প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা অযোধ্যা ধাম জঙ্কসন রেলৱে স্তেসন শঙ্গাখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা অমৃত ভারত ত্রেন অনি লমথাদুনা অমৃত ভারত ত্রেনশিং চেনবা হৌরে
প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা বন্দে ভারত ত্রেন তরুক লমথাখ্রে
30 DEC 2023 4:47PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান শ্রী মন্ত্রী মোদীনা অমুক হন্না শেমগৎলবা অযোধ্যা রেলৱে স্তেসন শঙ্গাখ্রে অমসুং অনৌবা অমৃত ভারত ত্রেনশিং অমসুং বন্দে ভারত ত্রেনশিং লমথাখি। মহাক্না অতোপ্পা তোঙান-তোঙানবা রেলৱেজ প্রোজেকশিংশু মীয়ামদা কৎথোকখ্রে।
তুংদা, মীয়ামগী থৌরম অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হৌজিক অযোধ্যা ধাম রেলৱে স্তেসন্না মীওই লিশিং ১০ খুদোংচাবা পীবা ঙমগনি অমসুং মসি মপুংফানা শেমগৎলবা মতুংদা মীওই লিশিং ৬০ য়ৌগনি। বন্দে ভারত অমসুং নমো ভারতকী মতুংদা অমৃত ভারত ত্রেনশিং চেল্লে অমসুং অযোধ্যা ফাওরগা অহানবা অমৃত ভারত ত্রেন চেনবদা অপেনবা ফাওই। ঙসি হায়রিবা ত্রেনশিং অসি য়ৌরকপগীদমক মহাক্না য়ু.পি, দিল্লি, বিহার, নোংচুপ বেঙ্গল অমসুং কর্নাতকাগী মীয়ামদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লায়রবশিংগী সেবা তৌবা হায়বসি অনৌবা অমৃত ভারত ত্রেনশিংগী পান্দমনি। মখোয়গী মথৌ পাংথোক্নবা মীয়াম য়াম্না শাংনা তোইনা চৎথোক-চৎশিন তৌরি অমসুং শেন্থোক মতিক চানা লৈতবশিংদা অনৌবা খুদোংচাবশিং অমসুং নুংঙাইনা চৎনবগী খুদোংচাবশিং পীরে। লায়রবশিংগী পুন্সিগী থাক ৱাংখৎনবা খন্দুনা হায়রিবা ত্রেনশিং অসি দিজাইন তৌবনি। বন্দে ভারত ত্রেনশিংনা চাউখৎপগা হেরিতেচগা শম্নহল্লে। লৈবাক অসিগী অহানবা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেন কাসিদগী চেল্লে। ঙসি লৈবাক অসিদা লম্বী ৩৪ দা বন্দে ভারত এক্সপ্রেস ত্রেনশিং চেল্লি। বন্দে ভারতনা কাসি, কাত্রা, উজয়েন,পুস্কার, তিরুপতি সির্দি, অমৃতশর, মদুরাই, অচৌবা লাইনিংগী সহরশিংগা শম্নরে। ঙসি অযোধ্যাশু বন্দে ভারতকী খুদোল ফংলে।
অমুক হন্না শেমগৎপা অযোধ্যা রেলৱে স্তেসনগী ফেজ-১ অসি অযোধ্যা ধাম জঙ্কসন রেলৱে স্তেসন হায়না খঙনদুনা লুপা করোর ২৪০ হেন্না চঙনা শেমগৎপনি। মথোল অহুম লৈবা অনৌবা রেলৱে স্তেসন অসি মতমগা চুনরবা খুদোংচাবশিং হায়বদি লিফ, ইসকালেতরশিং, চাফম, পুজাগী পোৎলমশিংগী দুকানশিং, পোৎ-চৈ থমফম, অঙাংশিংগী লৈফম, মী ঙাইফম হোলশিং য়াওরে। স্তেসন বিল্দিং অসি মীওই খুদিংমক শীজিন্নবা য়াগনি অমসুং গ্রিন স্তেসন বিল্দিং ওইনা আই.জি.বি.সিনা শক্তাক্লে।
অযোধ্যা ধাম জঙ্কসন রেলৱেস স্তেসন্দা পাংথোকপা থৌরমদা প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী য়াংবা ত্রেনশিংগী অনৌবা কাংলুপ অমা ওইরিবা অমৃত ভারত এক্সপ্রেস লমথাখি। অমৃত ভারত ত্রেন অসি এয়র-কন্দিসন য়াওদবা কোচশিংগী এল.ঐচ.বি পুস পুল ত্রেননি। হেন্না য়াংনা থৌবা য়ানবা ত্রেন অসিনগী অরোইবা মতোল অনিমক্তা লোকোশিং য়াওরি। মসিদা ফজরবা সিতশিং, হেন্না ফবা পোৎ-চৈ থমফম, মোবাইল চার্জ তৌফম অমসুং চুনবা মোবাইল থমফম, এল.ই.দি লাইতশিং, সি.সি.তি.বি, মীয়ামদা লাউথোক্নবা সিস্তেম য়াওরি। প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা বন্দে ভারত ত্রেন তরুকশু লমথাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা অমৃত ভারত ত্রেন অনি হায়বদি দারভঙ্গা-অযোধ্যা-অনন্দ বিহার তর্মিনেল অমৃত ভারত এক্সপ্রেস অমসুং মালদা তাউন-সার এম. বিসবেশবরায়া তর্মিনস(বেঙ্গালুরু) অমৃত ভারত এক্সপ্রেস লমথাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা বন্দে ভারত ত্রেন তরুকশু লমথাখি। ত্রেনশিংগী মনুংদা শ্রী মাতা বৈষ্ণো দেবী কার্ত-নিউ দিল্লি বন্দে ভারত এক্সপ্রেস; অমৃতশর-দিল্লি বন্দে ভারত এক্সপ্রেস; কোয়ম্বতুর-বেঙ্গালুরু কেন্ত বন্দে ভারত এক্সপ্রেস; মঙ্গালুরু-মাদগাউন বন্দে ভারত এক্সপ্রেস; জলনা-মুম্বাই বন্দে ভারত এক্সপ্রেস অমসুং অযোধ্যা-অনন্দ বিহার তর্মিনেল বন্দে ভারত এক্সপ্রেস য়াওরি।
লমদম অসিগী রেল ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লুপা করোর ২৩০০ রোমগী রেলৱে প্রোজেক অহুম প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোকখি। প্রোজেকশিংগী মনুংদা রোমা চাকেরি-চান্দেরি অহুমশুবা লাইন প্রোজেক; জাউনপুর-তুলসি নাগর, অকবারপুর-অযোধ্যা, সোহাৱাল-পাতরঙ্গা অমসুং জাউনপুর-অযোধ্যা-বরাবঙ্কি দব্লিং প্রোজেক্কী সাফদারগঞ্জ-রাসাউলি সেক্সনশিং অমসুং মহালহাওর-দালিগঞ্জ রেলৱে স্তেসনগী দব্লিং অমসুং মৈ ফংহনবগী প্রোজেকশিং য়াওরি।

Prime Minister's Office
PM inaugurates Ayodhya Dham Junction Railway Station
