প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা দিশেম্বর ১১ দা ‘বিকসিত ভারত @2047: ভোইস ওফ য়ুথ’ হৌদোক্কনি
বিকসিত ভারত @2047 কী পান্দমদা অনৌবা ৱাখল্লোনশিং মতেং পাংনবা লৈবাক অসিগী নহারোলশিংদা মফম অমা পীনবা থবক অসিনা পান্দম থম্লি
লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা রাজ ভাবনশিংদা পাংথোকপা ৱার্কশোপশিংদা প্রধান মন্ত্রীনা য়ুনিভর্সিতিশিংগী ভাইস চান্সসেল্লরশিং অমসুং ইন্সতিতুৎশিংগী লুচিংবশিংদা ৱা ঙাংগনি
10 DEC 2023 1:02PM by PIB Imphal
দিশেম্বর ১১,২০২৩গী অয়ুক পুং ১০:৩০ তাবদা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভারত @2047: ভোইস ওফ য়ুথ’ হৌদোক্কনি। থবক অসি হৌদোকপা ওইনা, লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা রাজ ভাবনশিংদা পাংথোকপা ৱার্কশোপশিংদা প্রধান মন্ত্রীনা য়ুনিভর্সিতিশিংগী ভাইস চান্সসেল্লরশিং অমসুং ইন্সতিতুৎশিংগী লুচিংবশিং অমসুং ওজাশিংদা ৱা ঙাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীগী পান্দমদি লৈবাক অসিগী নহারোলশিং লৈবাক্কী থৌরাংশিং শেম্বা, লৈবাক্কী মরুওইবশিং অমসুং পান্দমশিং শেম্বদা থৱায় য়াওনা শরুক য়াহনবনি। পান্দম অসি ফংনবা, বিকসিত ভারত @2047 কী পান্দমদা অনৌবা ৱাখল্লোনশিং মতেং পাংনবা লৈবাক অসিগী নহারোলশিংদা মফম অমা পীনবা থবক অসিনা পান্দম থম্লি। বিকসিত ভারত @2047 কীদমক মখোয়গী অনৌবা ৱাখলশিং অমসুং পাউতাকশিং শরুক য়ানবা থবক হৌনবা মাইকৈদা থাংজিনবা মরুওইবা খোঙথাং অমা ৱার্কশোপ অসিনা ওইগনি।
বিকসিত ভারত @2047 কী পান্দমদি লৈবাক অসিনা নিংতম্বা চহি ১০০ মপুংফারকপা, ২০৪৭দা ভারত চাউখৎলবা লৈবাক অমা ওইহনবনি। পান্দম অসিদা চাউখৎপগী তোঙান-তোঙানবা মওংশিং হায়বদি শেন-থুম চাউখৎপা, খুন্নাই চাউখৎপা, তুংকোইনা চৎনবা য়াবা মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম অমসুং অফবা লৈঙাক অমসুং অতোপ্পা কয়া য়াওরি।

Prime Minister's Office
PM to launch ‘Viksit Bharat @2047: Voice of Youth’ on 11th December
The initiative aims to provide a platform to the youth of the country for contributing ideas to the vision of Viksit Bharat @2047
PM to address the Vice Chancellors of the Universities and Heads of Institutes in workshops organised at Raj Bhawans across the country
10 DEC 2023 1:02PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will launch ‘Viksit Bharat @2047 : Voice of Youth’ on 11th December, 2023 at 10:30 AM via video conferencing. Prime Minister will also address the Vice Chancellors of the Universities, Heads of Institutes and faculty members in workshops organised at Raj Bhawans across the country, which will symbolise the start of the initiative.
Prime Minister’s vision is to actively involve the youth of the country in formulation of national plans, priorities and goals of the country. In line with this vision, ‘Viksit Bharat @2047 : Voice of Youth’ initiative will provide a platform to the youth of the country to contribute ideas to the vision of Viksit Bharat @2047. The workshops will be a key step towards initiating the process of engaging youth to share their ideas and suggestions for Viksit Bharat @2047.
Viksit Bharat@2047 is the vision to make India a developed nation by 2047, the 100th year of its independence. The vision encompasses various aspects of development, including economic growth, social progress, environmental sustainability, and good governance, among others.