Ministry of Finance
UNION FINANCE MINISTER ANNOUNCES SETTING UP OF MORE MEDICAL COLLEGES
THE NEW MEDICAL COLLEGES WILL UTILIZE THE EXISTING HOSPITAL INFRASTRUCTURE UNDER VARIOUS DEPARTMENTS
COMMITTEE TO BE SET UP FOR EXAMINING EXISTING HOSPITAL INFRASTRUCTURE AND RECOMMEND MEDICAL COLLEGES
HEALTHCARE COVER FOR ASHA WORKERS, ANGANWADI WORKERS AND HELPERS
01 FEB 2024 12:44PM by PIB Delhi
With focus on Yuva Shakti and marching towards the goal of Viksit Bharat by 2047, Union Minister for Finance & Corporate Affairs, Smt. Nirmala Sitharaman proposed setting up of more medical colleges, as she presented the Interim Budget 2024-25 in Parliament today.
The new Medical Colleges will be set up by utilizing the existing hospital infrastructure under various departments. A Committee will be set up for this purpose to examine the issues and make relevant recommendations, the Union Finance Minister stated. She expressed that that this initiative will not only create opportunity for youth to become doctors but also improve healthcare services to the people.
Smt. Nirmala Sitharaman also proposed that ASHA workers, Anganwadi workers and helpers will also be covered under the Ayushman Bharat Scheme

ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଅଧିକ ମେଡିକାଲ କଲେଜ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ପାଇଁ ଘୋଷଣା କଲେ କେନ୍ଦ୍ର ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରୀ
ନୂତନ ମେଡିକାଲ କଲେଜଗୁଡ଼ିକ ବିଭିନ୍ନ ବିଭାଗ ଅଧୀନରେ ଥିବା ଡାକ୍ତରଖାନା ଭିତ୍ତିଭୂମିକୁ ଉପଯୋଗ କରିବେ
ପୂର୍ବରୁ ରହିଥିବା ଡାକ୍ତରଖାନା ଗୁଡିକର ଭିତ୍ତିଭୂମି ଯାଞ୍ଚ ନିମନ୍ତେ ଏବଂ ମେଡିକାଲ କଲେଜ ଗୁଡ଼ିକର ସୁପାରିସ ପାଇଁ କମିଟି ଗଠନ କରାଯିବ
ଆଶା କର୍ମୀ, ଅଙ୍ଗନବାଡ଼ି କର୍ମୀ ଓ ସହାୟିକା ମାନଙ୍କୁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସେବା ପରିସରଭୁକ୍ତ କରାଯିବ
01 FEB 2024 12:44PM by PIB Bhubaneswar
ଯୁବ ଶକ୍ତି ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେବା ସହ ୨୦୪୭ ସୁଦ୍ଧା ବିକଶିତ ଭାରତ ଲକ୍ଷ୍ୟ ଆଡ଼କୁ ଅଗ୍ରସର ହେବା ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ଅର୍ଥ ଓ କର୍ପୋରେଟ୍ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ନିର୍ମଳା ସୀତାରମଣ ଆଜି ସଂସଦରେ ୨୦୨୪-୨୫ ର ଅନ୍ତରୀଣ ବଜେଟ୍ ଉପସ୍ଥାପନ କରିବା ଅବସରରେ ଅଧିକ ମେଡିକାଲ କଲେଜ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତାବ ଦେଇଛନ୍ତି ।
ବିଭିନ୍ନ ବିଭାଗ ଅଧୀନରେ ଥିବା ଡାକ୍ତରଖାନା ଭିତ୍ତିଭୂମିକୁ ଉପଯୋଗ କରି ନୂତନ ମେଡିକାଲ କଲେଜ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯିବ । ଏଥିପାଇଁ ଏକ କମିଟି ଗଠନ କରାଯାଇ ସମସ୍ୟାର ଅନୁଧ୍ୟାନ କରାଯାଇ ପ୍ରାସଙ୍ଗିକ ସୁପାରିସ କରାଯିବ ବୋଲି କେନ୍ଦ୍ର ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ । ଏହି ପଦକ୍ଷେପ କେବଳ ଯୁବକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଡାକ୍ତର ହେବାର ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରିବ ନାହିଁ ବରଂ ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବାରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବ ବୋଲି ସେ ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ ।
ଶ୍ରୀମତୀ ନିର୍ମଳା ସୀତାରମଣ ପ୍ରସ୍ତାବ ଦେଇଛନ୍ତି ଯେ ଆଶା କର୍ମୀ, ଅଙ୍ଗନୱାଡି କର୍ମୀ ଏବଂ ସହାୟିକା ମାନଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ଆୟୁଷ୍ମାନ ଭାରତ ଯୋଜନାରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରାଯିବ ।