Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah addresses the 59th Raising Day ceremony of Border Security Force (BSF) as the chief guest in Hazaribagh, Jharkhand today
Brave soldiers protecting the country's borders are the foundation of the country's development
The lives of BSF soldiers not only protect the borders but also give the message of discipline to the youth of the country
India will be completely free from Left Wing Extremism soon
The entire Pakistan and Bangladesh border will be secured by fencing in the next two years
Prime Minister Shri Narendra Modi’s People Inclusive Border Management Policy has immensely reduced the workload of Seema Praharis
Under the Modi government's zero tolerance policy against narcotics, BSF has done a great work in curbing the narcotics trade
01 DEC 2023 4:03PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah addressed the 59th Raising Day ceremony of Border Security Force (BSF) as the chief guest in Hazaribagh, Jharkhand today. Shri Amit Shah also released BSF’s the annual magazine-‘Borderman’. Many dignitaries including the Director General of Border Security Force were present on this occasion.
In his address, Shri Amit Shah said that “Jeevan Paryant Kartavya” is not just a slogan of BSF but till date more than 1,900 Seema Praharis have fulfilled this sentence by making the supreme sacrifices of their lives. He said that lakhs of Seema Praharis have spent the golden period of their lives living away from their families in difficult circumstances. He said that as the first line of defence of the country's borders, the way BSF has secured the inaccessible borders of the country, the entire country is proud of these brave soldiers of the Border Security Force.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that former Prime Minister Shri Atal Bihari Vajpayee had taken an important decision of deployment of one security force on one border. He said that under this decision, the responsibility of protecting the most inaccessible borders of Pakistan and Bangladesh was given to the Border Security Force and BSF has fulfilled this responsibility very well. He said that be it the snowy areas of Jammu and Kashmir, the mountains of the North-East, the deserts of Gujarat and Rajasthan, the marshy areas of Gujarat or the dense forests of Sundarbans and Jharkhand, BSF has always remained alert and foiled the nefarious motives of the enemy. The Border Security Force has set new standards of service and bravery at the international level even in United Nations peacekeeping missions. Shri Shah said that a country whose borders are not secure can never develop and prosper.
Shri Amit Shah said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, India has made progress in every field and this is possible only when our borders are protected by the sacrifice, dedication and bravery of our brave soldiers. He said that the brave soldiers protecting the country's borders are the foundation of the country's development. Shri Shah said that the BSF soldiers not only protect the borders but also give the message of discipline to the youth of the country. He said that today a total of 23 soldiers have been given bravery medals and 5 soldiers have been given medals posthumously. Out of these 23 soldiers, 11 have been given Police Medal For Gallantry, 1 soldier has been given Jeevan Raksha Padak and 11 soldiers have been given President's Police Medal for distinguished service. Shri Shah told the families of the five martyrs who received medals posthumously that no one can compensate for their loss but the 130 crore people of the country will always be proud of the sacrifice of these martyrs. He said that BSF has received many medals and awards including 1 Mahavir Chakra, 4 Kirti Chakra, 13 Vir Chakra and 13 Shaurya Chakra.
Union Home Minister said that Prime Minister Shri Narendra Modi has always given top priority to border security. Under the leadership of Shri Modi, many steps have been taken towards strengthening the security of the borders in the last 10 years. Shri Shah said that the government led by the Prime Minister Shri Narendra Modi has given importance to security, development and democratic process. He said that the Modi government started building strong infrastructure in the border areas with a budget of thousands of crores of rupees. Prime Minister Modi also started a new concept of public welfare along with security through forces by connecting the Border Security Force and all other forces with many welfare schemes in the border villages. Shri Shah said that railways, road, water-way connectivity and telecommunication facilities have also been increased in the border areas. He said that along with land border trade, people to people connect has also been increased.
