প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মাওরিসিয়সকী প্রধান মন্ত্রী উনখ্রে
08 SEP 2023 7:56PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মাওরিসিয়সকী প্রধান মন্ত্রী প্রভিন্দ কুমার জুগনৌথ উনখ্রে। জি-২০ মীফম শরুক য়ানবা প্রধান মন্ত্রী জুগনৌথ ভারত্ত লৈরি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“প্রধান মন্ত্রী@KumarJugnauth অমসুং ঐ উনখ্রে। ঐখোয়গী লৈবাক অনিগী মরক্তা দিপ্লোমেতকী মরী লৈনরকপা চহি ৭৫ শুরকপগা লোয়ননা উনবা চৎলিবা চহি অসি ভারত-মাওরিসিয়স মরীগী অখন্নবা চহি অমনি। ইনফ্রাস্ত্রকচর, ফিনতেক, নাৎ অমসুং অতৈ হিরম কয়াদা মতেং পাংননবা ঐখোয় খন্নরে। গ্লোবেল সাউথকী খোল্লাউ মখা তানা পুখৎনবা ভারতনা অমুক হন্না থাজবা পীরি”।
পি.এম.ওশু এক্সতা হায়খি;
“ ভারতকী সাগার মঙফাউন্নবা মরুওইবা মরুপ অমা ওইরিবা, মাওরিসিয়সকী প্রধান মন্ত্রী@KumarJugnauth না প্রধান মন্ত্রী PM @narendramodi উনখ্রে। চহি অসিদা লৈবাক অনিগী মরী চহি ৭৫ মপুংফারকপগী থৌরম পাংথোকপগা লোয়ননা, ভারত-মাওরিসিয়সকী মরী ফগৎহনবগী মরুওইবা অদু লুচিংবা অনিনা খন্নখি।

Prime Minister's Office
PM meets Prime Minister of Mauritius
08 SEP 2023 7:56PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today met the Prime Minister of Mauritius H.E. Mr. Pravind Kumar Jugnauth. Mr Jugnauth is in India to attend G20 Summit.
The Prime Minister posted on X
"PM @KumarJugnauth and I had a very good meeting. This is a special year for India-Mauritius relations as we mark 75 years of diplomatic ties between our nations. We discussed cooperation in sectors like infrastructure, FinTech, culture and more. Also reiterated India's commitment to furthering the voice of the Global South."
PMO also posted on X
"PM @narendramodi met PM @KumarJugnauth of Mauritius, a key partner integral to India’s vision SAGAR. Both leaders enthusiastically acknowledged the significant enhancement of the India-Mauritius bilateral relationship, commemorating its remarkable 75th anniversary this year."