ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଲୋକସଭାରେ ସମ୍ବିଧାନ (୧୨୮ତମ ସଂଶୋଧନ) ବିଧେୟକ, ୨୦୨୩ ପାରିତ ହେବା ଲାଗି ପ୍ରଶଂସା କଲେ
20 SEP 2023 9:36PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଲୋକସଭାରେ ସମ୍ବିଧାନ (୧୨୮ତମ ସଂଶୋଧନ) ବିଧେୟକ, ୨୦୨୩ର ପାରିତ ହେବା ନେଇ ସ୍ୱାଗତ ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ‘ଏକ୍ସ’ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି;
‘‘ଏଭଳି ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ସମର୍ଥନ ଦ୍ୱାରା ଲୋକସଭାରେ ସମ୍ବିଧାନ (୧୨୮ତମ ସଂଶୋଧନ) ବିଧେୟକ, ୨୦୨୩ ପାରିତ ହୋଇଥିବାରୁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଆନନ୍ଦିତ । ଏହି ବିଧେୟକକୁ ସମର୍ଥନ କରି ଭୋଟ ଦେଇଥିବା ତମାମ ଦଳଗୁଡ଼ିକର ସାଂସଦମାନଙ୍କୁ ମୁଁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଉଛି ।
ନାରୀ ଶକ୍ତି ବନ୍ଦନ ଅଧିନିୟମ ହେଉଛି ଏକ ଐତିହାସିକ ବିଧେୟକ ଯାହା ମହିଳା ସଶକ୍ତିକରଣକୁ ଆହୁରି ସୁଦୃଢ଼ କରିବ ଏବଂ ଆମର ରାଜନୈତିକ ପ୍ରକି୍ରୟାରେ ମହିଳାମାନଙ୍କର ଅଧିକ ସମ୍ପୃକ୍ତିକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରାଇବ ।’’

Prime Minister's Office
PM hails passage of The Constitution (One Hundred and Twenty-Eighth Amendment) Bill, 2023 in the Lok Sabha
20 SEP 2023 9:36PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has welcomed the passage of The Constitution (One Hundred and Twenty-Eighth Amendment) Bill, 2023 in the Lok Sabha today.
The Prime Minister posted on X :
"Delighted at the passage of The Constitution (One Hundred and Twenty-Eighth Amendment) Bill, 2023 in the Lok Sabha with such phenomenal support. I thank MPs across Party lines who voted in support of this Bill.
The Nari Shakti Vandan Adhiniyam is a historic legislation which will further boost women empowerment and will enable even greater participation of women in our political process."