ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ହିନ୍ଦୀ ଏବଂ ଓଡ଼ିଆ ସିନେମାର ପ୍ରଖ୍ୟାତ ବ୍ୟକ୍ତି ଶ୍ରୀ ସାଧୁ ମେହେରଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ଶୋକ ପ୍ରକାଶ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
03 FEB 2024 2:17PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ହିନ୍ଦୀ ଏବଂ ଓଡ଼ିଆ ସିନେମାର ପ୍ରଖ୍ୟାତ ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱ ଶ୍ରୀ ସାଧୁ ମେହେରଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ଶୋକ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
“ଶ୍ରୀ ସାଧୁ ମେହେରଙ୍କ ବିୟୋଗ ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର ଜଗତ ଓ ସାଂସ୍କୃତିକ ଐତିହ୍ୟ ପାଇଁ ଏକ ଅବର୍ଣ୍ଣନୀୟ କ୍ଷତି । ଉଭୟ ହିନ୍ଦୀ ଏବଂ ଓଡ଼ିଆ ସିନେମା କ୍ଷେତ୍ରର ଜଣେ ଦକ୍ଷ ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱ ଶ୍ରୀ ମେହେରଙ୍କର ସିନେମାରେ ପ୍ରଦର୍ଶନ ଓ ସିନେମା ପ୍ରତି ସମର୍ପଣ ଉଦାହରଣୀୟ ଥିଲା । ତାଙ୍କ ପରିବାର, ସହକର୍ମୀ ଏବଂ ପ୍ରଶଂସକ ମାନଙ୍କ ପ୍ରତି ମୋର ଗଭୀର ସମବେଦନା ରହିଛି । ତାଙ୍କ ସ୍ମୃତିରେ ସେ ଛାଡି ଯାଇଥିବା ସମୃଦ୍ଧ କଳାତ୍ମକ ଐତିହ୍ୟକୁ ଆମେ ସ୍ମରଣ କରୁଛୁ । ଓମ୍ ଶାନ୍ତି ।“

Prime Minister's Office
PM condoles passing away of stalwart of Hindi and Odia cinema Shri Sadhu Meher
03 FEB 2024 2:17PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has condoled the passing away of stalwart of Hindi and Odia cinema Shri Sadhu Meher.
The Prime Minister posted on X:
“The demise of Shri Sadhu Meher Ji is a profound loss for the world of films and our cultural heritage. A stalwart in both Hindi and Odia cinema, his cinematic performances and dedication was exemplary. My thoughts are with his family, colleagues, and many fans mourning this irreplaceable loss. In his memory, we cherish the rich artistic heritage he leaves behind. Om Shanti.”