প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মতস্যা সম্পদাগী খুৎথাংদা মহাক্কী শেন্থোক শরুক অনি হেনগৎহনবদা হরিদ্বারগী ঙামীনা প্রধান মন্ত্রী অঙকপা পোকহনখ্রে
27 DEC 2023 2:19PM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী বেনিফিসরিশিংগা ৱারি শান্নখ্রে। থৌরম অদুদা তিনখিবা মীয়ামদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংখি।
লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী বেনিফিসরি লিশিং কয়া থৌরম অসিদা শরুক য়াখি। থৌরম অদুদা য়ুনিয়ন মিনিস্তরশিং, এম.পিশিং, এম.এল.এশিং অমসুং পঞ্চায়তকী মীহুৎশিংশু শরুক য়াখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হরিদ্বারদগী বেনিফিসিরি হরিদ্বার গুরদেব সিংহ জি ‘হর হর গেঙ্গে’গা লোয়ননা তরাম্না ওকখি অমসুং থৌরম অদুদা তিনখিবা মীয়াম্না অমুক হন্না ‘হর হর গেঙ্গে’ হায়দুনা তরাম্না ওকখি। শ্রী সিংহ লৌমী অমনি অমসুং ঙা য়োকপগী থবকশু পাংথোকই।
মতস্যা সম্পদা য়োজনাদগী কান্নবশিং ফংদুনা মহাক্না কমদৌনা মহাক্কী শেন্থোক শরুক অনি হেনগৎহনবগে হায়বগী মতাংদা মহাক্না প্রধান মন্ত্রীদা পাউদমখি। মহাক্না পাউদমখি মদুদি মহাক্কী লম একর অমদগী মহাক্না লুপা লিশিং ৬০ তানবা ঙমখি, হৌজিক ঙা য়োকপদগী হায়রিবা লম অদুদগী লুপা লাখ ১.৫ তানবা ঙম্লে। সরকারগী স্কিমশিং থিজিনবগা লোয়ননা মহাক্কী অনৌবা থবক অসিগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা মহাক থাগৎখি।
শা-ষন লোইদুনা, ঙা য়োক্তুনা অমসুং খোইহি পুথোক্তুনা লৌউ-শিংউগী শেন্থোক হেনগৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা অমুক হন্না নিংশিংখি। স্বিৎ রিভোলুসন অমসুং ব্লু রিভোলুসন অমসুং গ্রিন হ্বাইত রিভোলুসনগী মরুওইবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।

Prime Minister's Office
Haridwar farmer impresses Prime Minister by doubling his income through Matasya Sampada
27 DEC 2023 2:19PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra via video conferencing. The Prime Minister also addressed the gathering on the occasion.
Thousands of beneficiaries of Viksit Bharat Sankalp Yatra from across the country joined the event. The programme was joined by Union Ministers, MPs, MLAs and local level representatives.
The Prime Minister greeted beneficiary from Haridwar Gurdev Singh ji with ‘Har Har Gange’ and was greeted with resounding ‘Har Har Gange' by the present gathering. Shri Singh is a farmer and also involved in fisheries.
He informed the Prime Minister about how he availed the benefits of Matsya Sampada Yojna which led to doubling of his income. He informed that he used to earn 60 thousand rupees from his one acre land, now with fishery, he is able to extract 1.5 lakh rupees from the same land. The Prime Minister praised him for innovation while studying government schemes.
The Prime Ministers reiterated the utility of augmentation of farm income by animal husbandry, fisheries, production of honey. He also emphasized the importance of sweet revolution and blue revolution along with green white revolution.