প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
গ্ৰীচৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
25 AUG 2023 5:08PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৩ চনৰ ২৫ আগষ্টত এথেন্সত গ্ৰীচৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মহামহিম শ্ৰী কিৰিয়াকছ মিটচোটাকিছক সাক্ষাৎ কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই একক ভাবে আলোচনাত মিলিত হোৱাৰ উপৰি প্ৰতিনিধি পৰ্যায়ৰ আলোচনাতো অংশগ্ৰহণ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গ্ৰীচত সংঘটিত বনজুইৰ শোকাৱহ ঘটনাত হোৱা প্ৰাণনাশ আৰু সা-সম্পত্তিৰ ক্ষয়-ক্ষতিৰ বাবে সমবেদনা জ্ঞাপন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মিটচোটাকিছে ‘চন্দ্ৰযান অভিযান’ৰ সফলতাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীক অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰি ‘ইয়াক মানৱতাৰ বাবেই সাফল্য’ বুলি অভিহিত কৰে।
আলোচনাত বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ, প্ৰতিৰক্ষা আৰু নিৰাপত্তা, প্ৰযুক্তি, আন্তঃগাঁথনি, ডিজিটেল পৰিশোধ, জাহাজ, ফাৰ্মা, কৃষি, প্ৰব্ৰজন আৰু গতিশীলতা, পৰ্যটন, দক্ষতা বিকাশ, সংস্কৃতি, শিক্ষা আৰু দুয়োখন দেশৰ জনসাধাৰণৰ মাজৰ সম্পৰ্ক সহ দ্বিপাক্ষিক অংশীদাৰিত্বৰ বিভিন্ন মাত্ৰা সামৰি লোৱা হয়। তেওঁলোকে ‘ইউৰোপীয় ইউনিয়ন’, ‘ভাৰত-প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় আৰু ভূমধ্যসাগৰীয় অঞ্চল’কে ধৰি আঞ্চলিক আৰু বহুপাক্ষিক বিষয়সমূহো আলোচনা কৰে। তেওঁলোকে আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় আইন, সাৰ্বভৌমত্ব আৰু আঞ্চলিক অখণ্ডতাৰ প্ৰতি সন্মান প্ৰদৰ্শনৰো আহ্বান জনায়।
দুয়োপক্ষই তেওঁলোকৰ সম্পৰ্কক 'কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব'লৈ উন্নীত কৰিবলৈ সন্মতি প্ৰকাশ কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Prime Minister of Greece
25 AUG 2023 5:08PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Mr. Kyriakos Mitsotakis, Prime Minister of Greece in Athens on 25 August 2023.
The two leaders held discussions in one-on-one and delegation-level formats. Prime Minister expressed his condolences for the loss of life and property lives in the tragic incidents of forest fires in Greece.
Prime Minister Mitsotakis congratulated Prime Minister on the success of the Chandrayaan mission, terming it as a success for humanity.
The discussions covered various dimensions of the bilateral partnership, including trade and investment, defense and security, technology, infrastructure, digital payments, shipping, pharma, agriculture, migration and mobility, tourism, skill development, culture, education and people to people ties. They also discussed regional and multilateral issues, including the EU, Indo-Pacific and the Mediterranean. They called for respect of international law, sovereignty and territorial integrity.
Both sides agreed to elevate their relationship to a ‘Strategic Partnership’.