Prime Minister's Office
PM lays foundation stone of Shri Kalki Dham Temple in Sambhal, Uttar Pradesh
“Shri Kalki Dham Temple will emerge as a new center of India’s spirituality”
“Today’s India is moving fast with the mantra of ‘Vikas bhi Virasat Bhi’ - Development along with heritage”
“Chhatrapati Shivaji Maharaj is the inspiration behind India’s cultural revival, the pride in our identity and the confidence to establish it”
“Divine experience of Ram Lala’s presence, that divine feeling, still makes us emotional”
“What was beyond imagination has now become a reality”
“Today, on one hand, our pilgrimage centers are being developed, while on the other hand, hi-tech infrastructure is also being created in the cities”
“Kalki is the initiator of change in the kaal chakra and is also a source of inspiration”
“India knows how to snatch victory from the jaws of defeat”
“Today, for the first time, India is at a stage where we are not following, we are setting an example”
“In today’s India our power is infinite, and the possibilities for us are also immense”
“Whenever India takes big resolutions, divine consciousness definitely comes among us in some form or the other to guide it”
19 FEB 2024 12:37PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi laid the foundation stone of Shri Kalki Dham Temple in Sambhal district, Uttar Pradesh today. The Prime Minister also unveiled the model of Shri Kalki Dham Temple. Shri Kalki Dham is being constructed by Shri Kalki Dham Nirman Trust whose chairman is Acharya Pramod Krishnam. The program is being attended by many saints, religious leaders and other dignitaries.
Addressing the gathering, the Prime Minister said that the land of Lord Shri Ram and Lord Shri Krishna is once again filled with devotion, emotion and spirituality today as the foundation stone of another significant pilgrimage is being laid. Shri Modi expressed gratitude on getting the opportunity in laying the foundation stone for Shri Kalki Dham Temple in Sambhal and also expressed confidence that it will emerge as a new center of India’s spirituality. PM Modi conveyed his best wishes to all citizens and pilgrims from around the world.
Mentioning the 18 year wait for the inauguration of the Dham, the Prime Minister said that it seems that there are many good works that have been left for him to accomplish. He said with the blessings of the people and the saints he will continue to clear unfinished tasks.
Noting that today is the Jayanti of Chhatrapti Shivaji Maharaj, the Prime Minister credited Shivaji Maharaj for today’s cultural revival, pride and confidence in our identity. The Prime Minister paid homage to Chhatrapti Shivaji Maharaj.
Throwing light on the architecture of the temple, the Prime Minister elaborated that it will have 10 garbh grihas where all 10 avatars of the Lord will be seated. Through these 10 avatars, PM Modi explained that the scriptures have presented all forms of the Lord including the human form. “In life, one can experience the consciousness of Lord”, the Prime Minister continued, “We have experienced Lord in the form of ‘Sinh (lion), Varah (boar) and Kachhap (tortoise)’”. He said that the establishment of the Lord in these form will present a holistic image of the people’s recognition of the Lord. The Prime Minister thanked the Lord for the blessings to give him the opportunity to lay the foundation stone of Shri Kalki Dham temple. The Prime Minister also bowed before all the saints present on the occasion for their guidance and also thanked Shri Acharya Pramod Krishnam.
The Prime Minister said that today’s event is another unique moment for India’s cultural renaissance. Referring to the consecration of Shri Ram Mandir at Ayodhya Dham and recent inauguration of the temple in Abu Dhabi, the Prime Minister said “What was beyond imagination has now become a reality”.
The Prime Minister underlined the value of such events coming in quick succession. He continued talking about the spiritual regeneration and mentioned Vishwanath Dham in Kashi, transformation of Kashi, Mahakaal Mahalok, Somnath and Kedarnath Dham. “We are moving with the mantra of ‘Vikas bhi Virasat Bhi’ - Heritage with Development” he said. He once again juxtaposed revival of spiritual centers with the high-tech urban infrastructure, temples with establishment of new medical colleges, return of artifact from abroad with foreign investment. He said this indicates that the circle of time has moved. He recalled his call from the Red Fort - ‘Yeh hai Samaya hai Sahi Samay Hai’ and emphasized the need for embracing this arrival.
