শেল-থুম মন্ত্রালয়
‘নারী শক্তি’ না মরুওইবা মফম কল্লে; সর্ভাইকেল কেন্সর ঙাকথোক্নবা তিকা থানবা য়ুনিয়ন ফাইনান্স মিনিস্তরনা লাউথোক্লে
মমা অমসুং অঙাংগী চেকশিন-থৌরাংগীদমক সরকারনা তোঙান-তোঙানবা স্কিমশিং পায়খৎলে
নৌনা দিজাইন তৌবা য়ু-ৱিন প্লেতফোর্মনা দিজিতেল ইন্দিয়াগী থবক মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎহনগনি
01 FEB 2024 12:44PM by PIB Imphal
২০৪৭ দা চাউখৎলবা ভারত অমগী পান্দম থমদুনা অমসুং নারী শক্তিদা ইনোৎ হাপ্নবা অকনবা মীৎয়েং থমদুনা, ঙসি মহাক্না সংসদতা পুথোকখিবা মরক্কী বজেত ২০২৪-২৫ তা সর্ভাইকেল কেন্সর ঙাকথোক্নবা তিকা থানবা অমসুং মমা অমসুং অঙাংগী চেকশিন-থৌরাংগীদমক সরকারনা তোঙান-তোঙানবা স্কিমশিং অমতা ওইনা পুনশিন্নবা য়ুনিয়ন ফাইনান্স মিনিস্তর শ্রীমতি নিরমলা সিতারমন্না লাউথোক্লে।
মহাক্না হায়খি সর্ভাইকেল কেন্সর ঙাকথোক্নবা চহি ৯ দগী চহি ১৪ ফাওবগী কাংলুপতা লৈবা নুপীমচাশিং তিকা থাগনি। তিকা থাবা য়ারবা কাংলুপশিং তিকা থানবা সরকারনা পুক্নিং থৌগৎকনি। মমা অমসুং অঙাংগী চেকশিন-থৌরাংগীদমক সরকারনা তোঙান-তোঙানবা স্কিমশিং অমতা ওইনা পুনশিন্নবা পায়খৎলিবা থৌরাং অসিনা অপুনবা প্রোগ্রাম অমা শেম্লগনি। অঙ্গনৱাদি সেন্তরশিং শকসম অঙ্গনৱাদি ওইনা পুখৎলগনি অমসুং পোসান ২.০ শাংদোক্লগনি। মসিনা মচি ওইবা চীঞ্জাক ফংহনবা, অঙাংশিং চেকশিন্নবা য়েংশিনবা অমসুং ফিবম ফগৎহনবা ঙমগনি।
সরকারগী দিজিতেল ইন্দিয়াগী থবক ফগৎহন্নবগী মতাংদা ফাইনান্স মিনিস্তরনা হায়খি নৌনা দিজাইন তৌবা য়ু-ৱিন প্লেতফোর্ম লৈবাক শীনবা থুংনা য়াংনা পায়খৎলগনি। মসিগী প্লেতফোর্ম অসি তিকা থানবা অমসুং মিসন ইন্দ্রধনুসকী মখাদা থবকশিং ফগৎহন্নবা শীজিন্নগনি।

Ministry of Finance
‘NARI SHAKTI’ TAKES CENTER STAGE; UNION FINANCE MINISTER ANNOUNCES VACCINATION TO PREVENT CERVICAL CANCER
GOVERNMENT TO BRING SYNERGY OF VARIOUS SCHEMES FOR MATERNAL AND CHILDCARE
NEWLY DESIGNED U-WIN PLATFORM TO FURTHER STRENGTHEN DIGITAL INDIA INITIATIVE
01 FEB 2024 12:44PM by PIB Delhi
Aiming for Viksit Bharat by 2047 and with a sharp focus and providing momentum to Nari Shakti, Union Minister for Finance & Corporate Affairs, Smt. Nirmala Sitharaman today proposed vaccination to prevent Cervical Cancer and amalgamation of various schemes for maternal and child care, as she presented the Interim Budget 2024-25 in Parliament today.
The vaccination programme will be for girls in the age group of 9 to 14 years for prevention of cervical cancer. The Government will encourage this vaccination among the eligible categories, she added.
To bring synergy in various programmes for maternal and child care, the Union Finance Minister proposed that one comprehensive programme will be created. She further added that Anganwadi Centres to be upgraded under ‘Saksham Anganwadi and Poshan 2.0’ will be expedited. She expressed that this will improve nutrition delivery, early childhood care and development.
To further the Digital India initiative of the Government, Smt. Nirmala Sitharaman proposed that newly designed U-WIN platform to be rolled out expeditiously throughout the country. This platform will be used for managing immunization and furthering the efforts under Mission Indradhanush, she added.