Shri Amit Shah said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, in the last 10 years, work has been done to curb infiltration and smuggling by erecting around 560 Kilometers of fencing on the borders. He said that the Modi government has decided that in the next two years the entire Pakistan and Bangladesh border will be secured by fencing. Shri Shah said floodlights have been installed in 1100 kilometers of the border, 542 new border outposts and 510 observation post towers have been built and for the first time, observation towers have been built in Harami Nala area. Electricity at 637 outposts and water connections to about 500 places have also been provided. Apart from this, the convenience of the soldiers guarding the border has been ensured by installing solar plants at 472 places.
Union Home Minister said that the People Inclusive Border Management Policy of the government led by Prime Minister Shri Narendra Modi has greatly reduced the workload of the Seema Praharis. He said that BSF has seized more than 30,000 kilograms of narcotics in the last 5 years. He said that Narcotics not only make the future generation of the country hollow but the money generated from it also finances terrorism and this trade link on the border is also used to smuggle weapons. Shri Shah said that for these three reasons it is very important that we have a strict, zero tolerance and sensitive policy towards narcotics trade along the entire international border and BSF has done this work very well.
Shri Amit Shah said that Border Security Force has captured more than 2500 weapons and it has done very good experiments with evolving technology such as the anti-drone technology. He said that BSF has so far shot down more than 90 foreign drones and is also doing very good work in the field of R&D by setting up a BSF Drone and Cyber Forensic Lab in New Delhi to identify the routes of foreign drones. He added that the Central Government has provided 100 drones along with field formations for area domination which are being used very well by the BSF soldiers. Shri Shah said that a slogan was given to plant 5 crore saplings in 5 years and our Central Armed Police Forces (CAPFs) have so far planted 5 crore saplings and are also making arrangements to nurture the tree like their own children by associating a soldier with each sapling. Shri Shah said that out of these 5 crore saplings, 92 lakh saplings have been planted by the Seema Praharis of the Border Security Force. These saplings will become big trees in the future and will cherish the memory of the soldiers who planted them.
Union Home Minister said that the day is not far when the country will be completely free from Left Wing Extremism and the government led by Prime Minister Shri Narendra Modi has made continuous efforts in this direction in the last 10 years. He said that as a result of the efforts by Modi Government, the incidents of violence have reduced by 52 percent, the incidents of deaths by 70 percent and the districts affected by Left Wing Extremism have reduced from 96 to 45. Shri Shah said that Left Wing Extremism is shrinking and now CRPF, BSF and ITBP are ready to give a final blow to it with a new courage and enthusiasm. He said that the Modi Government is committed to free the country from Left Wing Extremism in the coming days. He said that 199 new camps have been opened since 2019 to fill the security vacuum in these areas. Shri Shah said that by setting up new camps and increasing patrolling, all the resources of the Left Wing Extremists have been controlled and as a result of this, we have succeeded in completely freeing the critical areas like Budha Pahad and Chakarbanda from Left Wing Extremism. He said that the final battle against Left Wing Extremism is still going on in Kolhan and some areas of Jharkhand and we will definitely win this battle.
Shri Amit Shah said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, more than 40 lakh Ayushman CAPF cards have been distributed across the country. He said that Shri Narendra Modi has also provided homes to about 13,000 soldiers, 113 new barracks have been built and soon 11,000 more houses will be given to the soldiers and 108 barracks will also be built. He said that by the end of this year, the work of providing houses to more than 24,000 soldiers in last 5 years will be completed. Apart from this, vacant houses have been allotted to more than 70,000 soldiers through CAPF e-housing portal. He said that the government led by Prime Minister Shri Narendra Modi at the Centre has done many things like air courier services, bringing parity in Ex-Gratia and increasing the central Ex-Gratia amount. Shri Shah said that during the 10 years of Shri Narendra Modi’s rule, we have succeeded in winning the battle in all three hotspots- Jammu and Kashmir, Left Wing Extremism affected areas and North-East. He said that today the security forces have complete dominance over terrorism in Kashmir. The situation of violence in the Northeast has also improved a lot and we are on the verge of winning the fight against Left Wing Extremism and BSF soldiers have given huge contribution in this fight on all these fronts.

