ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
23 ସେପ୍ଟେମ୍ବରରେ ବାରଣାସୀ ପରିଦର୍ଶନ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ବାରଣାସୀରେ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ କ୍ରିକେଟ୍ ଷ୍ଟାଡିୟମର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଷ୍ଟାଡିୟମର ଡିଜାଇନ୍ ଭଗବାନ ଶିବଙ୍କଠାରୁ ପ୍ରେରଣା ଗ୍ରହଣ କରିଛି
ପ୍ରାୟ 1115 କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶରେ ନିର୍ମିତ 16 ଟି ଅଟଳ ଆବାସିକ ବିଦ୍ୟାଳୟକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଦଘାଟନ କରିବେ
କାଶୀ ସଂସଦ ସାଂସ୍କୃତିକ ମହୋତ୍ସବ 2023 ର ଉଦଯାପନୀ ସମାରୋହରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
21 SEP 2023 9:55AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ 23 ସେପ୍ଟେମ୍ବର, 2023 ରେ ବାରାଣାସୀ ଗସ୍ତ କରିବେ। ପ୍ରାୟ 1:30 ସମୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବାରଣାସୀରେ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ କ୍ରିକେଟ୍ ଷ୍ଟାଡିୟମର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିବେ। ପୂର୍ବାହ୍ନ 3:15 ସମୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ରୁଦ୍ରାକ୍ଷ ଇଣ୍ଟରନାସନାଲ୍ କୋପରେସନ ଆଣ୍ଡ କନଭେନ୍‌ସନ ସେଣ୍ଟରରେ ପହଞ୍ଚି କାଶୀ ସଂସଦ ସାଂସ୍କୃତିକ ମହୋତ୍ସବ 2023 ର ଉଦଯାପନୀ ସମାରୋହରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ।
ବାରାଣାସୀରେ ଥିବା ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ କ୍ରିକେଟ୍ ଷ୍ଟାଡିୟମ୍ ଆଧୁନିକ ବିଶ୍ୱ ସ୍ତରୀୟ କ୍ରୀଡା ଭିତ୍ତିଭୂମି ବିକାଶ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦୃଷ୍ଟିକୁ ସାକାର କରିବା ଦିଗରେ ଏକ ପଦକ୍ଷେପ ହେବ। ଗଞ୍ଜାରୀ, ରାଜତାଲାବ, ବାରଣାସୀରେ ନିର୍ମିତ ହେବାକୁ ଥିବା ଆଧୁନିକ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ କ୍ରିକେଟ୍ ଷ୍ଟାଡିୟମ୍ ପ୍ରାୟଃ 30 ଏକରରୁ ଅଧିକ ଅଞ୍ଚଳରେ ପ୍ରାୟ 450 କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ବିକଶିତ ହେବ। ଏହି ଷ୍ଟାଡିୟମର ଥିମାଟିକ୍ ସ୍ଥାପତ୍ୟ ଭଗବାନ ଶିବଙ୍କଠାରୁ ପ୍ରେରଣା ଆଣୁଛି, ଯେଉଁଥିରେ କ୍ରେସେଣ୍ଟ୍ ଆକୃତିର ଛାତ କଭର, ତ୍ରିଶୁଳ ଆକୃତିର ବନ୍ୟା-ଲାଇଟ୍, ଘାଟ ଷ୍ଟେପ୍ ଆଧାରିତ ବସିବା ସୁବିଧା, ବେଲ ପତ୍ର ଆକୃତିର ଧାତବ ସିଟ୍ ପାଇଁ ଡିଜାଇନ୍ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଇଛି। ଏହି ଷ୍ଟାଡିୟମରେ 30,000 ଦର୍ଶକଙ୍କ କ୍ଷମତା ରହିବ।
ଗୁଣାତ୍ମକ ଶିକ୍ଷାର ସୁବିଧାକୁ ଆହୁରି ବଢ଼ାଇବାକୁ ଲକ୍ଷ୍ୟ ରଖି ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶରେ ଷୋହଳଟି ଅଟଳ ଆବାସିକ ବିଦ୍ୟାଳୟ ପ୍ରାୟ 1115 କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ନିର୍ମିତ। ଏହାକୁ କେବଳ କୋଭିଡ୍-19 ମହାମାରୀ ହେତୁ ଶ୍ରମିକ, ନିର୍ମାଣ ଶ୍ରମିକ ମାନଙ୍କର ପିଲା ଏବଂ ଅନାଥ ପିଲାଙ୍କ ପାଇଁ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି। ଏହା ଗୁଣାତ୍ମକ ଶିକ୍ଷା ଯୋଗାଇବା ସହିତ ପିଲାମାନଙ୍କର ସାମଗ୍ରିକ ବିକାଶରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବା ପ୍ରତ୍ୟେକ ବିଦ୍ୟାଳୟରେ ଶ୍ରେଣୀଗୃହ, କ୍ରୀଡା କ୍ଷେତ୍ର, ମନୋରଞ୍ଜନ କ୍ଷେତ୍ର, ଏକ ମିନି ଅଡିଟୋରିୟମ୍, ହଷ୍ଟେଲ କମ୍ପ୍ଲେକ୍ସ, ମେସ୍ ଏବଂ କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ପାଇଁ ଆବାସିକ ଫ୍ଲାଟ ସହିତ 10-15 ଏକର ଅଞ୍ଚଳରେ ନିର୍ମିତ। ପ୍ରତ୍ୟେକ ଆବାସିକ ବିଦ୍ୟାଳୟଗୁଡ଼ିକ ପ୍ରାୟ 1000 ଛାତ୍ରଙ୍କ ରହିବାର ସୁବିଧା ରହିବ।
