ক'অপাৰেশ্বন মন্ত্ৰালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত আৰু কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰীঅমিত শ্বাহৰ নিৰ্দেশনাত ভাৰত চৰকাৰে দেশৰ সকলো সমবায় সমিতিক শক্তিশালী কৰাৰ বাবে একাধিক পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে ২৮খন ৰাজ্য আৰু ৮খন কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ সকলো পঞ্জীয়ক আৰু ১৩খন ৰাজ্যত চলি থকা ১,৮৫১টা কৃষি আৰু গ্ৰামোন্নয়ন বেংকৰ পঞ্জীয়কসকলক কম্পিউটাৰাইজ কৰি সবলীকৰণৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰিছে
পেকছৰ অধীনত চলি থকা দেশৰ সকলো আঁচনিৰ কম্পিউটাৰাইজেচন প্ৰক্ৰিয়াৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি ১৩খন ৰাজ্যৰ কৃষি আৰু গ্ৰাম্য উন্নয়ন বেংকৰ ১৮৫১ ইউনিট নেচনেল ইউনিফাইড ছফটৱেৰৰ জৰিয়তে কম্পিউটাৰাইজ কৰা হ’ব
সকলো ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ সমবায় পঞ্জীয়কৰ কাৰ্যালয়সমূহো কেন্দ্ৰীয় পঞ্জীয়কৰ দৰেই কম্পিউটাৰাইজ কৰা হ’ব
এই আঁচনিৰ বাবে কেন্দ্ৰীয় প্ৰকল্প নিৰীক্ষণ গোট (পিএমইউ) স্থাপন কৰা হ’ব, যিয়ে পৰিকল্পনাৰ সফল ৰূপায়ণৰ দিশত কাম কৰিব, এই আঁচনিৰ বাবে মুঠ আনুমানিক ব্যয় হ’ব ২২৫.০৯ কোটি টকা
এই আঁচনি ৰূপায়ণৰ ফলত ৰাজ্যসমূহৰ সমবায় বিভাগ আৰু এআৰডিবিৰ কাৰ্যালয়সমূহে প্ৰদান কৰা সেৱাসমূহ দ্ৰুতভাৱে লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হোৱাৰ লগতে ইয়াৰ দ্বাৰা এই কাৰ্যালয়সমূহৰ কাম-কাজত স্বচ্ছতা আৰু সমানভাৱে পৰিচালিত হ’ব, যাৰ ফলত তেওঁলোক অধিক কাৰ্যক্ষম আৰু সময় ৰাহি হ’ব
08 OCT 2023 3:44PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত আৰু কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ নিৰ্দেশনাত ভাৰত চৰকাৰে দেশৰ সকলো সমবায় সমিতিক শক্তিশালী কৰাৰ বাবে একাধিক পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে। এই সন্দৰ্ভত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে ২৮খন ৰাজ্য আৰু ৮খন কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ সকলো পঞ্জীয়ক আৰু ১৩খন ৰাজ্যত চলি থকা ১,৮৫১টা কৃষি আৰু গ্ৰামোন্নয়ন বেংকৰ পঞ্জীয়কসকলক কম্পিউটাৰাইজ কৰি সবলীকৰণৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰিছে।
দেশৰ সকলো প্ৰাথমিক কৃষি ঋণ সংস্থা (পেকছ)ৰ কেন্দ্ৰীয় পঞ্জীয়কৰ দৰেই সকলো ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ সমবায় পঞ্জীয়কৰ কাৰ্যালয় নেচনেল ইউনিফাইড ছফটৱেৰ আৰু কম্পিউটাৰাইজেচনৰ জৰিয়তে ১৩খন ৰাজ্যৰ কৃষি আৰু গ্ৰামোন্নয়ন বেংকৰ ১,৮৫১ ইউনিটৰ কম্পিউটাৰাইজেচনৰ বাবে কেন্দ্ৰীয় পৃষ্ঠপোষকতাত এক আঁচনিত অনুমোদন জনোৱা হৈছে।
এই আঁচনিৰ বাবে কেন্দ্ৰীয় প্ৰকল্প নিৰীক্ষণ ইউনিট (পিএমইউ) স্থাপন কৰা হ’ব, যিয়ে আঁচনিখনৰ সফল ৰূপায়ণৰ দিশত কাম কৰিব। এই আঁচনিৰ বাবে মুঠ আনুমানিক ব্যয় হ’ব ২২৫.০৯ কোটি টকা।
এই আঁচনি ৰূপায়ণৰ ফলত ৰাজ্যসমূহৰ সমবায় বিভাগ আৰু কৃষি আৰু গ্ৰামোন্নয়ন বেংকৰ (এআৰডিবি) কাৰ্যালয়সমূহে প্ৰদান কৰা সেৱাসমূহ ক্ষিপ্ৰতাৰে লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হোৱাই নহয়, এই কাৰ্যালয়সমূহৰ কাম-কাজত স্বচ্ছতা আৰু সমাভানভাৱে পৰিচালিত হ’ব, যিয়ে অধিক কাৰ্যক্ষম কৰি তুলিব আৰু সময় ৰাহি কৰিব।

Ministry of Cooperation
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, the Government of India has taken several steps to strengthen all the cooperative societies of the country
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah has taken an important decision to computerize and empower the registrars of all 28 states and 8 union territories, and 1,851 Agriculture and Rural Development Banks (ARDBs) operating in 13 states
On the lines of computerization scheme of all PACS in the country, 1,851 units of Agriculture and Rural Development Banks (ARDBs) of 13 states will be computerized through a national unified software
Offices of Registrar of Cooperatives of all States/Union Territories will also be computerized similar to Central Registrar
Central Project Monitoring Unit (PMU) will be established for this scheme, which will work towards the successful implementation of the plan, total estimated expenditure for this scheme will be Rs. 225.09 crore
Implementation of this scheme will enable people to quickly access services provided by the Cooperative Departments of the states and the offices of ARDBs, additionally it will also bring transparency and uniformity in the functioning of these offices, which will make them more efficient and save the time
08 OCT 2023 3:44PM by PIB Delhi
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, the Government of India has taken several steps to strengthen all the cooperative societies of the country. In this regard, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah has taken an important decision to computerize and empower the registrars of all 28 states and 8 union territories, and 1,851 Agriculture and Rural Development Banks (ARDBs) operating in 13 states.
On the lines of computerization scheme of all Primary Agriculture Credit Societies (PACS) in the country, a centrally sponsored scheme has been approved for computerization of 1,851 units of Agriculture and Rural Development Banks (ARDBs) of 13 states through a national unified software and computerization of offices of Registrar of Cooperatives of all States/Union Territories similar to Central Registrar.
A Central Project Monitoring Unit (PMU) will be established for this scheme, which will work towards the successful implementation of the scheme. The total estimated expenditure for this scheme will be Rs. 225.09 crore.
The implementation of this scheme will not only enable people to quickly access services provided by the Cooperative Departments of the states and the offices of Agriculture and Rural Development Banks (ARDBs) but will also bring transparency and uniformity in the functioning of these offices, which will make them more efficient and save the time.