Recalling the consecration ceremony of Shri Ram Janmabhoomi Temple in Ayodhya, the Prime Minister reiterated the beginning of a new ‘kaal chakra’ (circle of time) since 22 January, 2024 and highlighted impact of Shri Ram’s rule which lasted for thousands of years. Similarly, with Ram Lalla being seated now, India is beginning its new journey where the resolve for a Viksit Bharat in the Azadi Ka Amrit Kaal is not merely a desire. The Prime Minister said, “India’s culture and tradition has lived through this resolve in every time period”. Speaking about Acharya Pramod Krishnam ji’s research and study about the forms of Shri Kalki, the Prime Minister highlighted the aspects and scriptural knowledge and informed that Kalki’s forms will determine the path of the future for thousands of years, similar to Lord Shri Ram.
“Kalki is the initiator of change in the kaal chakra and is also a source of inspiration”, the Prime Minister remarked. He said that Kalki Dham is going to be a place dedicated to the Lord which is yet to be incarnated. He highlighted that such a concept about the future was written in the scriptures hundreds of thousands of years ago. Shri Modi lauded Acharya Pramod Krishnam for taking forward these beliefs with full faith and also devoting their lives to it. He pointed out the long battle fought by Acharya ji with the previous governments for the establishment of Kalki temple and mentioned visits to the court for the same. Recalling his recent interaction with Acharya ji, the Prime Minister said that he had known him only as a political personality but came to know his dedication towards religion and spirituality. “Today, Pramod Krishnam ji has been able to start the temple’s work with peace of mind”, the Prime Minister said expressing confidence that the temple will be a proof of the positive outlook of the present government towards a better future.
The Prime Minister said that India knows how to snatch victory from the jaws of defeat. He highlighted the resilience of Indian society in the face of a series of invitations. “In today’s India’s Amrit Kaal, the seed of India’s glory, height and strength is sprouting”, he added. He further said that as the saints and religious leaders are constructing new temples, he has been tasked with the construction of the temple of the nation. “Day and night I am working for the grandeur and expansion of the glory of the temple of nation”, he added. “Today, for the first time, India is at a stage where we are not following but setting an example”, PM Modi emphasized. Listing the results of this commitment, the Prime Minister mentioned India turning into a hub of digital technology and innovation, India becoming 5th largest economy, success of Chandrayaan, modern trains like Vande Bharat and Namo Bharat, upcoming bullet train, a strong network of hi-tech highways and expressways. This accomplishment, the Prime Minister said, is making Indians feel pride and “this wave of positive thinking and confidence in the country is amazing. That is why today our capabilities are infinite, and the possibilities for us are also immense”.
PM Modi stressed that “a nation gets energy to succeed through collective”. He saw a grand collective consciousness in India today. “Every citizen is working with the spirit of Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas aur Sabka Prayas”, He added.
The Prime Minister listed the efforts of the last 10 years - more than 4 crore pucca houses under PM Awas Yojana, 11 crore toilets, electricity to 2.5 crore families, piped water for more than 10 crore households, free ration for 80 crore citizens, subsidized gas cylinders for 10 crore women, 50 crore Ayushman Cards, Kisan Samman Nidhi for 10 crore farmers, free vaccine during the pandemic, Swachh Bharat.
The Prime Minister credited the citizens of the country for the speed and scale of the government’s work. He underlined that people of today are helping the poor avail the benefits of government schemes and taking part in the campaign for 100 percent saturation. He remarked that the spirit of service to the poor has come from India’s spiritual values which inspire ‘Nar mein Narayan’ (existence of God in the people). He reiterated his appeal to the country to the five principles of ‘building aViksit Bharat’ and ‘taking pride in our heritage’.
The Prime Minister said “whenever India takes big resolutions, divine consciousness definitely comes among us in some form or the other to guide it.” Referring to the philosophy of Gita, the Prime Minister stressed the need for relentless action. “In this ‘Kartavya Kaal’ for the next 25 years, we have to achieve the pinnacle of hard work. We have to work selflessly keeping service to the country at the forefront. What benefit the nation will get from our every effort, this question should come first in our mind. This question will offer solutions to the collective challenges of the nation” The Prime Minister concluded.
