেতফোর্ম
01/01/2024দা ওইখিবা
10/02/2024দা ওইখিবা
% হেনগৎপা
i
এন্দ্রোইদ:
17.3 লাখ
21.2 লাখ
~22.5%
ii
iOS এপ্পল:
20.7 লাখ
24.6 লাখ
~19%
অপুনবা:
38.0 লাখ
45.8 লাখ
~20.5%
2022গী দিসেম্বরদা অহানবা ওইনা দিজি য়াত্রা এয়রপোর্ত অহুম হায়বদি নই দিল্লী, বেঙ্গলুরু অমসুং বরানাসিদা হৌদোকখি। মখা তারকপদা মসি এয়রপোর্ত ১০ অমদসু হৌদোকখি।
মসি হৌদোকখিবদগী হৌরগা এয়রপোর্তশিংদা অপুনবা দিজি য়াত্রা পেসেঞ্জরশিংগী মশিং মখাদা লৈরে:
এয়রপোর্ত
31.12.2023 ফাওবদা অপুনবা দিজি য়াত্রা PAX
11.02.2024 ফাওবদা অপুনবা দিজি য়াত্রা PAX
দিল্লী
34,24,937
42,62,167
বেঙ্গলুরু
30,19,149
38,21,829
বরানাসি
7,41,514
8,54,145
হায়দ্রবাদ
10,61,638
14,92,776
কোলকত্তা
15,85,350
20,34,544
পুনে
83,42,63
10,68,112
বিজয়ৱাদা
2,03,672
2,46,440
কোচিন
58,976
1,15,335
মুম্বাই
1,42,667
2,84,469
অহমেদবাদ
1,12,069
1,71,226
লখনৌ
27,421
48,691
গুৱাহাতি
28,655
53,379
জয়পুর
20,577
42,178
অপুনবা
1,12,60,888
1,44,95,291
বাইওমেত্রিক ভেরিফিকেসন তেক্নোলোজী শিজিন্নবা সিভিল এভিয়েসন মন্ত্রালয়গী আই.তি. ইনিসিয়েতিব অমা ওইরিবা দিজি য়াত্রানা এয়রপোর্ত এন্ত্রি গেৎশিংদা পেসেঞ্জরশিংগী লংদাই য়াওদবা অমসুং হেসল-ফ্রী মুবমেন্ত অমা ফংহল্লি।

Ministry of Civil Aviation
Digi Yatra app users number crosses 45.8 Lakhs
Number of passengers who have travelled using Digi Yatra reaches 1.45 crore
Digi Yatra to be launched at Chennai airport by March 31st, 2024
21 FEB 2024 2:53PM by PIB Delhi
The number of passengers having installed the Digi Yatra application on their mobile phones has increased to 45.8 Lakhs as on February 10, 2024. It’s an increase of 20.5 per cent from 38 lakhs as on 1st January, 2024.
Digi Yatra application user base as on February 20, 2024:
Sl. No.
Platform
As on 01/01/2024
As on 10/02/2024
% increase
i
Android:
17.3 Lakhs
21.2 Lakhs
~22.5%
ii
iOS Apple:
20.7 Lakhs
24.6 Lakhs
~19%
Total:
38.0 Lakhs
45.8 Lakhs
~20.5%
The Digi Yatra was initially launched at three airports, New Delhi, Bengaluru, and Varanasi in December 2022. Later, it was launched in 10 more airports.
Total Digi Yatra passenger count at airports since launch is as follows:
Airport
Cumulative Digi Yatra PAX till 31.12.2023
Cumulative Digi Yatra PAX till 11.02.2024
Delhi
34,24,937
42,62,167
Bengaluru
30,19,149
38,21,829
Varanasi
7,41,514
8,54,145
Hyderabad
10,61,638
14,92,776
Kolkata
15,85,350
20,34,544
Pune
83,42,63
10,68,112
Vijayawada
2,03,672
2,46,440
Cochin
58,976
1,15,335
Mumbai
1,42,667
2,84,469
Ahmedabad
1,12,069
1,71,226
Lucknow
27,421
48,691
Guwahati
28,655
53,379
Jaipur
20,577
42,178
Total
1,12,60,888
1,44,95,291
An I.T. initiative of the Ministry of Civil Aviation using biometric verification technology, Digi Yatra provides a seamless and hassle-free movement of passengers at airport entry gates.