Prime Minister's Office
Prime Minister meets President of the Republic of Mozambique on the sidelines of the 10th Vibrant Gujarat Global Summit 2024
09 JAN 2024 2:03PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Filipe Jacinto Nyusi, President of the Republic of Mozambique on 9 January 2024 in Gandhinagar.
Prime Minister Modi expressed his strong commitment to support Mozambique’s development priorities. Both leaders held productive discussions on ways to further bilateral ties, including in the areas of defence, counter terrorism, energy, health, trade & investment, agriculture, water security, mining, capacity building and maritime cooperation. Prime Minister suggested that the two countries could work to enhance air connectivity to give a boost to business, culture and people to people relations.
President Nyusi thanked the Prime Minister for the inclusion of African Union (AU) in the G-20. The two leaders also discussed issues related to cooperation in multilateral fora, including the UN.
Prime Minister fondly appreciated President Nyusi’s participation in the Voice of the Global South Summit in January and November 2023.
President Nyusi thanked India for the various development projects and capacity building programmes as also for its support in the area of maritime security.
Both leaders agreed to remain in touch and maintain the pace of high level political contacts between the two countries.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা 10শুবা বাইব্রেন্ত গুজরাত গ্লোবেল সমিৎ 2024 মনুংদা মোজাম্বিক রিপব্লিক্কী রাস্ত্রপতিগা উনখ্রে
09 JAN 2024 2:03PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জনুৱারী 9, 2024দা গান্ধীনগরদা মোজাম্বিক রিপব্লিক্কী রাস্ত্রপতি H.E. ফিলিপ জেসিন্তো ন্যুসীগা উনখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী মোদীনা মোজাম্বিক্কী দিবেলপমেন্তকী মথৌ তাবশিংদা মতেং পাংনবগীদমক মহাক্কী ফিরেপ ফোংদোকখি। লুচিংবা অনিনা ঙাকশেল, কাউন্তর তেরোরিজম, ইনর্জী, হকশেল, ত্রেদ & ইনভেস্তমেন্ত, লৌউ-শিংউ, ৱাতর সেক্যুরিতী, মাইনিং, কেপাসিতী বিল্দিং অমসুং মেরিতাইমগী তেংবাং পীনবা য়াওনা নাকল অনিগী ওইবা মরীশিং মখা চৎথনবগী থৌওংশিংগী মতাংদা কান্নরবা ৱারী-ৱাতাই পাংথোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি মদুদি লৈবাক অনিনা বিজিনেস, কলচর অমসুং মীগা মীগগী মরক্তা লৈনরিবা মরীদা ইনোৎ হাপ্নবগীদমক এয়র কনেক্তিবিতী হেনগৎহনবগী মতাংদা থবক তৌবা য়াই।
রাস্ত্রপতি ন্যুসীনা অফ্রীকান য়ুনিয়ন (AU)বু G-20দা য়াওহনখিবগীদমক প্রধান মন্ত্রীদা থাগৎপা ফোংদোকখি। লুচিংবা অনিনা UN য়াওনা ফম্বাক কয়াদা তেংবাং পীনবগী মতাংদসু খন্ন-নৈনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা জনুৱারী অমসুং নবেম্বর 2023দা ভোইস ওফ দ গ্লোবেল সাউথ সমিৎতা রাস্ত্রপতি ন্যুসীনা শরুক য়াখিবা অদুবু শিংথাখি।
রাস্ত্রপতি ন্যুসীনা তোঙান তোঙানবা দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্তশিং অমসুং কেপাসিতী বিল্দিং প্রোগ্রামশিংগা লোইননা মেরিতাইম সেক্যুরিতীগী লমদা তেংবাং পীবীবগীদমক ভারতপু থাগৎখি।
লুচিংবা অনিনা পাও ফাওনদুনা লৈনবা অমসুং লৈবাক অনিগী মরক্তা অৱাংবা থাক্কী পোলিতিকেল কন্তেক্তশিংগী খোঙজেল ঙাক্তুনা থম্বদা য়ানবা ফোংদোক্নখি।