ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଫ୍ରାନ୍ସ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଇମାନୁଏଲ ମାକ୍ରନ୍ଙ୍କୁ ସ୍ୱାଗତ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
25 JAN 2024 10:41PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଫ୍ରାନ୍ସ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଇମାନୁଏଲ ମାକ୍ରନ୍‌ଙ୍କୁ ସ୍ୱାଗତ କରିଛନ୍ତି ।
ସେ କହିଛନ୍ତି, ଏହା ବେଶ ଗର୍ବର କଥା ଯେ କାଲି ଆମ ଗଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ସମାରୋହରେ ମାକ୍ରନ୍ ସାମିଲ ହେବେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
‘ମୋ ବନ୍ଧୁ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଇମାନୁଏଲ ମାକ୍ରନ୍‌ଙ୍କୁ ଭାରତକୁ ସ୍ୱାଗତ ।
ମୁଁ ଖୁସି ଯେ, ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମାକ୍ରନ୍ ରାଜସ୍ଥାନର ଜୟପୁରରୁ ତାଙ୍କ ଭାରତ ଗସ୍ତ ଆରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି, ଯେଉଁଠି ସମୃଦ୍ଧ ସଂସ୍କୃତି, ଐତିହ୍ୟ ଏବଂ ପ୍ରତିଭାବାନ ଲୋକ ରହିଛନ୍ତି । ଆସନ୍ତାକାଲି, ଜାନୁଆରୀ ୨୬ରେ ଦିଲ୍ଲୀରେ ସେ ଆମ ଗଣତନ୍ତ୍ର ଦିବସ ଉତ୍ସବରେ ସାମିଲ ହେବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗର୍ବର ବିଷୟ । ତାଙ୍କ ଉପସ୍ଥିତି କେବଳ ଦୁଇ ଦେଶ ମଧ୍ୟରେ ସମ୍ପର୍କ ମଜଭୁତ କରେ ନାହିଁ ବରଂ ଆମ ସହଭାଗିତା ଏବଂ ସହଯୋଗର ଇତିହାସରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଧ୍ୟାୟ ମଧ୍ୟ ଯୋଡ଼ିଥାଏ ।’

Prime Minister's Office
PM welcomes France President Emmanuel Macron
25 JAN 2024 10:41PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, welcomed President of France Emmanuel Macron today.
He said that it is a matter of great pride that he will be taking part in our Republic Day celebrations tomorrow.
The Prime Minister posted on X:
"Welcome to India, my friend President Emmanuel Macron.
I am happy that President Macron begins his India visit from Jaipur in Rajasthan, a land with rich culture, heritage and talented people. It is a matter of great pride that he will be taking part in our Republic Day celebrations tomorrow, 26th January, in Delhi. His presence not only strengthens the ties between our nations but also adds a significant chapter to our shared history of friendship and collaboration."