Ministry of Defence
Raksha Mantri presides over ‘Run for Unity’ event in Lucknow on 148th birth anniversary of Iron Man of India Sardar Vallabhbhai Patel
National Unity Day is an occasion to pledge ourselves to unity & integrity of India: Shri Rajnath Singh
Appeals to the youth to join Mera Yuva Bharat Abhiyan being launched by PM Modi
31 OCT 2023 12:18PM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh presided over the ‘Run for Unity’ event, organised by Hindustan Aeronautics Limited (HAL) in Lucknow, Uttar Pradesh on the occasion of 148th birth anniversary of Iron Man of India Sardar Vallabhbhai Patel on October 31, 2023. The 1.5 km run was flagged off by the Raksha Mantri from Sardar Vallabhbhai Patel Pratima, Hazratganj and it culminated at KD Singh Babu Stadium. Thousands of people, including school children, NCC cadets, sportspersons & running enthusiasts, and HAL personnel participated in the run.
Shri Rajnath Singh also paid floral tributes at the statue of Sardar Vallabhbhai Patel and administered the ‘National Unity Day’ pledge to the people present on the occasion. Addressing the gathering, he termed National Unity Day as an occasion to remember those who contributed to independence and nation-building. “National Unity Day gives us an opportunity to pledge ourselves to the unity of the nation and work towards building ‘Ek Bharat Shreshtha Bharat’,” he said.
The Raksha Mantri highlighted the role of Sardar Vallabhbhai Patel in nation-building post-independence, applauding his vision & diplomatic skills in ensuring the integration of princely states with the Republic of India and other contributions such as building the steel frame of the Indian Civil Services. “Sardar Vallabhbhai Patel’s efforts ensured the unity and integrity of India. His role was not given due credit until our government came to power in 2014 and decided to celebrate his birth anniversary as National Unity Day,” he said.
On the ‘Mera Yuva Bharat Abhiyan’ being launched by Prime Minister Shri Narendra Modi on the occasion, Shri Rajnath Singh said the initiative will provide the youth with an opportunity to come forward and take part in nation-building efforts. He called upon the people to come forward for this programme and work for national unity & integration.
The Raksha Mantri lauded Prime Minister Shri Narendra Modi’s initiative of establishing the Statue of Unity, the world’s largest statue of Sardar Vallabhbhai Patel, at Kevadia in Gujarat. Sardar Vallabhbhai Patel symbolises the unity of India and his efforts are an inspiration to the youth to take forward the message of national integration, he said.
Uttar Pradesh Chief Minister Shri Yogi Adityanath, Deputy Chief Ministers Shri Keshav Prasad Maurya & Shri Brajesh Pathak, Cabinet Ministers and Ministers of State of Uttar Pradesh government, Chairman & Managing Director, HAL Shri CB Ananthkrishnan and other officials of HAL and Central & state governments also attended the event.
Various departments under Ministry of Defence, including Department of Defence Production, Defence Research & Development Organisation (DRDO), Border Roads Organisation (BRO), Indian Coast Guard (ICG), NCC, Directorate General Defence Estates as well as the three Services organised ‘Run for Unity’ and administered the ‘Rashtriya Ekta Diwas’ pledge at over 160 locations across the country, as part of the National Unity Day celebrations.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ভারতকী আইরন মেন সারদার পতেল ভাল্লবভাই পতেলগী ১৪৮শুবা মপোক নুমিত্তা রক্ষ মন্ত্রীনা লুচিংদুনা লখনৌদা ‘রন ফোর য়ুনিতি’ পাংথোকখ্রে
নেসনেল য়ুনিতি দে অসি ভারতকী অপুনবগী শক্তম ঙাক্নবা ঐখোয় ৱাশক লৌনবা থৌরম অমনি: শ্রী রাজনাথ সিংহ
প্রধান মন্ত্রীনা হৌদোকখিবা মেরা য়ুব ভারত অভিয়ান শরুক য়ানবা নহারোলশিংদা অপীল তৌখি
31 OCT 2023 12:18PM by PIB Imphal
ঙসি ওক্তোবর ৩১,২০২৩দা ভারতকী আইরন মেন সারদার পতেল ভাল্লবভাই পতেলগী ১৪৮শুবা মপোক নুমিত্তা হিন্দুস্তান এরোনোতিক্স লিমিতেৎ(হাল)না শীন্দুনা উত্তর প্রদেসকী লখনৌদা রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা লুচিংদুনা ‘রন ফোর য়ুনিতি’ পাংথোকখ্রে। কিমি ১.৫গী লমজেল অদু রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা সারদার ভাল্লবভাই পতেল প্রতিমা, হাজরাতগঞ্জতগী লমথাখি অমসুং মসি কে.দি সিংহ বাবু স্তদিয়মদা লোইশিনখি। স্কুলগী মহৈরোয়শিং, এন.সি.সি কেদেতশিং, শান্নরোয়শিং অমসুং চেনবা পামজবশিং, হালগী মীওইশিং লমজেল অদুদা শরুক য়াখি।
রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা সারদার ভল্লবভাই পতেলগী মফমদা লৈ কত্তুনা ইকায়খুম্নবা উৎখি অমসুং থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবশিং জাতিগী অপুনবগী শক্তম ঙাক্নবা ৱাশক লৌখি। থৌরম অদুদা তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা মহাক্না হায়খি লৈবাক অসি নিংতম্বা পুরক্নবা অমসুং লৈবাক শেমগৎনবা শরুক য়াখিবশিং নিংশিংনবা নেসনেল য়ুনিতি দে থৌরম পাংথোকপনি। লৈবাক্কী অপুনবগী শক্তম ঙাক্নবা অমসুং ‘এক ভারত শ্রেস্থা ভারত’ শেমগৎনবা থবক তৌনবা ঐখোয় ৱাশক লৌনবা নেসনেল য়ুনিতি দেনা ঐখোয়দা খুদোংচাবা অমা পীরে।
রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি নিংতম্বা ফংলবা মতুংদা সারদার ভাল্লবভাই পতেলনা লৈবাক শেমগৎনবা অচৌবা থৌদাং লৌখি অমসুং মহাক্কী পান্দম অমসুং দিপ্লোমেতকী হৈশিংবনা নিংথৌ পানবা লৈবাকশিং ভারত্তা পুনশিনখি অমসুং ইন্দিয়ান সিবিল সর্বিসকী ঙাক্লৌ শেমগৎখি। সারদার ভাল্লবভাই পতেলগী থবকশিনা অপুনবা ভারত শেমগৎখি। ২০১৪দা ঐখোয়গী সরকার লাক্ত্রিফাওবা মহাক্কী থৌদাং মশক খঙবীখিদে অমসুং মহাক্কী মপোক নুমিৎ অসি নেসনেল য়ুনিতি দে হায়না থৌরম পাংথোক্নবা ৱারেপ লৌখিবনি।
রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ‘মেরা য়ুব ভারত অভিয়ান’ হৌদোক্লে অমসুং থবক অসিনা নহারোলশিংদা মাঙজিল থাদুনা থোরক্নবা অমসুং লৈবাক শেমগৎনবগী থবক্তা শরুক য়ানবা খুদোংচাবা অমা পীগনি। থৌরম অসিদা শরুক য়ানবা অমসুং লৈবাক্কী অপুনবগী শক্তম শাগৎনবা থবক তৌনবা মহাক্না মীয়ামদা তকশিনখি।
গুজরাতকী কেবারিয়াদা সারদার ভাল্লবভাই পতেলগী মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা মীতম শাবগীদমক রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী থাগৎপা ফোঙদোকখি। সারদার ভাল্লবভাই পতেল অসি অপুনবা ভারতকী খুদম্নি অমসুং মহাক্কী থবকশিংনা লৈবাক্কী অপুনবা শক্তমগী পাউজেল পুনবা নহারোলশিংদা ইথিল পীরি।
থৌরম অদুদা উত্তর প্রদেসকী চীফ মিনিস্তর শ্রী য়োগী অদিত্যনাথ, দিপুতি চীফ মিনিস্তর শ্রী কেসব প্রসাদ মৌরয়া অমসুং শ্রী ব্রজেস পাথক, উত্তর প্রদেস সরকারগী কেবিনেত মিনিস্তরশিং অমসুং রাজ্য মন্ত্রীশিং, হালগী চিয়ারমেন অমসুং মেনেজিং দিরেক্তর শ্রী সি.বি অনন্তকৃষ্ণন অমসুং হালগী অতোপ্পা ওফিসিএলশিং শরুক য়াখি।
দিফেন্স মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা তোঙান-তোঙানবা দিপার্তমেন্তশিং হায়বদি দিফেন্স প্রদক্সন দিপার্তমেন্ত, দিফেন্স এন্দ রিছার্স দিবলপমেন্ত ওর্গনাইজেসন(দি আর দি ও), বোর্দর রোদস ওর্গনাইজেসন(বি আর ও), ইন্দিয়ান কোস্ত গার্দ(আই সি জি), এন.সি.সি, দাইরেক্তোরেত জেনেরেল দিফেন্স ইস্তেৎনা থ্রি সর্বিসেস ওইনা রন ফোর য়ুনিতি পাংথোকখি অমসুং লৈবাক্কী তোঙান-তোঙানবা মফম ১৬০ শীনবা থুংনা রাস্ত্রিয়া এক্তা দিৱসকী ৱাশক লৌখি।