संसदीय मामिला मन्त्रालय
संसदीय कार्य मन्त्रालयद्वारा संविधान दिवस मनाउनका लागि सबैलाई संविधान क्विज अनि प्रस्तावनाको अनलाइन वाचनमा भाग लिन आमन्त्रित
धेरैभन्दा धेरै जनभागीदारी सुनिश्चित गर्न दुई वेब पोर्ल शुरु
22 आधिकारिक भाषा अनि अङ्ग्रेजीमा “संविधानको प्रस्तावनाको अनलाइन वाचन”का लागि पोर्टल: https://readpreamble.nic.in/
“भारत लोकतन्त्रको जननी”माथि अनलाइन क्विजका लागि अर्को पोर्टल: https://constitutionquiz.nic.in/
कसैले पनि कहींबाट भाग लिई प्रमाण पत्र प्राप्त गर्नसक्नेछन्।
20 NOV 2023 12:19PM by PIB Gangtok
संविधान दिवस हरेक वर्ष 26 नोभेम्बरको दिन भारतद्वारा संविधान अङ्गीकार गर्नका साथसाथै यसद्वारा समर्थित आदर्श अनि सिद्धान्तहरूलाई रेखाङ्कित गर्न र हाम्रा संस्थापकहरूको योगदानप्रति सम्मान र आभार प्रकट गर्नका लागि पालन गरिन्छ।
संविधान दिवस मनाउनका लागि संसदीय कार्य मन्त्रालयले सबै नागरिकलाई संविधान क्विज अनि प्रस्तावनाको अनलाइन वाचनमा भाग लिनका लागि आमन्त्रित गरेको छ। धेरैभन्दा धेरै जनभागीदारी सुनिश्चित गर्न मन्त्रालयले दुईवटा वेब पोर्टल शुरु गरेको छ। यी वेब पोर्टलहरू हुन् :
• 22 आधिकारिक भाषा अनि अङ्ग्रेजीमा संविधानको प्रस्तावनाको अनलाइन वाचन : https://readpreamble.nic.in/
• अनलाइन क्विज “भारत लोकतन्त्रको जननी” : https://constitutionquiz.nic.in/
यी पोर्टल सबैका लागि उपलब्ध छन् र कसैले पनि यसमा भाग लिई भागीदारीको प्रमाणपत्र प्राप्त गर्नसक्नेछन्। यस प्रकार तयार गरिएका प्रमाण पत्रलाई #SamvidhanDiwas को उपयोग गरी सोशल मिडिया पेल्टफर्ममा पोस्ट गर्नसकिनेछ।

Ministry of Parliamentary Affairs
To commemorate Samvidhan Diwas (Constitution Day), the Ministry of Parliamentary Affairs invites all to participate in the Constitution Quiz and Online Reading of the Preamble
Two Web Portals are Operational to ensure Maximum Jan Bhagidari
One portal for “Online Reading of the Preamble to the Constitution” in 22 Official Languages and English https://readpreamble.nic.in/
Second Portal for “Online Quiz on “Bharat: Loktantra Ki Janani” https://constitutionquiz.nic.in/
Anybody can participate from anywhere and get Certificates
20 NOV 2023 12:19PM by PIB Delhi
The Samvidhan Diwas (Constitution Day) is celebrated every year on 26 November to commemorate the adoption of the Constitution of India besides highlighting and reaffirming the ideals & principles, it upholds and honor and acknowledge the contribution of our Founding fathers.
To commemorate Samvidhan Diwas (Constitution Day), the Ministry of Parliamentary Affairs invites all citizens to participate in the Constitution Quiz and Online Reading of the Preamble. The Ministry has made two web portals operational to ensure Maximum Jan Bhagidari. These web portals are:
These portals are accessible to everybody and anyone can participate and get a Certificate of participation. The certificates so generated may be posted on social media platforms by using #SamvidhanDiwas.