গৃহ মন্ত্ৰালয়
আজি ঝাৰখণ্ডৰ হাজাৰীবাগত সীমান্ত সুৰক্ষা বাহিনীৰ ৫৯ সংখ্যক উত্থান দিৱস অনুষ্ঠানত মুখ্য অতিথি হিচাপে ভাষণ দিয়ে কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সহযোগিতা মন্ত্ৰী শ্ৰীযুত অমিত শ্বাহে
দেশৰ সীমান্ত ৰক্ষা কৰা সাহসী জোৱানসকল দেশৰ উন্নয়নৰ ভেটি
বি এছ এফৰ জোৱানৰ জীৱনে কেৱল সীমান্ত ৰক্ষা কৰাই নহয় দেশৰ যুৱক-যুৱতীসকলক অনুশাসনৰ বাৰ্তাও দিয়ে
শীঘ্ৰেই বাওঁপন্থী উগ্ৰবাদৰ পৰা সম্পূৰ্ণৰূপে মুক্ত হ’ব ভাৰত
আগন্তুক দুবছৰত সমগ্ৰ পাকিস্তান আৰু বাংলাদেশ সীমান্ত বেৰাৰে সুৰক্ষিত কৰা হ’ব
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ পিপল ইনক্লুছিভ বৰ্ডাৰ মেনেজমেণ্ট পলিচীয়ে সীমা প্ৰহৰীসকলৰ কামৰ বোজা বহুখিনি হ্ৰাস কৰিছে
01 DEC 2023 4:03PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সহযোগিতা মন্ত্ৰী শ্ৰীযুত অমিত শ্বাহে আজি ঝাৰখণ্ডৰ হাজাৰীবাগত সীমান্ত সুৰক্ষা বাহিনীৰ ৫৯ সংখ্যক উত্থান দিৱস অনুষ্ঠানত মুখ্য অতিথি হিচাপে ভাষণ দিয়ে। শ্ৰী অমিত শ্বাহে বি এছ এফৰ বাৰ্ষিক আলোচনী-‘বৰ্ডাৰমেন’ও মুকলি কৰে। এই উপলক্ষে সীমান্ত সুৰক্ষা বাহিনীৰ সঞ্চালক প্ৰধানকে ধৰি বহু বিশিষ্ট ব্যক্তি উপস্থিত থাকে।
ভাষণত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে “জীৱন পৰ্যন্ত কৰ্তব্য” কেৱল বি এছ এফৰ শ্লোগান নহয় বৰঞ্চ আজিলৈকে ১৯০০ৰো অধিক সীমা প্ৰহৰীয়ে নিজৰ জীৱনৰ পৰম ত্যাগ কৰি এই বাক্য সাৰ্থক কৰিছে। তেওঁ কয় যে লাখ লাখ সীমা প্ৰহৰীয়ে জীৱনৰ সোণালী সময়ছোৱা নিজৰ পৰিয়ালৰ পৰা আঁতৰত থাকি কঠিন পৰিস্থিতিত পাৰ কৰিছে। তেওঁ কয় যে দেশৰ সীমান্তৰ প্রথম প্রতিৰক্ষা লাইন হিচাপে বি এছ এফে যিদৰে দেশৰ দুর্গম সীমান্ত সুৰক্ষিত কৰিছে, সীমান্ত সুৰক্ষা বাহিনীৰ এই বীৰ জোৱানসকলক লৈ সমগ্ৰ দেশ গৌৰৱান্বিত৷
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সহযোগিতা মন্ত্ৰীজনে কয় যে প্ৰাক্তন প্ৰধানমন্ত্ৰী অটল বিহাৰী বাজপেয়ীয়ে এটা সীমান্তত এটা নিৰাপত্তা বাহিনী নিয়োগ কৰাৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰিছিল। তেওঁ কয় যে এই সিদ্ধান্তৰ অধীনত পাকিস্তান আৰু বাংলাদেশৰ অতি দুৰ্গম সীমান্ত সুৰক্ষাৰ দায়িত্ব সীমান্ত সুৰক্ষা বাহিনীক দিয়া হৈছিল আৰু বি এছ এফে এই দায়িত্ব অতি ভালদৰে পালন কৰিছে। তেওঁ কয় যে জম্মু-কাশ্মীৰৰ বৰফৰ অঞ্চলেই হওক, উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ পাহাৰেই হওক, গুজৰাট আৰু ৰাজস্থানৰ মৰুভূমি হওক, গুজৰাটৰ জলাশয় অঞ্চলেই হওক বা সুন্দৰবন আৰু ঝাৰখণ্ডৰ ঘন অৰণ্যই হওক, বি এছ এফে সদায় সজাগ হৈ আছে আৰু শত্ৰুৰ কু অভিসন্ধি বিফল কৰিছে। সীমান্ত সুৰক্ষা বাহিনীয়ে আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়ত সেৱা আৰু সাহসৰ নতুন মানদণ্ড নিৰ্ধাৰণ কৰিছে, আনকি ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ শান্তিৰক্ষা অভিযানতো। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে যিখন দেশৰ সীমা সুৰক্ষিত নহয়, সেইখন দেশ কেতিয়াও উন্নয়নমুখী আৰু সমৃদ্ধিশালী হ’ব নোৱাৰে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত ভাৰতে প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে অগ্ৰগতি লাভ কৰিছে আৰু সেয়া সম্ভৱ হৈছে তেতিয়াহে যেতিয়া আমাৰ সীমান্ত আমাৰ বীৰ জোৱানসকলৰ ত্যাগ, নিষ্ঠা আৰু বীৰত্বৰ দ্বাৰা সুৰক্ষিত হৈছে। তেওঁ কয় যে দেশৰ সীমান্ত ৰক্ষা কৰা সাহসী জোৱানসকল দেশৰ উন্নয়নৰ ভেটি। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে বি এছ এফৰ জোৱানসকলে কেৱল সীমান্ত ৰক্ষা কৰাই নহয় দেশৰ যুৱক-যুৱতীসকলক অনুশাসনৰ বাৰ্তাও দিয়ে। তেওঁ কয় যে আজি মুঠ ২৩জন জোৱানক বীৰত্বৰ পদক আৰু ৫জন জোৱানক মৰণোত্তৰভাৱে পদক প্ৰদান কৰা হৈছে। এই ২৩জন জোৱানৰ ভিতৰত ১১জন জোৱানক Police Medal For Gallantry, ১জন জোৱানক জীৱন ৰক্ষা পদক আৰু ১১জন জোৱানক বিশিষ্ট সেৱাৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি আৰক্ষী পদক প্ৰদান কৰা হৈছে। মৰণোত্তৰভাৱে পদক লাভ কৰা পাঁচজন শ্বহীদৰ পৰিয়ালক শ্ৰী শ্বাহে কয় যে তেওঁলোকৰ লোকচানৰ ক্ষতিপূৰণ কোনেও দিব নোৱাৰে কিন্তু দেশৰ ১৩০ কোটি জনসাধাৰণে এই শ্বহীদসকলৰ বলিদানৰ বাবে সদায় গৌৰৱ অনুভৱ কৰিব। তেওঁ কয় যে বি এছ এফে ১টা মহাবীৰ চক্ৰ, ৪টা কীৰ্তি চক্ৰ, ১৩টা বীৰ চক্ৰ আৰু ১৩টা শৌৰ্য্য চক্ৰকে ধৰি বহু পদক আৰু বঁটা লাভ কৰিছে।
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীয়ে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে সদায় সীমান্ত সুৰক্ষাক সৰ্বোচ্চ অগ্ৰাধিকাৰ দি আহিছে। শ্ৰী মোদীৰ নেতৃত্বত যোৱা ১০ বছৰত সীমান্তৰ নিৰাপত্তা সুদৃঢ় কৰাৰ দিশত বহু পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰা হৈছে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত