কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
অহানবা থৌওং অমা ওইনা, ফেয়র প্রাইস শোপশিং ওপন নেতৱর্ক দিজিতেল কম্মর্স (ONDC)দা হাপ্লে
হিমাচল প্রদেশকী উনা অমসুং হমিরপুর জিলাগী ফেয়র প্রাইস শোপ 11 অসি অহানবা ওইনা ONDCদা হাপ্লে; মসিনা তুংগী মতমদা রাজ্য অমসুং লৈবাক শিনবা থুংবনা মতুং ইনবগী মোদেল অমা ওইনা মথৌ পাংথোক্কনি
খোঙথাং অসিদি ফেয়র প্রাইস শোপকী দীলরশিংনা চাগা তানবগী অহেনবা পাম্বৈ অমা ওইহনগনি, বেনিফিশরীশিংদা হেন্না নুংঙাইবসু পীগনিঃ ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী বিভাগ
07 FEB 2024 10:53AM by PIB Imphal
দিজিতেল ইন্দিয়াগী খোঙথাং অমা ওইনা, হিমাচল প্রদেশকী উনা অমসুং হমিরপুর জিলাগী ফেয়র প্রাইস শোপশিংবু ওপন নেতৱর্ক দিজিতেল কম্মর্স (ONDC)তা হাপ্নবা খ্বাইদগী অহানবা থৌওং অমা ভারত সরকারগী ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন বিভাগকী সেক্রেতরী, শ্রী সঞ্জীব চোপ্রানা হৌদোকখ্রে। পাইলোত অসি উনা জিলাদা FPS 5 অমসুং হমিরপুর জিলাদা FPS 6 ওইদুনা অপুনবা FPS 11দা ভর্চুএলগী খুত্থাংদা হৌদোকপনি। ফেয়র প্রাইস শোপশিংবু ONDC হাপ্পা অসি মসিনা অহানবনি।
ঙসিগী থৌরমদা ৱা ঙাঙবদা, শ্রী চোপ্রানা মসিগী মশক নাইবা মায় পাকপা অসিনা বিভাগ অসিনা ফেয়র প্রাইস শোপশিংদা অওনবা পুরক্নবা হোৎনরিবা অসিদা অহেনবা ইনোৎ হাপ্লি হায়খি। খোঙথাং অসিনা ফেয়র প্রাইস শোপকী দীলরশিংনা চাগা তানবগী অহেনবা পাম্বৈ অমা ওইহন্নবা অমসুং বেনিফিশরীশিংদা হেন্না নুংঙাইবসু পীবগী পান্দম থম্লি।
মখা তারকপা ওইনা, খোঙথাং অসিনা FPS দীলরশিংদা মখোয়গী দুকানশিংবু দিজিতেল মার্কেতপ্লেস্তা উহনবা, NFSA বেনেফিশরীশিংদগী হেন্দোক্তুনা কস্তমর মশিং য়ামখৎহনবা, অচৌবা রিতেলর অমসুং ই-কম্মর্স প্লেতফোর্মশিংগা চপ মান্নবা থাক্তা চাংয়েংনবা ঙমহনবগুম্বা মশিং য়াম্লবা কান্নবা কয়া পীগনি হায়না মহাক্না হায়খি। লোয়ননা, ওনলাইন্দা পোৎ লৈবদা খুদোংচাদবা মাইয়োক্নবা বেনেফিশরীশিংনা FPS দীলরশিংদা চত্তুনা মখোয়গী মহুৎ শিন্দুনা ওনলাইন্দগী পোৎ লৈবদা তেংবাংহনবসু য়াগনি।
হিমাচল প্রদেশতা থবক ওইনা মায় পাক্না পাংথোক্লিবা পাইলোত অসিনা পথাপ অসিবু রাজ্য অমসুং লৈবাক শিনবা থুংবদা তুংগী মতমদা চৎনহনবদা মোদেল অমা ওইনা তেংবাংগনি হায়না মহাক্না পাউদমখি। মহাক্না পাইলোত প্রোগ্রাম অসিবু থবক্তা ওন্থোকপদা তেংবাংবগীদমক্তা মাইক্রোসেব কন্সলতিং (MSC)বু থাগৎখি।
থৌরম অসি হৌদোকখ্রবা মতুংদা, উনা অমসুং হমিরপুর জিলাগী FPS দীলরশিংগীদমক্তা ৱর্কশোপ অমসু হকথেংননা পাংথোকখি। ৱর্কশোপ অসিনা পোত্থোক, সর্ভিস ওর্দর অমসুং কম্মিসন স্ত্রকচরবু ONDCদা মতৌ করম্না কাঙলুপ খাইগদগে হায়বা তাকখি।
জোইন্ত সেক্রেতরী (PD), শুকুমারী অনিতা কারন; দাইরেক্তর (PD), শ্রী রবি শঙ্কর; MSCগী পার্ত্নর, শ্রী মিতুল থপ্লিয়ল অমসুং ONDCগী শ্রী সরান্স অগ্রাৱালসু ঙসিগী হৌদোকপগী থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
In a first, Fair Price Shops on-boards on Open Network Digital Commerce (ONDC)
11 Fair Price Shops of Una and Hamirpur districts of Himachal Pradesh first to on-board on ONDC; to serve as a model for statewide and nationwide adoption in future
This step is an additional avenue of income generation for Fair Price Shop dealers thereby, enhancing beneficiary satisfaction: Secretary, Department of Food and Public Distribution
07 FEB 2024 10:53AM by PIB Delhi
As a step towards Digital India, Shri Sanjeev Chopra, Secretary, Department of Food and Public Distribution, Government of India launched a pilot to on-board the Fair Price Shops (FPSs) in Una and Hamirpur districts of Himachal Pradesh on the Open Network Digital Commerce (ONDC). The pilot was launched virtually in 11 FPSs - 5 FPSs in Una and 6 FPSs in Hamirpur districts. This is the first time when Fair Price Shops are on-boarded on ONDC.
Speaking on the occasion, Shri Chopra said this landmark initiative adds to the continuous efforts of the Department in transforming the Fair Price Shops. This effort aims at providing additional avenues of income generation for FPS dealers along with enhancing beneficiary satisfaction.
Furthermore, he underlined that this initiative provides numerous benefits for FPS dealers including visibility in the digital marketplace, access to a larger customer base beyond NFSA beneficiaries, and the ability to compete on an equal footing with large retailers and e-commerce platforms. Additionally, beneficiaries who face difficulties in making online purchase can approach the FPS dealer to make online orders on their behalf.
He highlighted that the success of the pilot being implemented in Himachal Pradesh will serve as a model for statewide and nationwide adoption in the future. He also appreciated the support of MicroSave Consulting (MSC) in deploying this pilot program.
After the launch event, a workshop in physical mode was organised for the FPS dealers in Una & Hamirpur districts. The workshop explained on how to catalogue products, service orders, and commission structure on ONDC etc.
Ms. Anita Karn, Joint Secretary (PD), Shri Ravi Shankar, Director (PD), Shri Mitul Thapliyal, Partner, MSC and Shri Saransh Agrawal, ONDC were also present during the launch event.