প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
নারী শক্তি বন্দন অধিনিয়মগী মতাংদা রাজ্য সভাদা থমখিবা পি.এম.গী ৱারোল
21 SEP 2023 10:14PM by PIB Imphal
ইকাই খুম্নরবা সভাপতি জী,
য়াম্না মরু ওইবা বিল অসি নুমিৎ নিনি চংনা কুপ্না খন্নখি। ইকাই খুম্নরবা মেম্বর 132রোমনা হাউস অনিমক্তা পুন্না য়াম্না মহৈ ফংনা খন্ন-নৈনবা অমা পাঙথোকখি অমসুং তুংলমচৎতসু খন্ন-নৈনবা অসিগী ৱাহৈ খুদিংমক্না ঐখোয়গী চৎকদৌরিবা খোঙচৎ অসিদা ঐখোয় পুম্নমক্কীদমক কান্নবা ওইরগনি অমসুং মসিনা মরম ওইদুনা হীরম খুদিংমক্কী মশাগী কান্নবা অমদি ভেল্যু লৈজৈ… ঐহাক্না ইকাই খুম্নরবা এম.পি. পুম্নমক ঐগী ৱারোল পীবা হৌবদসু হায়জখ্রে মদুদি নখোয়না মসিবু শৌগৎপীবা অসিগীদমক ঐহাক্না মীপুম খুদিংমকপু থমোয় শেংনা থাগৎপা ফোঙদোকচরি। মসিগী ৱাখল্লোন অসিনা লৈবাক্কী মীয়ামগী মরক্তা অনৌবা আত্মা বিশ্বাস অমা পোকহল্লগনি অমসুং ঐখোয়গী ইকাই খুম্নরবা এম.পি. পুম্নমক অমসুং রাজনিতী দাল পুম্মক য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌখি। বিল অসি পাস তৌবনা মরম ওইরগা নারী শক্তিদা অখন্নবা ইকাই খুম্নবা ফংবা খক্তগী ৱাফম নত্তে। লৈবাক্কী রাজনিতী দল পুম্নমক্না বিল অসিগী মরমদা খল্লিবা পোজিতিব ওইবা ৱাখল্লোন অসিনা ঐখোয়গী লৈবাক্কী নারী শক্তিদা অনৌবা ইনোৎ অমা পীরগনি। মসিনা অনৌবা থাজবগা লোয়ননা লৈবাক শেমগৎপদা শরুক তম্নবা লীদরশিপ ওইবগা লোয়ননা মাংদা থোরক্লগনি, মসিনা ঐখোয়গী অফবা তুংলমচৎ অমগী গরেন্তীসু ওইরগনি।
ইকাই খুম্নরবা সভাপতি জী,
ঐহাক্না হাউস অসিগী মতম য়াম্না লৌজরোই। নখোয়না ফোঙদোকখিবা ৱাখল্লোনশিং অদুগীদমক্তা ঐহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকচবনি অমসুং ভোৎ তৌবা মতমদা ঐহাক্না উপ্পর হাউস অসিদা লৈরিবা নখোয়দা খন্ন-নৈনবা অসি হেন্না মহৈ য়ান্নবা অমসুং অমত্তা ওইনা য়ান্নবা পুরক্তুনা ভোৎ পীনবা হায়খি, ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা অনৌবা লৈবাক অমা ঐখোয়না পীরগনি। থাজবা পীরগনি। থাজবা অসিগা লোয়ননা ঐহাক্না পুম্নমকপু থমোয় শেংনা থাগৎপা অমুক হন্না ফোঙদোকচরি।

Prime Minister's Office
English rendering of PM’s remarks on Nari Shakti Vandan Adhiniyam in Rajya Sabha
21 SEP 2023 10:14PM by PIB Delhi
Respected Mr Chairman Sir,
There has been extensive discussion on this extremely important bill for the past two days. Approximately 132 Hon’ble members from both Houses came together and engaged in a very meaningful discussion. Each and every word of this discussion will be beneficial to all of us on our journey ahead, and that is why every aspect of this matter holds its own significance and value. In the beginning of their remarks, members had already stated that they support this bill, and for that, I extend my heartfelt congratulations and gratitude to all Hon’ble members. The spirit that has emerged will instil a new sense of confidence among the people of our country, and all Hon’ble members and all political parties have played a very significant role in this regard. Women empowerment is not only achieved by the passing of this bill; it goes beyond that. The positive approach of all the political parties of the country towards this bill is going to give a new energy to the women power of our country. It will come forward with leadership and contribute to nation-building with a new belief. It, in itself, will be a guarantee for our bright future.
Respected Mr Chairman Sir,
I do not want to take a lot of time of the house. I only express my gratitude for the sentiments you have expressed. And when it comes to voting, I earnestly request that this is an Upper House, and hence, efforts have been made for a good discussion, and, therefore, we give the country a new confidence by voting on this bill unanimously. With this expectation, I once again thank everyone from the bottom of my heart.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.