Prime Minister's Office
Text of PM’s address on occasion of 200th birth anniversary of Shri Ramalinga Swamy also known as Vallalar
05 OCT 2023 1:52PM by PIB Delhi
Vanakkam! It is an honour to address this programme marking the two hundredth birth anniversary of the great श्री रामलिंग स्वामी जी, also known as Vallalar. It is even more special that this programme is being held in Vadalur, a place closely associated with Vallalar. Vallalar is one of our most respected Saints. He walked this earth in the 19th century but his spiritual insights continue to inspire millions of people even today. His impact is global. There are several organisations working on his thoughts and ideals.
Friends,
When we remember Vallalar, we recall his spirit of care and compassion. He believed in a way of life based on जीव-कारुण्यम which is compassion towards fellow human beings. One of his most important contributions was his strong commitment to removing hunger. Nothing pained him more than a human being going to bed on an empty stomach. He believed that sharing food with the hungry is one of the most noble of all acts of kindness. He said, वाडिय पईरई कंडा पोदेल्लाम, वाडी नेन. Which means “Every time I saw crops withering, I withered too”. This is an ideal to which we are all committed. You may recall that when the once-in-a-century COVID-19 pandemic came, 80 crore fellow Indians received free ration. This was a major relief in testing times.
Friends,
Vallalar believed in the power of learning and education. As a mentor, his door was always open. He guided countless people. His efforts to make the Kural more popular are widely known. Equally important is the importance he gave to modern curriculums. He wanted the youth to be fluent in Tamil, Sanskrit and English. The last 9 years have seen a major change in India’s education infrastructure. After over 3 long decades, India has got a National Education Policy. This policy is transforming the entire educational landscape. The focus has moved to innovation, research and development. The number of Universities, engineering and medical colleges set up in the last 9 years is at a record high. Now, youngsters can become doctors and engineers by studying in their local languages. This has opened several opportunities for the youth.
Friends,
Vallalar was ahead of his time when it came to social reforms. Vallalar's vision of God went beyond barriers of religion, caste, and creed. He saw divinity in every atom of the universe. He urged humanity to recognize and cherish this divine connection. His teachings aimed to work for an equal society. My belief in Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwaas, Sabka Prayaas gets even stronger when I pay my homage to Vallalar. Today, I am confident that he would have blessed the passing of the Nari Shakti Vandan Adhiniyam, which reserves seats for women in legislative bodies. Vallalar’s works are also easy to read and understand. He could therefore convey complex spiritual wisdom in simple words. The diversity in our cultural wisdom across time and space connected by the common thread of teachings by the great saints adds strength our collective idea of Ek Bharat Shreshth Bharat.
On this pious occasion let us reiterate our commitment to fulfilling his ideals. Let us spread his message of love, kindness and justice. May we also keep working hard in areas close to his heart. Let us ensure that no one around us goes hungry. Let us ensure every child gets a quality education. I once again pay my homage to the great saint on his two-hundredth birth anniversary and wish you all the very best.