କାଶୀର ସାଂସ୍କୃତିକ ସ୍ପନ୍ଦନକୁ ଦୃଢ଼ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ କାଶୀ ସଂସଦ ସାଂସ୍କୃତିକ ମହୋତ୍ସବର ଧାରଣାକୁ ଆଗେଇ ନେଇଛି। ମହୋତ୍ସବରେ 17 ଟି ବିଭାଗରେ 37,000 ରୁ ଅଧିକ ବ୍ୟକ୍ତି ଅଂଶଗ୍ରହଣର କରିଥିଲେ, ଯେଉଁମାନେ ସଙ୍ଗୀତ, ବାଦ୍ୟଯନ୍ତ୍ର ବଜାଇବା, ନୁକ୍କଡ଼ ନାଟକ, ନୃତ୍ୟ ଇତ୍ୟାଦିରେ ସେମାନଙ୍କର ଦକ୍ଷତା ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ। ମେଧାବୀ ପ୍ରତିଯୋଗୀମାନେ ରୁଦ୍ରାକ୍ଷ ଇଣ୍ଟରନାସନାଲ୍ କର୍ପୋରେସନ ଏବଂ କନଭେନ୍‌ସନ ସେଣ୍ଟରରେ ନିଜର ସାଂସ୍କୃତିକ ଦକ୍ଷତା ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବାର ସୁଯୋଗ ପାଇବେ।

Prime Minister's Office
PM to visit Varanasi on 23rd September
PM to lay the foundation stone of the International Cricket Stadium in Varanasi
Design of stadium draws inspiration from Lord Shiva
PM to dedicate to Nation 16 Atal Awasiya Vidyalayas built across Uttar Pradesh at a cost of about Rs 1115 crores
PM to participate in the closing ceremony of Kashi Sansad Sanskritik Mahotsav 2023
21 SEP 2023 9:55AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Varanasi on 23rd September, 2023. At around 1:30 PM, Prime Minister will lay the foundation stone of the International Cricket Stadium in Varanasi. At around 3:15 PM, Prime Minister will reach Rudraksh International Cooperation and Convention Centre and will participate in the closing ceremony of Kashi Sansad Sanskritik Mahotsav 2023. He will also dedicate to Nation 16 Atal Awasiya Vidyalaya built across Uttar Pradesh, during the programme.
International cricket stadium in Varanasi will be a step towards realising Prime Minister’s vision to develop modern world class sports infrastructure. The modern international cricket stadium, to be built in Ganjari, Rajatalab, Varanasi will be developed in more than 30 acre area, at a cost of about Rs 450 crores. The thematic architecture of this stadium draws inspiration from Lord Shiva, with designs developed for crescent shaped roof covers, trident shaped flood-lights, ghat steps based seating, Bilvipatra shaped metallic sheets on the facade. The stadium will have a capacity of 30,000 spectators.
With an aim to further enhance access to quality education, Sixteen Atal Awasiya Vidyalaya across Uttar Pradesh, built at a cost of about Rs 1115 crores, have been started exclusively for children of labourers, construction workers and orphans due to COVID-19 pandemic, with an aim to provide quality education and help in holistic development of Children. Each school is constructed in an area of 10-15 acres with classrooms, sports ground, recreational areas, a mini auditorium, hostel complex, mess and residential flats for staff. These residential schools intend to eventually accommodate 1000 students each.
Prime Minister’s vision to strengthen the cultural vibrancy of Kashi has led to the conceptualization of Kashi Sansad Sanskritik Mahotsav. The Mahotsav witnessed the participation of more than 37,000 persons across 17 disciplines, who displayed their skills in singing, instrumental playing, nukkad natak, dancing etc. The meritorious participants will get a chance to showcase their cultural skills during the programme at Rudraksh International Cooperation and Convention Centre.