চৰকাৰে নিৰাপত্তা, উন্নয়ন আৰু গণতান্ত্ৰিক প্ৰক্ৰিয়াক গুৰুত্ব প্ৰদান কৰিছে। হাজাৰ হাজাৰ কোটি টকাৰ বাজেটেৰে মোদী চৰকাৰে সীমান্ত অঞ্চলত শক্তিশালী আন্তঃগাঁথনি নিৰ্মাণৰ কাম আৰম্ভ কৰা বুলিও তেওঁ কয়। প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে সীমান্ত গাঁৱৰ বহু কল্যাণমূলক আঁচনিৰ সৈতে সীমান্ত সুৰক্ষা বাহিনী আৰু আন সকলো শক্তিক সংযোগ কৰিও বাহিনীৰ জৰিয়তে নিৰাপত্তাৰ সমান্তৰালকৈ জনকল্যাণৰ এক নতুন ধাৰণা আৰম্ভ কৰে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে সীমান্তৱৰ্তী অঞ্চলসমূহত ৰে’ল, পথ, জলপথ সংযোগ আৰু দূৰসংযোগৰ সুবিধাও বৃদ্ধি কৰা হৈছে। তেওঁ কয় যে স্থল সীমান্তৰ বাণিজ্যৰ লগতে মানুহৰ সৈতে মানুহৰ সংযোগো বৃদ্ধি কৰা হৈছে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত যোৱা ১০ বছৰত সীমান্তত প্ৰায় ৫৬০ কিলোমিটাৰ বেৰা স্থাপন কৰি অনুপ্ৰৱেশ আৰু চোৰাং ব্যৱসায় ৰোধ কৰাৰ কাম কৰা হৈছে। তেওঁ কয় যে মোদী চৰকাৰে সিদ্ধান্ত লৈছে যে অহা দুবছৰৰ ভিতৰত সমগ্ৰ পাকিস্তান আৰু বাংলাদেশ সীমান্ত বেৰাৰে সুৰক্ষিত কৰা হ’ব। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে সীমান্তৰ ১১০০ কিলোমিটাৰত ফ্লাডলাইট স্থাপন কৰা হৈছে, ৫৪২টা নতুন সীমান্ত আউটপোষ্ট আৰু ৫১০টা পৰ্যবেক্ষণ চকী টাৱাৰ নিৰ্মাণ কৰা হৈছে আৰু প্ৰথমবাৰৰ বাবে হাৰামি নালা অঞ্চলত পৰ্যবেক্ষণ টাৱাৰ নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। ৬৩৭টা আউটপোষ্টত বিদ্যুৎ আৰু প্ৰায় ৫০০ স্থানলৈ পানী সংযোগৰ ব্যৱস্থাও কৰা হৈছে। ইয়াৰ উপৰিও ৪৭২টা স্থানত সৌৰ প্লাণ্ট স্থাপন কৰি সীমান্ত পহৰা দি থকা জোৱানসকলৰ সুবিধা সুনিশ্চিত কৰা হৈছে।
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীয়ে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত চৰকাৰৰ পিপল ইনক্লুছিভ বৰ্ডাৰ মেনেজমেণ্ট পলিচীয়ে সীমা প্ৰহৰীসকলৰ কামৰ বোজা বহু পৰিমাণে হ্ৰাস কৰিছে। তেওঁ কয় যে বিগত ৫ বছৰত বি এছ এফে ৩০ হাজাৰ কিলোগ্ৰামতকৈ অধিক নিচাজাতীয় দ্ৰব্য জব্দ কৰিছে। তেওঁ কয় যে মাদক দ্ৰব্যই দেশৰ ভৱিষ্যৎ প্ৰজন্মক ধ্বংস কৰাই নহয়, ইয়াৰ পৰা উৎপাদিত ধনে সন্ত্ৰাসবাদৰ বিত্তীয় সাহায্যও প্ৰদান কৰে আৰু সীমান্তৰ এই বাণিজ্যিক সংযোগ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ সৰবৰাহৰ বাবেও ব্যৱহাৰ কৰা হয়। