মন্ত্রীমন্দল
কেবিনেতনা ভারত অমসুং নেদর্লেন্দগী মরক্তা মেদিকেল প্রদক্ত রেগ্যুলেসনগী হীরমদা তেংবাংননবা খুৎয়েক পীনখিবা মেমোরেন্দম ওফ ইন্তেন্ত (MoI)গী অয়াবা পীখ্রে
18 JAN 2024 1:02PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী কেবিনেতকী মফমদা ভারত সরকারগী হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী সেন্ত্রেল দ্রগ স্তেন্দর্দ কন্ত্রোল ওর্গনাইজেসন (CDSCO) অমসুং নেদর্লেন্দগী লৈবাক্কী হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল অমদি স্পোর্ত মন্ত্রালয়না মহুৎ শিন্দুনা মেদিসিন ইভালুএসন বোর্দ, হেল্থ এন্দ য়ুথ কেয়র ইন্সপেক্তোরেতকী সেন্ত্রেল কম্মিত্তী ওন রিসর্চ ইনভোলবিং হ্যুমেন সবজেক্তকী মরক্তা “মেদিকেল প্রদক্ত রেগ্যুলেসনগী হীরমদা তেংবাংনবা” হায়বসিগী মতাংদা খুৎয়েক পীনখিবা মেমোরেন্দম ওফ ইন্তেন্ত অমগী মতাংদা খঙহনখ্রে। MoI অসি নবেম্বর 7, 2023দা খুৎয়েক পীনখিবনি।
MoI অসিনা সেন্ত্রেল দ্রগ স্তেন্দর্দ কন্ত্রোল ওর্গনাইজেসন (CDSCO) অমসুং নেদর্লেন্দগী লৈবাক্কী হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল অমদি স্পোর্ত মন্ত্রালয়না মহুৎ শিন্দুনা মেদিসিন ইভালুএসন বোর্দ, হেল্থ এন্দ য়ুথ কেয়র ইন্সপেক্তোরেতকী সেন্ত্রেল কম্মিত্তী ওন রিসর্চ ইনভোলবিং হ্যুমেন সবজেক্তকী মরক্তা মালেমগী মতাংদা মখোয়দা লৈনরিবা থৌদাংশিংগা মরী লৈননা মেদিকেল প্রদক্তশিং রেগ্যুলেত তৌনবা নীংথীনা তেংবাংনবগী ফ্রেমৱর্ক অমা শেম্নবা পান্দম থম্লি।
লৈবাক অনিগী রেগ্যুলেতরী ওথোরিতী অনিগী মরক্তা লৈনরিবা MoI অসিনা ফার্মাস্যুতিকেল, বাইওলোজিকেল প্রদক্ত, মেদিকেল দিভাইস অমসুং কোস্মেতিক্স প্রদক্তশিংদা শিজিন্নগদবা রো মেতরিএল য়াওনা ফার্মাস্যুতিকেলগা মরী লৈনবা মেদিকেল প্রদক্তশিং নীংথিনা খঙহনগনি।
রেগ্যুলেতরী প্রেক্তিসশিং পুনশিন্নরকপনা ভারত্তগী এক্সপোর্ত হেনগৎহনবদা তেংবাংদুনা ফার্মাস্যুতিকেল সেক্তরগী এজুকেতেদ প্রোফেস্নেলশিংগী মরক্তা থবক্কী অফবা খুদোংচাবা কয়া পীবদসু তেংবাংবা ঙমগনি।
MoI অসিনা ফোরেন এক্সচেঞ্জ হেনগৎহন্নবা মেদিকেল প্রদক্ত এক্সপোর্ত তৌবদা মতেং পাংগনি। মসিনা আত্মানির্ভর ভারতকী মাইকৈদা থাংজিনবা মশক থোকপা খোঙথাং অমা ওইগনি।

Cabinet
Cabinet approves Memorandum of Intent (MoI) between India and Netherlands on cooperation in the field of Medical products Regulation
18 JAN 2024 1:02PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi was apprised of a Memorandum of Intent (MoI) signed between the Central Drugs standard Control Organization (CDSCO), Ministry of Health and Family Welfare, Government of India and the Ministry of Health, Welfare and Sport, Kingdom of the Netherlands on behalf of Medicines Evaluation Board, Health and Youth Care Inspectorate, Central Committee on research Involving Human Subjects “on cooperation in the field of Medical products Regulation”. The MoI was signed on 7th November, 2023.
The MoI seeks to establish a framework for fruitful cooperation and exchange of information between the Central Drugs Standard Control Organization (CDSCO) and the Ministry of Health, Welfare and Sport, Kingdom of the Netherlands on behalf of Medicines Evaluation Board, Health and Youth Care Inspectorate, Central Committee on Research Involving Human Subjects in matters relating to Medical products regulation in line with their International responsibilities.
The MoI between the regulatory authorities of the two countries will facilitate better understanding of medical products regulation with regard to pharmaceuticals including raw materials for pharmaceutical use, biological products, medical devices and cosmetic products.
Convergence in the regulatory practices could help in increasing export of medicines from India and consequentially help in better employment opportunities for educated professionals in the Pharmaceutical sector.
The MoI will facilitate export of medical products leading to foreign exchange earnings. This would be a step towards an Atmanirbhar Bharat.