Amrit Bharat trains commence operations as PM flags off two new Amrit Bharat trains
PM flags off six new Vande Bharat trains
30 DEC 2023 4:47PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today inaugurated the redeveloped Ayodhya Railway Station and flagged off new Amrit Bharat trains and Vande Bharat trains. He also dedicated several other railway projects to the nation.
Later, at a public event, the Prime Minister said Ayodhya Dham Railway Station handles 10 thousand people now this will reach 60 thousand after revamping will be complete. The Prime Minister informed about the new train series ‘Amrit Bharat’ trains after Vande Bharat and Namo Bharat and expressed delight that the first Amrit Bharat train is going through Ayodhya. He congratulated people of UP, Delhi, Bihar, West Bengal and Karnataka for getting these trains today.
The Prime MInister highlighted the sense of service to the poor that underlie modern Amrit Bharat trains. “People who often travel long distances due to their work, and those who do not have that much income, are also entitled to modern facilities and comfortable travel. These trains have been designed keeping in mind the dignity in the life of the poor”, he added. The Prime Minister also highlighted the role that Vande Bharat trains are playing in linking development with heritage. “The country's first Vande Bharat Express train ran from Kashi. Today Vande Bharat Express trains are running on 34 routes in the country. Vande Bharat connects Kashi, Katra, Ujjain, Pushkar, Tirupati, Shirdi, Amritsar, Madurai, every such big center of faith. In this series, today Ayodhya has also got the gift of Vande Bharat train”, said PM Modi.
Phase I of redeveloped Ayodhya Railway Station - known as Ayodhya Dham Junction Railway Station - is developed at a cost of more than Rs 240 crore. The three-storey modern railway station building is equipped with all modern features like lifts, escalators, food plazas, shops for puja needs, cloak rooms, child care rooms, waiting halls. The station building will be 'accessible for all' and 'IGBC certified green station building'.
The programme at Ayodhya Dham Junction Railway Station witnessed the Prime Minister flagging off a new category of superfast passenger trains in the country - the Amrit Bharat Express. The Amrit Bharat train is an LHB push pull train with non air-conditioned coaches. This train has locos at both ends for better acceleration. It provides improved facilities for rail passengers like beautiful and attractive designed seats, better luggage rack, mobile charging point with suitable mobile holder, LED lights, CCTV, public information system, among others. The Prime Minister also flagged off six new Vande Bharat Trains.
The Prime Minister flagged off two new Amrit Bharat trains viz Darbhanga-Ayodhya-Anand Vihar Terminal Amrit Bharat Express and Malda Town-Sir M. Visvesvaraya Terminus (Bengaluru) Amrit Bharat Express.
The Prime Minister interacted with school children travelling in the inaugural journey of the Amrit Trains.
The Prime Minister also flagged off six new Vande Bharat Trains. These include Shri Mata Vaishno Devi Katra-New Delhi Vande Bharat Express; Amritsar-Delhi Vande Bharat Express; Coimbatore-Bangalore Cantt Vande Bharat Express; Mangalore-Madgaon Vande Bharat Express; Jalna-Mumbai Vande Bharat Express and Ayodhya-Anand Vihar Terminal Vande Bharat Express.
The Prime Minister also dedicated to the nation three railway projects worth Rs 2300 crore to strengthen rail infrastructure in the region. The projects include the Rooma Chakeri-Chanderi third line project; Jaunpur-Tulsi Nagar, Akbarpur-Ayodhya, Sohawal-Patranga and Safdarganj-Rasauli sections of the Jaunpur-Ayodhya-Barabanki doubling project; and doubling and electrification project of the Malhaur-Daliganj railway section.