Thank you.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বল্লালাৰ হিচাপেও পৰিচিত শ্ৰী ৰামলিংগম স্বামীৰ ২০০ সংখ্যক জন্ম-বাৰ্ষিকী উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সম্বোধনৰ পূৰ্ণপাঠ
05 OCT 2023 1:52PM by PIB Guwahati
নমস্কাৰ! বল্লালাৰ নামেৰেও পৰিচিত মহান শ্ৰী ৰামলিংগম স্বামী জীৰ দুশ সংখ্যক জন্ম বাৰ্ষিকী উপলক্ষে এই কাৰ্য্যসূচীত ভাষণ দিবলৈ পাই সন্তোষ পাইছোঁ। ইয়াতকৈয়ো বিশেষ এয়ে যে এই অনুষ্ঠান বল্লালাৰৰ সৈতে ওতঃপ্ৰোতভাৱে জড়িত ঠাই বাদালুৰত অনুষ্ঠিত হৈছে। বল্লালাৰ আমাৰ অন্যতম সন্মানীয় সন্ত। ১৯ শতিকাত তেওঁ এই পৃথিৱীলৈ আহিছিল। তেওঁৰ আধ্যাত্মিক অন্তৰ্দৃষ্টিয়ে আজিও লাখ-লাখ লোকক অনুপ্ৰাণিত কৰি আহিছে। তেওঁৰ প্ৰভাৱ বিশ্বব্যাপী। তেওঁৰ চিন্তা আৰু আদৰ্শৰ আধাৰত কেইবাটাও সংগঠনে কাম কৰি আছে।
বন্ধুসকল,
আমি বল্লালাৰক মনত পেলোৱা মাত্ৰেকে তেওঁৰ যত্ন আৰু মমতাৰ মনোভাৱৰ কথা মনত পৰে। তেওঁ সহমানৱৰ প্ৰতি মমতাৰ আদৰ্শত বিশ্বাসী আছিল। তেওঁৰ অন্যতম গুৰুত্বপূৰ্ণ অৱদান আছিল ভোক নিবাৰণৰ প্ৰতি তেওঁৰ দৃঢ় দায়বদ্ধতা। মানুহ এজনে খালী পেটেৰে শুবলৈ যোৱাতকৈ তেওঁৰ বাবে মনো কষ্ট আন একো নাছিল। তেওঁৰ মতে ভোকাতুৰসকলক খাদ্য যোগান সকলো দয়াৰ কামৰ ভিতৰত অন্যতম উচ্চমানৰ কাম। এয়া এক আদৰ্শ যাৰ প্ৰতি আমি সকলো দায়বদ্ধ। আপোনালোকে হয়তো মনত পেলাব পাৰিব যে শতিকাত এবাৰ হোৱা ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ সময়ত ৮০ কোটি সহভাৰতীয়ই বিনামূলীয়াকৈ ৰেচন লাভ কৰিছিল।
বন্ধুসকল,
বল্লালাৰে শিক্ষণ আৰু শিক্ষাৰ শক্তিত বিশ্বাস কৰিছিল। গুৰু হিচাপে তেওঁৰ দুৱাৰখন সদায় খোলা আছিল। তেওঁ অগণন লোকক পথ প্ৰদৰ্শন কৰিছিল। কুৰালক অধিক জনপ্ৰিয়কৰণৰ বাবে তেওঁৰ প্ৰচেষ্টা বহুলভাৱে জনা যায়। আধুনিক পাঠ্যক্ৰমক তেওঁ দিয়া গুৰুত্বও সমানেই বিচাৰ্য্যৰ বিষয়। তেওঁ বিচাৰিছিল যুৱক-যুৱতীসকলে তামিল, সংস্কৃত আৰু ইংৰাজী ভাষাত পাৰ্গত হ’ব লাগে। যোৱা ৯ বছৰত ভাৰতৰ শিক্ষাৰ আন্তঃগাঁথনিত এক বৃহৎ পৰিৱৰ্তন দেখা গৈছে। ৩ দীঘলীয়া দশকৰো অধিক সময়ৰ অন্তত ভাৰতে লাভ কৰিছে ৰাষ্ট্ৰীয় শিক্ষা নীতি। এই নীতিয়ে সমগ্ৰ শৈক্ষিক পৰিবেশৰ ৰূপান্তৰ ঘটাইছে। উদ্ভাৱন, গৱেষণা আৰু উন্নয়নৰ দিশত গুৰুত্ব দিয়া হৈছে। যোৱা ৯ বছৰত স্থাপন কৰা বিশ্ববিদ্যালয়, অভিযান্ত্ৰিক আৰু চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়ৰ সংখ্যাই অভিলেখ সৃষ্টি কৰিছে। এতিয়া যুৱক-যুৱতীসকলে নিজৰ স্থানীয় ভাষাত অধ্যয়নেৰে চিকিৎসক আৰু অভিযন্তা হ’ব পাৰে। ইয়াৰ ফলত যুৱ-প্ৰজন্মৰ বাবে কেইবাটাও সুযোগ মুকলি হৈছে।
বন্ধুসকল,
সমাজ সংস্কাৰৰ কথা আহিলে বল্লালাৰ নিজৰ সময়তকৈ আগবাঢ়ি আছিল। বল্লালাৰৰ ঈশ্বৰৰ প্ৰতি দৃষ্টিভংগী আছিল ধৰ্ম, জাতিৰ উৰ্ধত। তেওঁ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ প্ৰতিটো পৰমাণুতে ঈশ্বৰত্ব দেখিছিল। তেওঁ মানৱ জাতিক এই ঐশ্বৰিক সংযোগক চিনি পাবলৈ আৰু লালন-পালন কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। তেওঁৰ শিক্ষাৰ লক্ষ্য আছিল সম-সমাজৰ বাবে কাম কৰা। সবকা সাথ, সবকা বিকাশ, সবকা বিশ্বাস, সবকা প্ৰয়াসৰ প্ৰতি মোৰ বিশ্বাস অধিক দৃঢ় হৈ উঠে যেতিয়া মই বল্লালাৰক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনাওঁ। আজি মোৰ বিশ্বাস যে বিধায়িনী সংস্থাত মহিলাৰ বাবে আসন সংৰক্ষণ কৰা নাৰী শক্তি বন্দন অধিনিয়ম গৃহীতকৰণত তেওঁ আশীৰ্বাদ দিলেহেঁতেন। বল্লালাৰৰ ৰচনাসমূহ পঢ়িবলৈ আৰু বুজিবলৈয়ো সহজ। সেয়েহে তেওঁ জটিল আধ্যাত্মিক প্ৰজ্ঞা সহজ শব্দৰে প্ৰকাশ কৰিব পাৰিছিল। মহান সন্তসকলৰ শিক্ষাৰ উমৈহতীয়া সূত্ৰৰদ্বাৰা সংযুক্ত সময় আৰু স্থানৰ মাজেৰে আমাৰ সাংস্কৃতিক প্ৰজ্ঞাৰ বৈচিত্ৰ্যই এক ভাৰত শ্ৰেষ্ঠ ভাৰতৰ আমাৰ সামূহিক ধাৰণাটোক শক্তিশালী কৰি তোলে।
এই পূণ্য অনুষ্ঠানত তেওঁৰ আদৰ্শ পূৰণৰ প্ৰতি আমাৰ দায়বদ্ধতা পুনৰবাৰ ব্যক্ত কৰিব খুজিছোঁ। আহক, আমি তেওঁৰ প্ৰেম, দয়া আৰু ন্যায়ৰ বাৰ্তা বিয়পাই দিওঁ। আমাৰ চৌপাশৰ কোনো লোক যাতে ভোকত নাথাকে তাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখোঁ। প্ৰতিজন শিশুৱে গুণগত শিক্ষা লাভ কৰাটো নিশ্চিত কৰোঁ আহক। মহান সাধুজনৰ দুশতম জন্ম বাৰ্ষিকীত পুনৰবাৰ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনাই আপোনালোকক শুভেচ্ছা জনালোঁ।
ধন্যবাদ।