শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
ইকুইতি ইনভেস্তমেন্তনা (i) এস.ই.সি.এল অমসুং এম.পি.পি.জি.সি.এলগী জোইন্ত ভেঞ্চরগী খুৎথাংদা সাউথ ইস্তর্ন কোএলফিল্দস লিমিতেদনা মেগাৱাত 1×660 থর্মেল পৱার প্লান্ত লিংখৎপা অমসুং (ii) এম.বি.পি.এলগী খুৎথাংদা মহানদি কোএলফিল্দস লিমিতেদনা মেগাৱাত 2x800 থর্মেল পৱার প্লান্ত লিংখৎপা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
18 JAN 2024 12:54PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেত কম্মিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়ার্সনা ইকুইতি ইনভেস্তমেন্তনা (i) এস.ই.সি.এল অমসুং এম.পি.পি.জি.সি.এলগী জোইন্ত ভেঞ্চরগী খুৎথাংদা সাউথ ইস্তর্ন কোএলফিল্দস লিমিতেদনা মেগাৱাত 1×660 থর্মেল পৱার প্লান্ত লিংখৎপা অমসুং (ii) এম.বি.পি.এলগী খুৎথাংদা মহানদি কোএলফিল্দস লিমিতেদনা মেগাৱাত 2x800 থর্মেল পৱার প্লান্ত লিংখৎপা অয়াবা পীরে।
মখাগী অসিগুম্না এস.ই.সি.এল, এম.সি.এল অমসুং সি.আই.এলনা ইকুইতি ইনভেস্তমেন্তগী পুখৎলকপা ৱাফম কেবিনেত কম্মিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়ার্সনা অয়াবা পীরে:
(a) মধ্য প্রদেসকী অনুপুর জিলাগী চাচাই খুঙ্গংদা অমরকান্তক থর্মেল পৱার স্তেসন্দা এস.ই.সি.এল অমসুং এম.পি.পি.জি.সি.এলগী জোইন্ত ভেঞ্চরগী খুৎথাংদা সাউথ ইস্তর্ন কোএলফিল্দস লিমিতেদনা মেগাৱাত 1×660 সুপরক্রিতিকেল থর্মেল পৱার প্লান্ত লিংখৎনবা লুপা করোর 5,600 (±20%) গী প্রোজেক কপেক্স অমগা লোয়ননা দেব-ইকুইতিক রেসিও 70:30 অমসুং জে.ভি কম্পেনিদা ইকুইতি ইনভেস্তমেন্ত 49% গা লোয়ননা এস.ই.সি.এলনা লুপা করোর 823 (± 20%) ইকুইতি কেপিতেল পুথোকপা
(b) এম.বি.পি.এলগী খুৎথাংদা লুপা করোর 15,947 (±20%) প্রোজেক কপেক্স অমগা লোয়ননা ওরিসাগী সুন্দরগর জিলাদা মেগাৱাত 2x800 সুপরক্রিতিকেল থর্মেল পৱার প্লান্ত লিংখৎনবা এম.সি.এলনা লুপা করোর 4,784 Crore (± 20%) গী ইকুইতি কেপিতেল পুথোকপা
(c) মেগাৱাত 2x800 সুপরক্রিতিকেল থর্মেল পৱার প্লান্ত লিংখৎনবা এম.সি.এলগী এস.পি.ভি অমা ওইরিবা এম.বি.পি.এলদা অয়াবা পীরে
(d) এস.ই.সি.এল-এম.পি.পি.জি.সি.এলগী জোন্তি ভেঞ্চর (লুপা করোর 823 ± 20%) দা মসিগী অপুনবা শেনফমগী 30% গী অহেনবা সি.আই.এলনা ইকুইতি ইনভেস্তমেন্ত তৌবা অমসুং এম.বি.পি.এলদা এম.সি.এলগী হোল্লি আউন সবসিদিয়ারি 100% (লুপা করোর 4,784 ± 20%)
মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা কোএল মাইনিং কম্পেনি ওইরিবা কোএল ইন্দিয়া লিমিতেদ(সি.আই.এল)না লৈবাক অসিদা মমল হোংনা মৈ ফংহন্নবা পান্দম অমদা মসিগী সিবসিদিয়ারিশিংগী খুৎথাংদা মখাগী পিতহেদ থর্মেল পৱার প্লান্ত অনি লিংখৎকনি-
1. মধ্য প্রদেসকী অনুপুর জিলাগী চাচাই খুঙ্গংদা অমরকান্তক থর্মেল পৱার স্তেসন্দা এস.ই.সি.এল অমসুং এম.পি.পি.জি.সি.এলগী জোইন্ত ভেঞ্চরগী খুৎথাংদা সাউথ ইস্তর্ন কোএলফিল্দস লিমিতেদনা মেগাৱাত 1×660 সুপরক্রিতিকেল থর্মেল পৱার প্লান্ত;
