Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves ‘Fair and Remunerative Price’ (FRP) of sugarcane payable by sugar factories for sugar season 2024-25 (October-September)”
Fixed FRP of sugarcane at Rs. 340 per quintal for a basic recovery rate of 10.25%
Provided a premium of Rs. 3.32 per quintal for every 0.1 percentage point increase above 10.25% in the recovery
Fixed FRP for sugar factories having recovery of 9.5% or less at Rs.315.10 per qtl
21 FEB 2024 10:25PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi approved the Fair and Remunerative Price (FRP) of sugarcane for Sugar Season 2024-25 at ₹ 340/quintal at sugar recovery rate of 10.25%. This is historic price of sugarcane which is about 8% higher than FRP of sugarcane for current season 2023-24. The revised FRP will be applicable w.e.f. 01 Oct 2024.
At 107% higher than A2+FL cost of sugarcane, the new FRP will ensure prosperity of sugarcane farmers. It is noteworthy that India is already paying the highest price of sugarcane in the world and despite that Government is ensuring the world’s cheapest sugar to domestic consumers of Bharat. This decision of Central Government is going to benefit more than 5 crore sugarcane farmers (including family members) and lakhs of other persons involved in sugar sector. It re-confirms fulfilment of Modi ki Guarantee to double farmers’ income.
With this approval, sugar mills will pay FRP of sugarcane @ ₹ 340/quintal at recovery of 10.25%. With each increase of recovery by 0.1%, farmers will get additional price of ₹ 3.32 while the same amount will be deducted on reduction of recovery by 0.1%. However, ₹ 315.10/quintal is the minimum price of sugarcane which is at recovery of 9.5%. Even if sugar recovery is lesser, farmers are assured of FRP @ ₹ 315.10/quintal.
In last 10 years, Modi Sarkar has ensured that farmers get Right Price of their Crop in Right Time. 99.5% cane dues of previous sugar season 2022-23 and 99.9% of all other sugar seasons are already paid to farmers leading to the lowest cane arrears pending in history of sugar sector. With timely policy interventions by the Government, sugar mills have become self-sustainable and no financial assistance is being given to them by Government since SS 2021-22. Still, Central Government has ensured ‘Assured FRP and Assured Procurement’ of sugarcane to farmers.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
চু য়োনবা মতম ২০২৪-২৫(ওক্তোবর-সেপ্তেম্বর) গী ওইনা চিনিগী মিলশিংনা চু থাবা লৌমীশিংদা পীগদবা ‘ফিয়ার এন্দ রিমুনেরেতিপ প্রাইজ’(এফ আর পি) মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
10.25% গী রিকভরি রেত অমদা য়ুম্ফম ওইদুনা চুগী এফ.আর.পি কুইন্তল অমদা লুপা 340 দা লেপ্লে
রিকভরিদা 10.25% গী মথক্তা লৈবদা চাদা ০.১ পোইন্ত হেনগত্তুনা কুইন্তল অমদা লুপা ৩.৩২ গী প্রেমিয়ম অমা পীরে
রিকভরি 9.5% নত্ত্রগা মসিদগী তাবা চুগী মিলশিংগী এফ.আর.পি কুইন্তল অমদা লুপা 315.10 দা লেপ্লে
21 FEB 2024 10:25PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেত কম্মিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়ার্সনা চু য়োনবা মতম ২০২৪-২৫(ওক্তোবর-সেপ্তেম্বর) গী ওইনা, ‘ফিয়ার এন্দ রিমুনেরেতিপ প্রাইজ’(এফ আর পি) 10.25% গী রিকভরি রেত অমদা য়ুম্ফম ওইদুনা চুগী এফ.আর.পি কুইন্তল অমদা লুপা 340 দা লেপ্লে। মসিগী পুৱারি ওইরবা চুগী মমল অসি চৎলিবা লৌরোক 2023-24গী চুগী এফ.আর.পিদগী 8% হেল্লবনি। শেমদোক্লবা এফ.আর.পি অসি ওক্তোবর 01, 2024 দগী চৎনবা হৌগনি।
চুগী মমল A2+FL দগী 107% হেন্দুনা, অনৌবা এফ.আর.পি অসিনা চু থাবা লৌমীশিং নুংঙাইহল্লগনি। ভারতনা মালেমদা খ্বাইদগী য়াম্না চুগী মমল পীদুনা লাক্লি অমসুং সরকারনা ভারতকী মীয়ামদা মালেমদা খ্বাইদগী হোংবা মমলদা চিনি ফংহল্লে। কেন্দ্র সরকারগী ৱারেপ অসিনা চু থাবা লৌমী করোর ৫ হেন্না(মখোয়গী ইমুংগী মীওইশিং য়াওনা) অমসুং চিনিগী লমদা থবক তৌরিবা অতোপ্পা মীওইশিংদা কান্নবা পীরগনি। লৌমীশিংগী শেন্থোক শরুক হেনগৎহন্নবা মোদীগী গেরেন্তি অদু ৱারেপ অসিনা অমুক হন্না থাজবা পীরে।
অয়াবা অসি লৈবদগী, 10.25% গী রিকভরি রেত অমদা য়ুম্ফম ওইদুনা চুগী এফ.আর.পি কুইন্তল অমদা লুপা 340 দা চুগী মিলশিংনা পীরগনি। রিকভরি 0.1% হেনগৎলক্তুনা, লৌমীশিংনা অহেনবা শেনফম লুপা 3.32 ফংগনি, অদুগা হায়রিবা শেনফম অদু 0.1% গী রিকভর হন্থবদা কক্কনি। অদুবু, কুইন্তল অমদা লুপা 315.10 অসি চুগী খ্বাইদগী তাবা মমলনি, মসি রিকভরি রেত 9.5% নি। করিগুম্বা সুগর রিকভরি অসি হন্থরবশু, লৌমীশিংনা কুইন্তল অমদা 315.10 গী এফ.আর.পি শোইদনা ফংগনি।
হৌখিবা চহি ১০দা, মোদী সরকারনা লৌমীশিংদা মখোয়গী পোৎথোকশিংগী চুনবা মমল ফংহন্দুনা লাক্লি। লৌমীশিংদা সুগর সিজন 2022-23 গী মমাঙগী তোল্লিবা শেনফমশিংগী 99.5% অমসুং অতোপ্পা সুগর সিজনশিংগী 99.9% পীথোকখ্রে অমসুং সুগর সেক্তরগী পুৱারিদা খ্বাইদগী য়ামদবা কেন এরিয়ারশিং পন্দুনা লৈরি। সরকারনা মতম চানা থৌশিল শেম্বদগী, চিনিগী মিলশিং মশা মরোমদোম লেপচবা ঙম্লে অমসুং সুগর সিজন 2021-22 দগী হৌনা সরকারনা মখোয়দা শেন্থং অমতা পীদ্রে। হৌজিক ফাওবা, কেন্দ্র সরকারনা চু থাবা লৌমীশিংদা ‘এসুর এফ.আর.পি অমসুং এসুর প্রোকিউয়রমেন্ত’ ফংহল্লে।