Chief Minister of Uttar Pradesh, Shri Yogi Adityanath, and Pithadheeshwar of Shree Kalki Dham, Acharya Pramod Krishnam were present on the occasion among others.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা উত্তর প্রদেসকী সম্ভালদা শ্রী কালকি ধাম লাইশঙগী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
“শ্রী কালকি ধাম লাইশঙ ভারতকী অধ্যাতিক্কী অনৌবা মফম অমা ওইরক্লগনি”
“ঙসিগী ভারত ‘বিকাস ভি বিরাসত ভি’-নাৎকী চৎনবীশিংগা লোয়ননা চাউখৎপগী লাইৱাগা লোয়ননা য়াংনা চঙশিল্লি”
“ভারতকী নাৎ অমুক হিঙ্গৎহনবা, ঐখোয়গী শক্তমগী চাউথোকচবা অমসুং মসি হিংহন্নবা থাজবগী মতুংদা ছত্রপতি সিবাজী মহারাজনা ইথিল পীখি”
“রাম লালা লৈবগী ফাওরিবা ঈশ্বরগী খুদম, ঈশ্বরগী ইহুলনা হৌজিক ফাওবা ঐখোয় পুক্নিং নুংশিহল্লে”
“ৱাখলনা লাম্বদা ফংখিদবা অদু হৌজিক থবক ওইনা পাংথোক্লে”
“ঙসিদি, অতোপ্পা অমদা, ঐখোয়গী লাইফমশিং শেমগৎলে, অতোপ্পা অমদা, সহরশিংদা অৱাংবা তেক্নোলোজিগী ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎলে”
“কালকি অসি কাল চক্রদা অহোংবা পুরক্নবা অহৌবনি অমসুং ইথিলগী হৌরকফম অমনি”
“মাইথিবগী খায়াত্তগী কমদৌনা মাইপাকপা মুনগদবা হায়বা ভারতনা খঙলে”
“ঙসিদি, অহানবা ওইনা, ভারত অসি ঐখোয়না তুংইন্নদবা তাঙ্কক অমদা লৈরে, ঐখোয় খুদম অমা ওইরে”
“ঙসিগী ভারত ঐখোয়গী শক্তি মপান নাইদ্রে অমসুং ঐখোয়গী খুদোংচাবা কয়াশু মরাংকাইনা লৈরে”
“ভারতনা অচৌবা ৱারেপশিং লৌবা মতমদা, মওং অমদা নত্ত্রগা অমদা লৈবাক অসি লমজিংনবা ঐখোয়গী মরক্তা ঈশ্বরগী ওইবা ৱাখল তামিন্নবা শোইদনা লাকই”
19 FEB 2024 12:37PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা উত্তর প্রদেসকী সম্ভাল জিলাদা শ্রী কালকি ধাম লাইশঙ শানবা উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী কালকি ধাম লাইশঙগী নমুনাশু মাইখুম হাংদোকখি। শ্রী কালকি ধাম নির্মন ত্রস্তনা শ্রী কালকি ধাম লাইশঙ শাগনি অমসুং মসিগী চিয়ার্মেন্না অচার্য়া প্রামোদ কৃষ্ণমনি। থৌরম অদুদা সাধুশিং, ধর্মগী লুচিংবশিং অমসুং অতোপ্পা শক্নাইরবশিং শরুক য়াখি।
থৌরম অদুদা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসি অতোপ্পা মরুওইবা লাইফম অমগী উরেপ-উয়ুং তম্বদগী ভাগবন শ্রী রাম অমসুং ভাগবন শ্রী কৃষ্ণগী লমদম অসি অমুক হন্না ভক্তি, হরাওবা অমসুং অধ্যাতিক্না পীক থল্লে। সম্ভালদা শ্রী কালকি ধাম লাইশঙ শানবা উরেপ-উয়ুং তম্বা ফংবা অসি লাইবক ফবনি। শ্রী কালকি ধাম লাইশঙ ভারতকী অধ্যাতিক্কী অনৌবা মফম অমা ওইরক্লগনি। মালেম