শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
চত্থোক-চৎশিনা নুংঙাহন্নবা, লোজিস্তিক্স কোস্ত হন্থহন্নবা, মীরমদগী থাউ পুশিল্লকপগী চাং হন্থহন্নবা অমসুং CO2 থাদোকপগী চাং হন্থহন্নবা ইন্দিয়ন রেলৱেজ শিনবা থুংবদা পায়খৎকদবা মলতি ত্রেক্কিং প্রোজেক্ত 6কী অয়াবা কেবিনেতনা পীখ্রে
প্রোজেক্তশিং অসিনা ত্রেন ওপরেসন নুংঙাইহনবা অমসুং মতম চাং নাইবা হেলহনবগা লোয়ননা ৱেগোন তর্ন-অরাউন্দ তাইম্বুসু হন্থহন্দুনা সেক্সনশিং অসিগী হৌজিক লৈরিবা লাইন কেপাসিতী হেনগৎহনগনি
মখোয়না লম্বী চিনবগী চাং হন্থহনবা অমসুং রেল রাফিক হেন্না কোম্থোকহনবদা তেংবাংগনি
প্রোজেক্তশিং অসিনা প্রোজেক্ত চত্থরিঙৈ মনুংদা করোর 3গী মেন-দেজকী থবকশিং হকথেংননা পীগনি
ইং 2029-30 ফাওবদা লোইশিল্লবা য়াই হায়না পানরিবা প্রোজেক্ত অসিদা থাদরিবা শেনফম্না চাউরাক্না লুপা করোর 12,343 ওইরি
08 FEB 2024 8:07PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেত কম্মিতী ওন ইকোনোমিক এফিয়র্সনা কেন্দ্র সরকারনা 100% ফন্দিং তৌদুনা চাউরাক্না লুপা করোর 12,343 থাদগনি হায়না পানরিবা রেলৱে মন্ত্রালয়গী প্রোজেক্ত 6কী অয়াবা পীখ্রে। মলতি-ত্রেক্কিং প্রোপোজেল অসিনা ওপরেসন নুংঙাইহনবা অমসুং লম্বী চিনবা হন্থহনগন্দুনা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী ব্যুজিনেস সেক্সন্না ইনফ্রাস্ত্রকচর দিভেলপমেন্তকী মথৌ তারিবা অসিগী ৱাফমদা মিৎয়েং চঙলগনি। প্রোজেক্তশিং অসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমদমসিগী মীয়াম্বু মশাগী লমদমশিংদা চুনবা থবক পীদুনা চাউখৎ থৌরাং পুরক্তুনা মরোমদোম লেপচবা ঙমহনবা ঙম্বা অনৌবা ভারতকী মঙলানগা মরী লৈলৈ।
রাজ্য 6, হায়বদি, রাজস্থান, অসম, তেলঙ্গানা, গুজরাত, আন্ধ্র প্রদেশ অমসুং নাগালেন্দ কোনবা প্রোজেক্ত তরুক অসিনা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী হৌজিক লৈজরিবা 1020 kms কী কেপাসিতী হেনগৎহনগনি অমসুং রাজ্যশিং অসিদা মেন-দেজ করোর 3গী থবকশিং হকথেংননা পীগনি।
প্রোজেক্তশিং অসিদি পি.এম.-গতি শক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লানগী মহৈনি।
মথং মনাও
স্ত্রেৎচ দব্লিং তৌগদবা সেক্সনগী মমিং
অশাংবা (kms.)
চঙগদবা শেনফম (লুপা)
রাজ্য
1
অজমের-চন্দেরিয়া
178.28
1813.28
রাজস্থান
2
জয়পুর-সৱাই মাধোপুর
131.27
1268.57
রাজস্থান
3.