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে এই তিনিটা কাৰণৰ বাবে সমগ্ৰ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সীমান্তত নিচাযুক্ত দ্ৰব্যৰ ব্যৱসায়ৰ প্ৰতি আমাৰ কঠোৰ, শূন্য সহনশীলতা আৰু স্পৰ্শকাতৰ নীতি থকাটো অতি প্ৰয়োজনীয় আৰু বি এছ এফে এই কাম অতি ভালদৰে কৰিছে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে সীমান্ত সুৰক্ষা বাহিনীয়ে ২৫০০ৰো অধিক অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ জব্দ কৰিছে আৰু এণ্টি ড্ৰোন প্ৰযুক্তিৰ দৰে বিকশিত প্ৰযুক্তিৰ সৈতে অতি ভাল পৰীক্ষা-নিৰীক্ষা কৰিছে। তেওঁ কয় যে বি এছ এফে এতিয়ালৈকে ৯০ খনতকৈও অধিক বিদেশী ড্ৰোন গুলীয়াই ভূপতিত কৰিছে আৰু লগতে নতুন দিল্লীত বি এছ এফ ড্ৰোন আৰু চাইবাৰ ফৰেনছিক লেব স্থাপন কৰি বিদেশী ড্ৰোনৰ পথ চিনাক্ত কৰি অনুসন্ধান আৰু বিকাশৰ ক্ষেত্ৰতো অতি ভাল কাম কৰি আছে। তেওঁ লগতে কয় যে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে এলেকা আধিপত্যৰ বাবে ফিল্ড ফৰ্মেচনৰ লগতে ১০০খন ড্ৰোন প্ৰদান কৰিছে যিবোৰ বি এছ এফৰ জোৱানসকলে অতি ভালদৰে ব্যৱহাৰ কৰি আছে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে ৫ বছৰত ৫ কোটি গছপুলি ৰোপণৰ শ্লোগান দিয়া হৈছিল আৰু আমাৰ কেন্দ্ৰীয় সশস্ত্ৰ আৰক্ষী বাহিনী (চিএপিএফ)য়ে এতিয়ালৈকে ৫ কোটি গছপুলি ৰোপণ কৰিছে আৰু লগতে প্ৰতিটো গছপুলিৰ বিপৰীতে এজনকৈ জোৱানক সংযুক্ত কৰি নিজৰ সন্তানৰ দৰে গছজোপাক লালন-পালন কৰাৰ ব্যৱস্থা কৰিছে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে এই ৫ কোটি গছপুলিৰ ভিতৰত ৯২ লাখ গছপুলি ৰোপণ কৰিছে সীমান্ত সুৰক্ষা বাহিনীৰ সীমা প্ৰহৰীসকলে। এই গছপুলিবোৰ ভৱিষ্যতে ডাঙৰ ডাঙৰ গছ হৈ পৰিব আৰু ইয়াক ৰোপণ কৰা সৈনিকসকলৰ স্মৃতি উজ্জ্বলাই ৰাখিব।
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীয়ে কয় যে দেশখন বাওঁপন্থী উগ্ৰবাদৰ পৰা সম্পূৰ্ণৰূপে মুক্ত হ’ব পৰা দিনটো বহু দূৰত নহয় আৰু প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত যোৱা ১০ বছৰত এই দিশত নিৰন্তৰ প্ৰচেষ্টা চলিছে। তেওঁ কয় যে মোদী চৰকাৰৰ প্ৰচেষ্টাৰ ফলস্বৰূপে হিংসাৰ ঘটনা ৫২ শতাংশ, মৃত্যুৰ ঘটনা ৭০ শতাংশ আৰু বাওঁপন্থী উগ্ৰবাদৰ দ্বাৰা ক্ষতিগ্ৰস্ত জিলাসমূহ ৯৬ৰ পৰা ৪৫লৈ হ্ৰাস পাইছে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে বাওঁপন্থী উগ্ৰবাদ সংকুচিত হৈছে আৰু এতিয়া চি আৰ পি এফ, বি এছ এফ আৰু আই টি