প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী সেপ্তেম্বর ২৩ দা বরানাসীদা চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা বরানাসীদা ইন্তরনেসনেল ক্রিকেত স্তদিয়মগী উরেপ-উয়ুং তমগনি
ভাগবান সিবদগী ইথিল লৌরগা স্তদিয়াম দিজাইন তৌবনি
লুপা করোর ১১১৫ চঙনা উত্তর প্রদেস শীনবা থুংনা শেমগৎপা অতল অৱাসিয়া বিদ্যলায়া ১৬ প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি
কাসি সংসদ সংস্কৃতিক মহোৎসব ২০২৩ লোইশিনবা থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী শরুক য়াগনি
21 SEP 2023 9:55AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী সেপ্তেম্বর ২৩,২০২৩ দা বরানাসীদা চৎকনি। নুংথিলগী পুং ১:৩০ রোম তাবদা প্রধান মন্ত্রীনা ইন্তরনেসনেল ক্রিকেত স্তদিয়মগী উরেপ-উয়ুং তমগনি। নুংথিল পুং ৩:১৫ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রী রুদ্রক্ষ ইন্তরনেসনেল কোওপরেসন এন্দ কনভেন্সন সেন্তরদা থুংগনি অমসুং কাসি সংসদ সংস্কৃতিক মহোৎসব ২০২৩ লোইশিনবা থৌরমদা শরুক য়াগনি। থৌরম মনুংদা মহাক্না লুপা করোর ১১১৫ চঙনা উত্তর প্রদেস শীনবা থুংনা শেমগৎপা অতল অৱাসিয়া বিদ্যলায়া ১৬ শঙ্গাগনি।
বরানাসীগী ইন্তরনেসনেল ক্রিকেত স্তদিয়ম অসি অনৌবা মালেম থাক্কী শান্নবগী ইনফ্রাস্ত্রকর শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান মঙফাওন্না মাইকৈদা থাংজিনবা খোঙথাং অমনি। বরানাসীগী রাজাতালাব, গঞ্জারিদা লুপা করোর ৪৫০ চঙনা লম একর ৩০দা অনৌবা ইন্তরনেসনেল ক্রিকেত স্তদিয়ম অসি শাগদবনি। স্তদিয়ম অসিগী থিমেতিক আর্কিতেকচর অসি ভাগবান সিবদগী লৌবনি অমসুং মসিদা থা মচেৎকী য়ুমথকশিং, ত্রিশুল মওংগী ফ্লত-লাইতশিং ঘাতকী সিরিশিংদা য়ুম্ফম ওইবা ফম্ফমশিং, ফেসেদতা বিলবিপাত্র মওংগী ধাতু মপাকশিং য়াওগনি। স্তদিয়ম অসি ভাবক ৩০,০০০ চনগনি।
মখা তানা মগুন লৈবা লাইরিক-লাইশু তম্বগী খুদোংচাবা ফংবা হেনগৎহন্নবা পান্দম অমদা, শিন্মীশিংগী মচাশিং অমসুং কোবিদ-১৯ লাইচৎতা মমা-মপা লৈখিদ্রবা অঙাংশিংগী অখন্ননা লুপা করোর ১১১৫ চঙনা উত্তর প্রদেস শীনবা থুংনা শেমগৎপা অতল অৱাসিয়া বিদ্যলায়া ১৬ থবক হৌরে। লম একর ১০-১৫ পাক-চাউবা মফমদা স্কুল অমমম শাবনি মসিদা কাশিং, শান্নবুং, পোথাফম, মিনি ওদিতোরিয়ম অমা, হোস্তেল কমপ্লেক্স, মেস অমসুং স্তাফশিংগী লৈফম ফ্লেতশিং য়াওরি। হায়রিবা রেসিদেন্সিএল স্কুল অমমমদা মহৈরোয় ১০০০ তম্বা য়াগনি।
কাসিগী নাৎকী থবকশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দমনা লমজিংদুনা কাসি সংসদ সংস্কৃতিক মহোৎসব পায়খৎলকপনি। ঈশৈ শকপা, ইন্সত্রুমেন্তশিং খোঙবা, নুক্কাদ নাতক, জগোয় শাবা অসিনচিংবা হৈবা মীওইশিংনা হিরম ১৭দা মীওই ৩৭,০০০ হেন্না মহোৎসব অসিদা শরুক য়াগনি। রুদ্রক্ষ ইন্তরনেসনেল কোওপরেসন এন্দ কনভেন্সন সেন্তরদা পাংথোকপা থৌরমদা হৈথোই-শিংথোইবা মীওইশিংনা মখোয়গী কলচরগী হৈজবশিং উৎনবগী খুদোংচাবা অমা ফংগনি

Prime Minister's Office
PM to visit Varanasi on 23rd September
PM to lay the foundation stone of the International Cricket Stadium in Varanasi
Design of stadium draws inspiration from Lord Shiva
PM to dedicate to Nation 16 Atal Awasiya Vidyalayas built across Uttar Pradesh at a cost of about Rs 1115 crores
PM to participate in the closing ceremony of Kashi Sansad Sanskritik Mahotsav 2023
21 SEP 2023 9:55AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Varanasi on 23rd September, 2023. At around 1:30 PM, Prime Minister will lay the foundation stone of the International Cricket Stadium in Varanasi. At around 3:15 PM, Prime Minister will reach Rudraksh International Cooperation and Convention Centre and will participate in the closing ceremony of Kashi Sansad Sanskritik Mahotsav 2023. He will also dedicate to Nation 16 Atal Awasiya Vidyalaya built across Uttar Pradesh, during the programme.
International cricket stadium in Varanasi will be a step towards realising Prime Minister’s vision to develop modern world class sports infrastructure. The modern international cricket stadium, to be built in Ganjari, Rajatalab, Varanasi will be developed in more than 30 acre area, at a cost of about Rs 450 crores. The thematic architecture of this stadium draws inspiration from Lord Shiva, with designs developed for crescent shaped roof covers, trident shaped flood-lights, ghat steps based seating, Bilvipatra shaped metallic sheets on the facade. The stadium will have a capacity of 30,000 spectators.
With an aim to further enhance access to quality education, Sixteen Atal Awasiya Vidyalaya across Uttar Pradesh, built at a cost of about Rs 1115 crores, have been started exclusively for children of labourers, construction workers and orphans due to COVID-19 pandemic, with an aim to provide quality education and help in holistic development of Children. Each school is constructed in an area of 10-15 acres with classrooms, sports ground, recreational areas, a mini auditorium, hostel complex, mess and residential flats for staff. These residential schools intend to eventually accommodate 1000 students each.
Prime Minister’s vision to strengthen the cultural vibrancy of Kashi has led to the conceptualization of Kashi Sansad Sanskritik Mahotsav. The Mahotsav witnessed the participation of more than 37,000 persons across 17 disciplines, who displayed their skills in singing, instrumental playing, nukkad natak, dancing etc. The meritorious participants will get a chance to showcase their cultural skills during the programme at Rudraksh International Cooperation and Convention Centre.