লুনি-সামদরী-ভিলদি
271.97
3530.92
Gujarat & রাজস্থান
4
অঘোরতি-কামাখ্যা (অনৌবা রেল কম রোদ ব্রিজকা লোয়ননা)
7.062
1650.37
অসম
5
লুমদিং-ফুরকাতিং
140
2333.84
অসম & নাগালেন্দ
6
মোতুমারি-বিশ্নুপুরম অমসুং মোতুমারীদা রেল ওভর রেল
88.81
10.87
1746.20
তেলঙ্গানা & আন্ধ্র প্রদেশ
হায়রিবশিং অসি চানবা চিঞ্জাক হৱাই, চাবগী পোৎলম, হার, কোয়লা, সিমেন্ত, য়োৎ, স্তীল, ফ্লাই-এশ, ক্লিঙ্কর, লাইমস্তোন, POL, কন্তেনরনচিংবা কয়া পুনবা তঙাইফদবা লম্বীশিংনি। কেপাসিতী হেনগৎহনবগী থবকশিং অসিনা 87 MTPA (চহিদা ওইবা মিলিয়ন তন)গী চাংগী অহেনবা ত্রাফিক লৈহনগনি। রেলৱেজ হায়বসিনা ইনভাইরনমেন্ত ফ্রেনলী অমসুং ইনর্জী ইফিসিএন্ত ওইবা চত্থোক-চৎশিন তৌনবগী পাম্বৈ অমা ওইবনা, প্রোজেক্তশিং অসিনা ক্লাইমেত গোল ফংবগা লোয়ননা লৈবাক্কী লোজিস্তিক্স কোস্ত, মীরমদগী থাউ পুশিল্লকপা অমসুং CO2 থাদোকপা হন্থহনবগী পান্দম অনিমক ফংবদা তেংবাংগনি।

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves 6 multi tracking projects across Indian Railways: To facilitate ease of travelling, minimize logistics cost, reduce oil imports and lower CO2 emissions
Projects will increase the existing line capacity of the sections causing smoothening of the train operations and improved punctuality as well as wagon turn around time
They will facilitate reduction of congestion and increase in rail traffic
The projects will generate direct employment for about 3 (Three) crore man-days during construction
Financial outgo of the projects will be Rs 12,343 crore (approx.) with likely completion by 2029-30
08 FEB 2024 8:07PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi approved 6 (Six) projects of Ministry of Railways with total estimated cost of Rs. 12,343 crore (approx.) with 100% funding from Central Government. The multi-tracking proposals will ease operations and reduce congestion, providing the much-required infrastructural development on the busiest sections across Indian Railways. The projects are in line with Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modiji’s Vision of a New India which will make people of the region “Atmanirbhar” by way of comprehensive development in the area which will enhance their employment/ self-employment opportunities.
The 6 (Six) projects covering 18 Districts in 6 States i.e., Rajasthan, Assam, Telangana, Gujarat, Andhra Pradesh and Nagaland will increase the existing network of Indian Railways by 1020 Kms. and will provide employment of about 3 (Three) crores man-days to the people of the States.
The projects are result of PM-Gati Shakti National Master Plan for multi-model connectivity which have been possible through integrated planning and will provide seamless connectivity for movement of people, goods and services.
S.No.
Name of Section for doubling stretch
Length in (kms.)
Estimates cost (Rs.)
State
1
Ajmer-Chanderiya
178.28
1813.28
Rajasthan
2
Jaipur-Sawai Madhopur
131.27
1268.57
Rajasthan
3.
Luni-Samdari-Bhildi
271.97
3530.92
Gujarat & Rajasthan
4
Agthori-Kamakhya with new Rail cum Road Briedge
7.062
1650.37
Assam
5
Lumding-Furkating
140
2333.84
Assam & Nagaland
6
Motumari-Vishnupuram and
Rail over Rail at Motumari
88.81
10.87
1746.20
Telangana & Andhra Pradesh
These are essential routes for transportation of commodities such as food grains, food commodities, fertilizers, coal, cement, iron, steel, fly-ash, clinker, limestone, POL, container etc. The capacity augmentation works will result in additional freight traffic of magnitude 87 MTPA (Million Tonnes Per Annum). The Railways being environment friendly and energy efficient mode of transportation, will help both in achieving climate goals and minimizing logistics cost of the country, reduce oil import and lower CO2 emissions.