বি পিয়ে নতুন সাহস আৰু উৎসাহেৰে ইয়াক চূড়ান্ত আঘাত হানিবলৈ সাজু হৈছে। তেওঁ কয় যে অনাগত দিনত দেশক বাওঁপন্থী উগ্ৰবাদৰ পৰা মুক্ত কৰিবলৈ মোদী চৰকাৰ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ। এই অঞ্চলসমূহত নিৰাপত্তাৰক্ষীৰ শূন্যতা পূৰণৰ বাবে ২০১৯ চনৰ পৰা ১৯৯টা নতুন শিবিৰ মুকলি কৰা হৈছে বুলিও তেওঁ কয়। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে নতুন শিবিৰ স্থাপন আৰু টহল বৃদ্ধি কৰি বাওঁপন্থী উগ্ৰপন্থীসকলৰ সকলো সম্পদ নিয়ন্ত্ৰিত কৰা হৈছে আৰু ইয়াৰ ফলস্বৰূপে আমি বুঢ়া পাহাড় আৰু চাকৰবাণ্ডা আদি জটিল অঞ্চলসমূহ বাওঁপন্থী উগ্ৰবাদৰ পৰা সম্পূৰ্ণৰূপে মুক্ত কৰাত সফল হৈছোঁ। তেওঁ কয় যে বাওঁপন্থী উগ্ৰবাদৰ বিৰুদ্ধে চূড়ান্ত যুদ্ধ এতিয়াও কলহান আৰু ঝাৰখণ্ডৰ কিছু অঞ্চলত চলি আছে আৰু আমি নিশ্চিতভাৱে এই যুদ্ধত জয়ী হ'ম।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত সমগ্ৰ দেশতে ৪০ লাখৰো অধিক আয়ুষ্মান CAPF কাৰ্ড বিতৰণ কৰা হৈছে। তেওঁ কয় যে শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়েও প্ৰায় ১৩ হাজাৰ জোৱানক ঘৰৰ ব্যৱস্থা কৰিছে, ১১৩টা নতুন বেৰেক নিৰ্মাণ কৰা হৈছে আৰু অতি সোনকালে আৰু ১১ হাজাৰ ঘৰ জোৱানসকলক দিয়া হ’ব আৰু ১০৮টা বেৰেকো নিৰ্মাণ কৰা হ’ব। তেওঁ কয় যে চলিত বৰ্ষৰ শেষৰ ফালে যোৱা ৫ বছৰত ২৪ হাজাৰৰো অধিক জোৱানক গৃহ প্ৰদানৰ কাম সম্পূৰ্ণ হ’ব। ইয়াৰ উপৰিও CAPF ই-হাউছিং পৰ্টেলৰ জৰিয়তে ৭০ হাজাৰৰো অধিক জোৱানক খালী ঘৰ আবণ্টন দিয়া হৈছে। তেওঁ কয় যে কেন্দ্ৰত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত চৰকাৰে এয়াৰ কুৰিয়ৰ সেৱা, এক্স-গ্ৰেছিয়াত সমতা অনা আৰু কেন্দ্ৰীয় এক্স-গ্ৰেছিয়াৰ পৰিমাণ বৃদ্ধিৰ দৰে বহু কাম কৰিছে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ শাসনৰ ১০ বছৰত আমি তিনিওটা হটস্পট- জম্মু-কাশ্মীৰ, বাওঁপন্থী উগ্ৰবাদ প্ৰভাৱিত অঞ্চল আৰু উত্তৰ-পূবত যুদ্ধত জয়ী হোৱাত সফল হৈছোঁ। তেওঁ কয় যে আজি কাশ্মীৰত সন্ত্ৰাসবাদৰ ওপৰত নিৰাপত্তাৰক্ষীৰ সম্পূৰ্ণ আধিপত্য আছে। উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ হিংসাৰ পৰিস্থিতিও বহুখিনি উন্নত হৈছে আৰু আমি বাওঁপন্থী উগ্ৰবাদৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত জয়ী হোৱাৰ পথত আগবাঢ়িছোঁ আৰু এই সকলো ফ্ৰণ্টতে এই যুঁজত বি এছ এফৰ জোৱানসকলে বিপুল অৱদান আগবঢ়াইছে।