শেল-থুম মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন ফাইনান্স মিনিস্তরনা অহেনবা মেদিকেল কলেজশিং লিংখৎনবা লাউথোক্লে
অনৌবা মেদিকেল কলেজশিংনা তোঙান-তোঙানবা বিভাগশিংগী মখাদা লৈরিবা হোস্পিতালগী মচাক-মথুমশিং শীজিন্নগনি
হৌজিক লৈরিবা হোস্পিতালশিংগী মচাক-মথুমশিং য়েংশিন্নবা অমসুং মেদিকেল কলেজশিং রিকমেন্দ তৌনবা কম্মিতি লিংখৎকনি
অশা ৱার্করশিং, অঙ্গনৱাদি ৱার্করশিং অমসুং হেলপরশিং হেল্থকিয়ারগী খুদোংচাবা পীরগনি
01 FEB 2024 12:44PM by PIB Imphal
যুব শক্তিদা মীৎয়েং থমদুনা অমসুং ২০৪৭ ফাওবদা বিকসিত ভারতকী পান্দম ফংনবা মাইকৈদা চঙশিন্নবা, ঙসি সংসদতা মহাক্না পুথোকখিবা মরক্কী বজেত ২০২৪-২৫ তা য়ুনিয়ন ফাইনান্স অমসুং কোওপরেত এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রীমতি নিরমলা সিতারমন্না অহেনবা মেদিকেল কলেজশিং লিংখৎনবা ৱাফম হৌদোকখ্রে।
নৌনা লিংখৎকদৌরিবা মেদিকেল কলেজশিংনা তোঙান-তোঙানবা বিভাগশিংগী মখাদা লৈরিবা হোস্পিতালগী মচাক-মথুমশিং শীজিন্নগনি। হৌজিক লৈরিবা হোস্পিতালশিংগী মচাক-মথুমশিং য়েংশিন্নবা অমসুং মেদিকেল কলেজশিং রিকমেন্দ তৌনবা কম্মিতি লিংখৎকনি হায়না ফাইনান্স মিনিস্তরনা ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি থৌরাং অসিনা নহারোলশিং দোক্তর ওইরক্নবা খুদোংচাবা পীবা খক নত্তনা মীয়ামগী অনা-লায়য়েংগী থবকশিং হেন্না ফগৎহনগনি।
অয়ুস্মান ভারত স্কিমগী মখাদা অশা ৱার্করশিং, অঙ্গনৱাদি ৱার্করশিং অমসুং হেলপরশিং হেল্থকিয়ারগী খুদোংচাবা পীরগনি হায়না য়ুনিয়ন ফাইনান্স মিনিস্তরনা ফোঙদোকখি।

Ministry of Finance
UNION FINANCE MINISTER ANNOUNCES SETTING UP OF MORE MEDICAL COLLEGES
THE NEW MEDICAL COLLEGES WILL UTILIZE THE EXISTING HOSPITAL INFRASTRUCTURE UNDER VARIOUS DEPARTMENTS
COMMITTEE TO BE SET UP FOR EXAMINING EXISTING HOSPITAL INFRASTRUCTURE AND RECOMMEND MEDICAL COLLEGES
HEALTHCARE COVER FOR ASHA WORKERS, ANGANWADI WORKERS AND HELPERS
01 FEB 2024 12:44PM by PIB Delhi
With focus on Yuva Shakti and marching towards the goal of Viksit Bharat by 2047, Union Minister for Finance & Corporate Affairs, Smt. Nirmala Sitharaman proposed setting up of more medical colleges, as she presented the Interim Budget 2024-25 in Parliament today.
The new Medical Colleges will be set up by utilizing the existing hospital infrastructure under various departments. A Committee will be set up for this purpose to examine the issues and make relevant recommendations, the Union Finance Minister stated. She expressed that that this initiative will not only create opportunity for youth to become doctors but also improve healthcare services to the people.
Smt. Nirmala Sitharaman also proposed that ASHA workers, Anganwadi workers and helpers will also be covered under the Ayushman Bharat Scheme