মন্ত্রীমন্দল
হিমাচল প্রদেস অমসুং উত্তরখন্দগী ইন্দস্ত্রিএল দিবলপমেন্ত স্কিম, ২০১৭গী দরকার ওইবা অহেনবা শেনফম পীবা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
অহেনবা লুপা করোর ১১৬৪ অয়াবা পীরে
06 SEP 2023 3:48PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা হিমাচল প্রদেস অমসুং উত্তরখন্দগী ইন্দস্ত্রিএল দিবলপমেন্ত স্কিম, ২০১৭গী দরকার ওইবা লুপা করোর ১১৬৪.৫৩ গী অহেনবা শেনফম পীবা অয়াবা পীরে।
হিমাচল প্রদেস অমসুং উত্তরখন্দ রাজ্যশিংগীদমক ভারত সরকারনা এপ্রিল ২৩, ২০১৮ (vide Notification No.2(2)/2018-SPS) দা ইন্দস্ত্রিএল দিবলপমেন্ত স্কিম, ২০১৭ লাউথোকখি। স্কিম অসিগী অপুনবা শেনফম লুপা করোর ১৩১.৯০ নি। মসিগী ফন্দ অসি শেনবা চহি ২০২১-২২দা শীজিন্নখ্রে। মখা তানা, ২০২৮-২৯ ফাওবগী ওইনা অহেনবা লুপা করোর ১১৬৪.৫৩গী শেনফম দরকার ওইখি। মসিগীদমক ইন্দস্ত্রিএল দিবলপমেন্ত স্কিম, ২০১৭গী মখাদা, অহেনবা শেনফম কাইথোকপা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীখিবনি।
1. ঙসি ফমখিবা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম্না, ২০২৮-২৯ ফাওবগী ওইনা হিমাচল প্রদেস অমসুং উত্তরখন্দগী ইন্দস্ত্রিএল দিবলপমেন্ত স্কিম, ২০১৭গীদমক অহেনবা শেনফম পীনবা কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রি মিনিস্ত্রিনা পুখৎলকপা ৱাফম খন্নখি অমসুং অয়াবা পীখি। স্কিম অসিগী অহেনবা ফন্দ পীনবা অয়াবা পীখিবদগী, স্কিম অসিগী মখাদা মখাগী কান্নবশিং অসি ফংগনি।
2. সেন্ত্রেল কেপিতেল ইনভেস্তমেন্ত ইন্সেন্তিপ ফোর এসেস তু ক্রেদিৎ(সিসিআইআইএসি):
হিমাচল প্রদেস অমসুং উত্তরখন্দগী অনৌবা ইন্দস্ত্রিএল য়ুনিতশিং অমসুং হান্নগী য়ুনিতশিং পাকথোক-চাউথোক্নবা প্লান্ত অমসুং মেছিন্নরিগী চাদা ৩০ ফাওবা সেন্ত্রেল কেপিতেল ইনভেস্তমেন্ত ইন্সেন্তিপ ফোর এসেস তু ক্রেদিৎ(সিসিআইআইএসি) না পীগনি অমসুং খ্বাইদগী য়াম্বা শেনফম্না লুপা করোর ৫ ফাওবা ওইগনি।
1. সেন্ত্রেল কমপ্রেহেন্সিপ ইন্সুরেন্স ইন্সেনতিপ(সিসিআইআই):
হিমাচল প্রদেস অমসুং উত্তরখন্দগী অনৌবা ইন্দস্ত্রিএল য়ুনিতশিং অমসুং হান্নগী য়ুনিতশিং থবক হৌবা নুমিত্তগী পারগা চহি ৫ ফাওবা বিল্দিং অমসুং প্লান্ত অমসুং মেছিন্নরিগী ইন্সুরেন্স প্রেমিয়মগী চাদা ১০০ সরকারনা পীগনি।
3. চাদিং:
হিমাচল প্রদেস অমসুং উত্তরখন্দগী ইন্দস্ত্রিএল দিবলপমেন্ত স্কিম, ২০১৭গী ২০২১-২২দা লুপা করোর ১৩১.৯০ থাদোকখ্রে। স্কিম অসিগী মখাদা ২০২৮-২৯ ফাওবগী ওইনা অহেনবা লুপা করোর ১১৬৪.৫৩গী শেনফম দরকার ওইখি অমসুং মসি পীনবা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীখিবনি।
মসিনা রেজিস্তার তৌরবা য়ুনিত ৭৭৪না মীওই ৪৮৬০৭ হকথেংননা থবক পীবা ঙমগনি হায়বগী থাজবা থম্লি।

Cabinet
Cabinet approves additional fund requirement under Industrial Development Scheme, 2017 for Himachal Pradesh and Uttarakhand
Additional financial outlay of Rs.1164 crore approved
06 SEP 2023 3:48PM by PIB Delhi
The Cabinet chaired by Hon’ble PM Shri Narendra Modi has approved an amount of Rs. 1164.53 cr. for Industrial Development Scheme (IDS), 2017 for Himachal Pradesh and Uttarakhand.
The government of India announced Industrial Development Scheme, 2017, in 2018 vide Notification No.2(2)/2018-SPS dated 23rd April 2018 for the state of Himachal Pradesh and Uttarakhand. Under this scheme,the total financial outlay was Rs.131.90 crore. This allocated fund has been exhausted during the financial year 2021-22. Further, the requirement of an additionalfund to meet the committed liabilities up to 2028-2029 is Rs.1164.53 Crore. For allocation of this additional financial outlay, approval of the Cabinet was solicited under Industrial Development Scheme, 2017.
1. The Cabinet, in its meeting held today, considered and approved the proposal of the Ministry of Commerce and Industry, Department for Promotion of Industry and Internal Trade for Central Sector Scheme for Industrial Development Scheme 2017 for Himachal Pradesh and Uttarakhand for additional fund requirement to meet the committed liabilities under the scheme upto 2028-29. As per the approval of additional funds under the above scheme, the following incentives would be benefitted under the scheme.
1. Central Capital Investment Incentive for Access to Credit (CCIIAC):
All eligible new industrial units and existing industrial units on their substantial expansion in the manufacturing and service sector located anywhere in the States of Himachal Pradesh and Uttarakhand will be provided Central Capital Investment Incentive for access to credit (CCIIAC) @ 30% of the investment in Plant and Machinery with an upper limit of Rs.5.00 crore.
1. Central Comprehensive Insurance Incentive (CCII):
All eligible new industrial units and existing industrial units on their substantial expansion located anywhere in the states of HP and Uttarakhand will be eligible for reimbursement of 100% insurance premium on insurance of building and Plant & Machinery for a maximum period of 5 years from the date of commencement of commercial production/operation.
3. Expenditure involved:
The financial outlay of IDS, 2017 for the State of Himachal Pradesh & Uttarakhand was only Rs.131.90 crore,which was released during 2021-2022. Further, to meet the committed liabilities through the additional requirement of funds under the scheme up to 2028-29, the cabinet has approved the additional financial outlay amounting to Rs.1164.53 crore under the scheme.
It is anticipated to generate direct employment opportunities for about 48607 people by 774 registered units.