শীনবা থুংবগী মীয়াম অমসুং লাইখুরুম্বা লাকপা মীওইশিংদা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা মহাক্কী য়াইফ-পাউজেল পীখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ধাম অসি শঙ্গানবা চহি ১৮ ঙাইদুনা লাকখি অমসুং মহাক্না পাংথোক্কদবা থবক কয়া লৈরি। লোইশিন্দ্রিবা থবকশিং পাংথোক্নবা মীয়াম অমসুং সাধুশিংনা মখা তানা থৌজাল পীগনি। ঙসি অসি ছত্রপতি সিবাজী মহারাজগী মপোক নুমিৎনি। ভারতকী নাৎ অমুক হিঙ্গৎহনবা, ঐখোয়গী শক্তমগী চাউথোকচবা অমসুং মসি হিংহন্নবা থাজবগী মতুংদা ছত্রপতি সিবাজী মহারাজনা ইথিল পীখি। প্রধান মন্ত্রীনা ছত্রপতি সিবাজী মহারাজগী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎখি।
লাইশঙগী য়ুমশারোলগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লাইশঙ অসিদা গর্ভ গ্রিহা ১০ লৈগনি অমসুং ভাগবানগী শাইওন ১০ মক ফমগনি। শাইওন ১০ অসিগী খুৎথাংদা অরিবা লাইরিকশিংদা মীওইবগী শক্তম য়াওনা ভাগবানগী শক্তমশিং উৎলে। পুন্সিদা কনাগুম্বা অমনা ভাগবানগী অচুম্বা ৱাখল ফংবা ঙমগনি। ঐখোয়না ঈশ্বর অসি‘সিনহা(নোংশা), বারাহ(শাওম) অমসুং কছাপ(থেঙ্গু)গী মওংদা উরে।
মহাক্না হায়খি হায়রিবা মওং অসিদা ঈশ্বর লৈহনবা অসিনা মীয়াম্না অচুম্বা মওং অমদা ঈশ্বর মশক খঙগনি। শ্রী কালকি ধাম লাইশিং উরেপ-উয়ুং তম্নবা খুদোংচাবা পীবগীদমক ঈশ্বর থাগৎচরি। মখোয়না লমজিংবগীদমক থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবা সাধুশিংদা প্রধান মন্ত্রীনা ইকায়খুম্নবা উৎখি অমসুং শ্রাই অচার্য়া প্রমোদ কৃষ্ণমশু থাগৎপা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসিগী থৌরম অসি ভারতকী চৎনবী অমুক হিঙ্গৎলকপগী অতোপ্পা অঙকপা মশক অমনি। হন্দক অযোধ্যাদা রাম মন্দির শঙ্গাখ্রে অমসুং অবু ধাবীদা লাইশঙ অমা শঙ্গাখ্রে। ৱাখলনা লাম্বদা ফংখিদবা অদু হৌজিক থবক ওইনা পাংথোক্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অসিগুম্বা থৌরমশিং অসিগী মগুনশিং অসি অথুবা মতমদা মাইপাকপনা ওইগনি। লৈবাক অসিদা হৌজিক অধ্যাতিক্কী অনৌবা ৱাখল্লোল অমা লাক্লে অমসুং কাসিদা বিশ্বনাথ ধাম লৈরে, কাসি, মহাকাল মহালোক, সোমনাথ অমসুং কেদরনাথ ধামদা অওনবা কয়া পুরক্লে। ঙসিগী ভারত ‘বিকাস ভি বিরাসত ভি’-নাৎকী চৎনবীশিংগা লোয়ননা চাউখৎপগী লাইৱাগা লোয়ননা য়াংনা চঙশিল্লি। অৱাংবা তেক্নোলোজিগী সহরগী ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং শেমগৎপগা লোয়ননা অমুক হন্না অধ্যাতিক্কী মফমশিং হিঙ্গৎহল্লে, লাইশঙশিংগা লোয়ননা অনৌবা মেদিকেল কলেজশিং লিংখৎলে, মপান লৈবাকশিংদগী শেন থাদরকপগা লোয়ননা মীতমশিং অমুক পুরক্লে। মতমগী খোঙচৎ অমুক হল্লক্লে হায়বা মসিনা তাক্লে। মহাক্না লাল কিলাদা-হৌজিক অসি চপ চাবা মতমনি হায়খি অমসুং মসিগী মতম অসি য়ৌরকপদা কান্নবা লৌবা দরকার ওইরে।
