প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
নেডাৰলেণ্ডৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
10 SEP 2023 7:50PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৩ চনৰ ১০ ছেপ্টেম্বৰত নতুন দিল্লীত জি-২০ সন্মিলনৰ সময়ত নেডাৰলেণ্ডৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীযুত মাৰ্ক ৰুটৰ সৈতে এক দ্বিপাক্ষিক বৈঠকত মিলিত হয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰী ৰুটে ভাৰতৰ জি-২০ অধ্যক্ষতা আৰু সন্মিলনৰ সফলতাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীক অভিনন্দন জনায়। তেওঁ চন্দ্ৰযান অভিযানৰ সফলতাৰ বাবে ভাৰতক অভিনন্দন জনায় আৰু আদিত্য অভিযানৰ বাবেও শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ, প্ৰতিৰক্ষা আৰু নিৰাপত্তা, বিশুদ্ধ শক্তি আৰু সেউজ হাইড্ৰজেন, ছেমিকণ্ডাক্টৰ, চাইবাৰ আৰু ডিজিটেল প্ৰযুক্তিৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাকে ধৰি তেওঁলোকৰ দ্বিপাক্ষিক অংশীদাৰিত্ব গভীৰ কৰাৰ উপায়ৰ বিষয়ে আলোচনা কৰে।
আলোচনাত পাৰস্পৰিক স্বাৰ্থৰ আঞ্চলিক আৰু গোলকীয় বিষয়সমূহো সামৰি লোৱা হয়।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Prime Minister of Netherlands
10 SEP 2023 7:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held a bilateral meeting with H.E. Mr. Mark Rutte, Prime Minister of the Netherlands on 10 September 2023, on the sidelines of G20 Summit in New Delhi.
Prime Minister Rutte congratulated Prime Minister for the success of India's G20 Presidency and the Summit. He also congratulated India on the success of the Chandrayaan mission and conveyed his best wishes for the Aditya mission to the Moon.
The two leaders discussed ways to deepen their bilateral partnership, including cooperation in trade and investment, defence and security, clean energy and green hydrogen, semiconductors, cyber and digital technology, among others.
Discussions also covered regional and global issues of mutual interest.