ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମରିସସ୍ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଭେଟିଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
08 SEP 2023 7:56PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ମରିସସର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମହାମହିମ ଶ୍ରୀ ପ୍ରବୀନ୍ଦ କୁମାର ଜଗନ୍ନାଥଙ୍କୁ ଭେଟିଛନ୍ତି । ଜି - ୨୦ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀରେ ଯୋଗ ଦେବା ପାଇଁ ଶ୍ରୀ ଜଗନ୍ନାଥ ଭାରତ ଆସିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ X ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ @କୁମାରଜଗନ୍ନାଥ ଏବଂ ମୋର ବହୁତ ଭଲ ସାକ୍ଷାତ ହୋଇଥିଲା । ଭାରତ -ମରିସସ୍ ସମ୍ପର୍କ ପାଇଁ ଏହା ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ବର୍ଷ, କାରଣ ଆମେ ଦୁଇ ଦେଶ ମଧ୍ୟରେ କୂଟନୈତିକ ସମ୍ପର୍କର ୭୫ ବର୍ଷ ପୂର୍ତ୍ତି ପାଳନ କରୁଛୁ । ଭିତ୍ତିଭୂମି, ଫିନ୍ ଟେକ୍‌, ସଂସ୍କୃତି ଆଦି କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ଉପରେ ଆମେ ଆଲୋଚନା କରିଛୁ । ଏଥିସହ ଦକ୍ଷିଣ ବିଶ୍ୱର ସ୍ୱରକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବା ପାଇଁ ଭାରତର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇ ଥିଲେ ।
ପିଏମଓ ମଧ୍ୟ X ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି ଯେ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ @ନରେନ୍ଦ୍ରମୋଦୀ ମରିସସର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ @କୁମାରଜଗନ୍ନାଥଙ୍କୁ ଭେଟିଥିଲେ, ଏହି ଦେଶ ଭାରତର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ‘ସାଗର'ର ଏକ ପ୍ରମୁଖ ଅଂଶୀଦାର । ଚଳିତ ବର୍ଷ ଭାରତ - ମରିସସ୍ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସମ୍ପର୍କର ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ୭୫ତମ ବାର୍ଷିକୀ ପାଳନ ଅବସରରେ ଉଭୟ ନେତା ଉତ୍ସାହର ସହ ଏହାକୁ ସ୍ୱୀକାର କରିଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
PM meets Prime Minister of Mauritius
08 SEP 2023 7:56PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today met the Prime Minister of Mauritius H.E. Mr. Pravind Kumar Jugnauth. Mr Jugnauth is in India to attend G20 Summit.
The Prime Minister posted on X
"PM @KumarJugnauth and I had a very good meeting. This is a special year for India-Mauritius relations as we mark 75 years of diplomatic ties between our nations. We discussed cooperation in sectors like infrastructure, FinTech, culture and more. Also reiterated India's commitment to furthering the voice of the Global South."
PMO also posted on X
"PM @narendramodi met PM @KumarJugnauth of Mauritius, a key partner integral to India’s vision SAGAR. Both leaders enthusiastically acknowledged the significant enhancement of the India-Mauritius bilateral relationship, commemorating its remarkable 75th anniversary this year."