অযোধ্যাদা রাম মন্দির শঙ্গাখিবা অদু নিংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি জনুৱারি ২২,২০২৪দগী অনৌবা ‘কাল চক্র’ অমা হৌরে অমসুং শ্রী রামগী লৈঙাক চহি লিশিং কয়া লৈগনি। রাম লালা লেঙশিনখিবগা লোয়ননা, হৌজিক ভারতকী অনৌবা খোঙচৎ অমা হৌরে, অজাদি কা অমৃত কালদা বিকসিত ভারত অমগী ৱাশক অসি ইচম চম্বা অপাম্বা অমা নত্তে। মসিগী ৱাশক অসিগা লোয়ননা মতম খুদিংমক্তা ভারত নাৎ অমসুং চৎনবী লৈরি। অচার্য়া প্রমোদ কৃষ্ণম জিনা শ্রী কালকিগী শক্তম কয়া নৈনখি অমসুং থিজিনখি। মসিনা ভাগবান শ্রী রামগা চপ মান্নবা মওংদা, চহি লিশিং কয়াগী লম্বী তাক্কনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি কালকি অসি কাল চক্রদা অহোংবা পুরক্নবা অহৌবনি অমসুং ইথিলগী হৌরকফম অমনি। কালকি ধাম অসি হৌজিক শাইওন্দ্রিবা ঈশ্বরগী মফমদা কৎথোক্লবা মফম অমা ওইরগনি। তুংলমচৎকী অসিগুম্বা ৱাখল্লোন অসি অরিবা লাইরিকশিংদা চহি লিশিং কয়াগী মমাঙদা ইরমখি। অসিগুম্বা লাইনিংশিং অসি মপুংফাবা থাজবগা লোয়ননা চাউখৎনবা হোৎনবগীদমক অমসুং মসিগীদমক পুন্সি কৎথোকপগীদমক অচার্য়া প্রমোদ কৃষ্ণম থাগৎপা ফোঙদোকচরি। কালকি লাইশঙ শেমগৎনবগীদমক অচার্য়া জিনা মমাঙগী সরকারশিংগা মতম য়াম্না শাংনা লান্থেংনখি অমসুং হায়রিবা মতম অদুদা কোর্ততা কয়ারক চৎখি।
হন্দক মহাক্কা অচার্য়া জিগা উনখিবা অদু নিংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মহাক রাজনিতিগী মীওই অমা ওইনা শক খঙখি অদুবু ধর্মা অমসুং অধ্যাতিক্তা মহাক্কী কৎথোকপা অদু খঙলকখি। ঙসিদি, প্রমোদ কৃষ্ণম জিনা পুক্নিং-ৱাখলদা শান্তি লৈনবা লাইশঙগী থবক পাংথোকপা হৌবা য়ারগনি। হৌজিক পাল্লিবা সরকার অসিনা তুংগী য়াইফনবগীদমক অচুম্বা মীৎয়েং অমা য়েংলিবা অদু লাইশঙ অসিনা খুদম অমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মাইথিবগী খায়াত্তগী কমদৌনা মাইপাকপা মুনগদবা হায়বা ভারতনা খঙলে। ঙসি ভারতকী অমৃত কালদা, ভারতনা মাইপাকপা, চাউখৎপা অমসুং থৌনাগী মরুশিং মতোল চোঙলে। সাধুশিং অমসুং লাইনিংগী লুচিংবশিংনা অনৌবা লাইশঙশিং শেমগৎপগুম, লৈবাক অসিগী লাইশঙ শেমগৎনবা মহাক্না থবক পায়খৎলে। লৈবাক অসিগী লাইশঙগী ফজবা হেনগৎহন্নবা মহাক্না অহিং অমসুং নুংথিল থবক শুরি। ঙসিদি, অহানবা ওইনা, ভারত অসি ঐখোয়না তুংইন্নদবা তাঙ্কক অমদা লৈরে, ঐখোয় খুদম অমা ওইরে।