2. এম.সি.এলগী হোল্লি আউন সবসিদিয়ারি অমা ওইরিবা ‘মহানদি বেসিন পৱার লিমিতেদ’ (এম বি পি এল)গী খুৎথাংদা ওরিসাগী সুন্দরগর জিলাদা মেগাৱাত 2x800 সুপরক্রিতিকেল থর্মেল পৱার প্লান্ত

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves equity investment by (i) South Eastern Coalfields Limited for setting-up 1×660 MW Thermal Power Plant through JV of SECL and MPPGCL; and (ii) Mahanadi Coalfields Limited for setting-up 2x800 MW Thermal Power Plant through MBPL
18 JAN 2024 12:54PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi today approved proposal for equity investment by (i) South Eastern Coalfields Limited (SECL) for setting-up 1×660 MW Thermal Power Plant through JV of SECL and MPPGCL; and (ii) Mahanadi Coalfields Limited (MCL) for setting-up 2x800 MW Thermal Power Plant through Mahanadi Basin Powe Ltd (MBPL - a subsidiary of MCL).
The CCEA has approved the proposal of equity investments by SECL, MCL and CIL as follows:
(a) Equity Capital of Rs.823 Crore (± 20%) by SECL considering a Debt-Equity Ratio of 70:30 and 49% Equity Investment in JV Company with an estimated Project Capex of Rs.5,600 Crore (accuracy of ±20%) for the proposed 1×660 MW Supercritical Thermal Power Plant through JV of SECL and MPPGCL at Amarkantak Thermal Power Station in Village Chachai, Anuppur District, Madhya Pradesh.
(b) Equity Capital of Rs.4,784 Crore (± 20%) by MCL for the proposed 2×800 MW Super-Critical Thermal Power Plant in Sundargarh District, Odisha with an estimated Project Capex of Rs.15,947 Crore (accuracy of ±20%) through MBPL.
(c) Approval to MBPL, an SPV of MCL to set up the 2×800 MW Super-Critical Thermal Power Plant.
(d) Equity Investment by CIL beyond 30% of its net worth in the JV of SECL-MPPGCL (Rs.823 Crore ± 20%) as at (a) above, and in MBPL, a 100% wholly owned subsidiary of MCL (Rs.4,784 Crore ± 20%) as at point (b) above.
Coal India Limited (CIL), the largest coal mining company in the world, will set up following two Pithead Thermal Power Plants, through its subsidiaries, with a view to provide cheaper power to the country –
1. 1×660 MW Supercritical Coal-Based Thermal Power Plant (TPP) at Amarkantak Thermal Power Station in Village Chachai, Anuppur District, Madhya Pradesh, through JV between SECL and Madhya Pradesh Power Generating Co Ltd (MPPGCL);
2. 2×800 MW Supercritical Thermal Power Plant, in Sundergarh District, Odisha, through ‘Mahanadi Basin Power Ltd’ (MBPL), a Wholly Owned Subsidiary of MCL.