ନିର୍ବାଚନ ଆୟୋଗ
ଛତିଶଗଡ଼, ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ, ମିଜୋରାମ, ରାଜସ୍ଥାନ ଓ ତେଲଙ୍ଗାନା ବିଧାନସଭା ସାଧାରଣ ନିର୍ବାଚନ, ୨୦୨୩
09 OCT 2023 3:23PM by PIB Bhubaneswar
ଜଳବାୟୁ ପରିସ୍ଥିତି, ଏକାଡେମିକ କ୍ୟାଲେଣ୍ଡର, ବୋର୍ଡ ପରୀକ୍ଷା, ପ୍ରମୁଖ ପର୍ବପର୍ବାଣୀ, ରାଜ୍ୟରେ ପ୍ରଚଳିତ ଆଇନ ଶୃଙ୍ଖଳା ପରିସ୍ଥିତି, କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ସଶସ୍ତ୍ର ପୁଲିସ ବଳର ଉପଲବ୍ଧତା, ଯାତାୟତ ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ସମୟ, ପରିବହନ ଏବଂ ଠିକ୍ ସମୟରେ ଫୋର୍ସ ମୁତୟନ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ପ୍ରାସଙ୍ଗିକ ବାସ୍ତବତାର ଗଭୀର ଆକଳନ ଇତ୍ୟାଦି ସମସ୍ତ ପ୍ରାସଙ୍ଗିକ ଦିଗକୁ ବିଚାରକୁ ନେଇ ଆୟୋଗ ଛତିଶଗଡ଼, ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ, ମିଜୋରାମ, ରାଜସ୍ଥାନ ଏବଂ ତେଲଙ୍ଗାନା ରାଜ୍ୟରେ ବିଧାନସଭା ସାଧାରଣ ନିର୍ବାଚନ ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟସୂଚୀ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିଛନ୍ତି ।
ଆୟୋଗ ସମସ୍ତ ପ୍ରାସଙ୍ଗିକ ଦିଗ ଗୁଡିକୁ ବିଚାର କରିବା ପରେ ଛତିଶଗଡ଼, ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ, ମିଜୋରାମ, ରାଜସ୍ଥାନ ଏବଂ ତେଲଙ୍ଗାନା ରାଜ୍ୟର ମାନ୍ୟବର ରାଜ୍ୟପାଳଙ୍କୁ ଜନପ୍ରତିନିଧି ଆଇନ, ୧୯୫୧ ର ପ୍ରାସଙ୍ଗିକ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଅନୁଯାୟୀ ସାଧାରଣ ନିର୍ବାଚନ ନିମନ୍ତେ ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଜାରି କରିବାକୁ ସୁପାରିସ କରିବା ନିମନ୍ତେ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇଛନ୍ତି ।
ବିବରଣୀ ପାଇଁ ଏଠାରେ , ଦୟାକରି ୧ ଉପରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ,
ବିବରଣୀ ପାଇଁ ଏଠାରେ, ଦୟାକରି ୨ ଉପରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ,

Election Commission
General Election to Legislative Assemblies of Chhattisgarh, Madhya Pradesh, Mizoram, Rajasthan and Telangana, 2023
09 OCT 2023 3:23PM by PIB Delhi
The Commission has prepared the Schedule for holding General Election to the Legislative Assembly of Chhattisgarh, Madhya Pradesh, Mizoram, Rajasthan and Telangana after taking into consideration all relevant aspects like climatic conditions, academic calendar, board examination, major festivals, prevailing law and order situation in the State, availability of Central Armed Police Forces, time needed for movement, transportation and timely deployment of forces and in-depth assessment of other relevant ground realities.
The Commission, after considering all relevant aspects has decided to recommend to the Hon’ble Governors of the States of Chhattisgarh, Madhya Pradesh, Mizoram, Rajasthan and Telangana to issue notifications for the General Election under the relevant provisions of the Representation of the People Act, 1951.
Click here for details, please 1
Click here for details, please 2