থাজবা অসি থবক ওইনা পাংথোকখিবা অদু পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারত দিজিতেল তেক্নোলোজি অমসুং ইন্নোবেসনগী মফম অমা ওইরক্লে, ভারত ৫শুবা খ্বাইদগী চাউবা ইকোনোমি ওইরে, চন্দ্রয়ান মাইপাক্লে, বন্দে ভারত অমসুং নমো ভারতগুম্বা অনৌবা ত্রেনশিং চেল্লে, বুল্লেত ত্রেন চেল্লগনি, অৱাংবা থাক্কী তেক্নোলোজিগী হায়ৱেশিং অমসুং এক্সপ্রেসৱেশিং লৈরে। মসিগী মাইপাকপশিং অসিগা লোয়ননা ভারতমচাশিং চাউথোকচবা ফাওরে অমসুং লৈবাক অসিদা লৈরিবা মসিগী অচুম্বা ৱাখল অমসুং থাজবা অসি অঙকপনি। মরম অদুনা ঙসিগী ভারত ঐখোয়গী শক্তি মপান নাইদ্রে অমসুং ঐখোয়গী খুদোংচাবা কয়াশু মরাংকাইনা লৈরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অপুনবগী খুৎথাংদা লৈবাক অমা মাইপাক্নবা থৌনা ফংই। ঙসি ভারত্তা মহাক্না অচৌবা অপুনবা ৱাখল তামিন্নবা অমা উবা ফংলে। নাগরিক খুদিংমক সবকা সাথ, সবকা বিকাস, সবকা বিশ্বাস, সবকা প্রয়াসকী থৌনাগা লোয়ননা থবক তৌরি। হৌখিবা চহি ১০দা পি.এম অৱাস য়োজনাগী মখাদা পাক্কাগী য়ুম করোর ৪ হেন্না শাখ্রে, তোইলেত করোর ১১ শাখ্রে, ইমুং করোর ২.৫ দা মৈ ফংহনখ্রে, য়ুমথোং করোর ১০ হেনবদা তোতি ঈশিং ফংহনখ্রে, মীওই করোর ৮০ হেনবদা লেম্না চেঙ ফংহনখ্রে, নুপী করোর ১০ হেনবদা অতাবা মমলদা গ্যাস সিলিন্দরশিং ফংহনখ্রে, অয়ুস্মান কার্দ করোর ৫০ শাখ্রে, লৌমী করোর ১০দা কিষান সম্মান নিধি য়োজনাগী কান্নবা ফংহনখ্রে, লাইচৎ মনুংদা লেম্না তিকা থাখ্রে অমসুং শ্বাছ ভারত অভিয়ান মাইপাক্না পায়খৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মীয়ামগী মতেংদগী সরকারনা অচৌবা থবকশিং য়াংনা অমসুং পাক-চাউনা পায়খৎপা ঙম্বনি। হৌজিক সরকারগী স্কিমশিংগী কান্নবশিং লায়রবশিংদা ফংহনবদা মীয়াম্না মতেং পাংলি অমসুং কেম্পেন্দা শরুক য়াবদগী চাদা ১০০ স্কিমশিংগী কান্নবশিং ফংলে। লায়রবশিংগী সেবা তৌবা হায়বসি ভারতনা অধ্যাতিক্কী গুনশিংনি অমসুং মসিনা ‘নার মৈ নরায়ন’(মীয়াম মরক্তা ঈশ্বর লৈবা) অদু ফোঙদোক্লি। বিকসিত ভারত অমা শেমগৎনবা অমসুং ঐখোয়গী নাৎকী চাউথোকচবা ফাওনবা অচুম্বা ফিদম মঙা মহাক্না লৈবাক মীয়ামদা থমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারতনা অচৌবা ৱারেপশিং লৌবা মতমদা, মওং অমদা নত্ত্রগা অমদা লৈবাক অসি লমজিংনবা ঐখোয়গী মরক্তা ঈশ্বরগী ওইবা ৱাখল তামিন্নবা শোইদনা লাকই। গীতাগী ৱাঙুলোনগী মতুংইন্না লেপ্তনা থবক পায়খৎপা অমা দরকার ওই। মথং চহি ২৫গী কর্তব্যা কাল অসিদা ঐখোয়না থবক কন্না শুগদবনি। লৈবাক অসি মাঙদা থম্লগা ওইজবা থাদোক্তুনা ঐখোয় থবক তৌগদবনি। ঐখোয়গী থবক খুদিংমক্তগী লৈবাক অসিনা করি কান্নবা ফংগনি হায়বা ৱাহং অসি অহানবদা ঐখোয়গী ৱাখলদা হংগদবনি। মসিগী ৱাহং অসিনা লৈবাক অসিগী অপুনবা খুদোংচাদবশিং থেংননবা পাম্বৈশিং পীগনি।
থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবশিংগী মনুংদা উত্তর প্রদেসকী চীফ মিনিস্তর শ্রী য়োগী অদিত্যনাথ, শ্রী কালকি ধামগী পিথাধীশ্বর অচার্য়া প্রমোদ কৃষ্ণম য়াওখি।
'विकास भी और विरासत भी' के मंत्र से आज का भारत विकास पथ पर तेज गति से अग्रसर है। उत्तर प्रदेश के संभल में श्री कल्कि धाम मंदिर के शिलान्यास कार्यक्रम का हिस्सा बनना सौभाग्य की बात है। https://t.co/dWki2lhhRX
— Narendra Modi (@narendramodi) February 19, 2024
आज हम देश में जो सांस्कृतिक पुनरोदय देख रहे हैं, आज अपनी पहचान पर गर्व और उसकी स्थापना का जो आत्मविश्वास देख रहे हैं, वो प्रेरणा हमें छत्रपति शिवाजी महाराज से ही मिलती है: PM @narendramodi pic.twitter.com/ceNmHYuC8C
— PMO India (@PMOIndia) February 19, 2024
पिछले महीने ही, देश ने अयोध्या में 500 साल के इंतज़ार को पूरा होते देखा है।
रामलला के विराजमान होने का वो अलौकिक अनुभव, वो दिव्य अनुभूति अब भी हमें भावुक कर जाती है।
इसी बीच हम देश से सैकड़ों किमी दूर अरब की धरती पर, अबू धाबी में पहले विराट मंदिर के लोकार्पण के साक्षी भी बने… pic.twitter.com/Ufsyh2LC9g
— PMO India (@PMOIndia) February 19, 2024
हम विकास भी, विरासत भी के मंत्र को आत्मसात करते हुए चल रहे हैं। pic.twitter.com/12165rBnn1
— PMO India (@PMOIndia) February 19, 2024
आज एक ओर हमारे तीर्थों का विकास हो रहा है, तो दूसरी ओर शहरों में हाइटेक इनफ्रास्ट्रक्चर भी तैयार हो रहा है। pic.twitter.com/qxkq4pfYn8
— PMO India (@PMOIndia) February 19, 2024
कल्कि कालचक्र के परिवर्तन के प्रणेता भी हैं, और प्रेरणा स्रोत भी हैं। pic.twitter.com/Q4xWI7erXg
— PMO India (@PMOIndia) February 19, 2024
भारत पराभव से भी विजय को खींच लाने वाला राष्ट्र है। pic.twitter.com/9kRmXo7blV
— PMO India (@PMOIndia) February 19, 2024
आज पहली बार भारत उस मुकाम पर है, जहां हम अनुसरण नहीं कर रहे, उदाहरण पेश कर रहे हैं। pic.twitter.com/J2mz8tU8Nv
— PMO India (@PMOIndia) February 19, 2024
आज हमारी शक्ति भी अनंत है, और हमारे लिए संभावनाएं भी अपार हैं। pic.twitter.com/1yo4TLO83u
— PMO India (@PMOIndia) February 19, 2024