প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা গ্রিসকী প্রধান মন্ত্রী উনখ্রে
25 AUG 2023 5:08PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওগস্ত ২৫,২০২৩দা এথেন্সতা গ্রিসকী প্রধান মন্ত্রী কিরিয়াকোস মিতসোতাকি উনখ্রে।
লুচিংবা অনি উনদুনা অমসুং দেলিগেসন থাক্কী মওংদা ৱারি শানখি। গ্রিসতা উমং লান্মৈ চাকপদা মীওই কয়া লৈখিদবা অমসুং লন-থুমশিং অমাং-অতা থোকখিবদা প্রধান মন্ত্রীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে।
চন্দ্রয়ন মিসন মাইপাকপদা গ্রিসকী প্রধান মন্ত্রী কিরিয়াকোস মিতসোতাকিনা প্রধান মন্ত্রী থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে অমসুং মসি মীওইবা খুন্নাইগী মাইপাকপা অমনি হায়না ফোঙদোকখি।
ললোন-ইতিক, শেন থাদবা, দিফেন্স, সেকুরিতি, তেক্নোলোজি, ইনফ্রাস্ত্রকচর, দিজিতেল পেমেন্তশিং, সিপ্পিং, ফার্মা, লৌউ-শিংউ, য়ুম হোংবা, চৎথোক-চৎশিন, তুরিজম, স্কিল দিবলপমেন্ত, নাৎ, লাইরিক-লাইশু অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরীশিং য়াওনা হিরম কয়াদা লৈবাক অনিগী মরীশিং খন্নখি। ই.য়ু, ইন্দো-পেসিফিক অমসুং মেদিতেরেনিয়ান য়াওনা মালেমগী ওইবা ৱাফমশিং লুচিংবশিংনা খন্নখি। মালেমগী আইন, মনিংতম্বা অমসুং ঙমখৈগী অপুনবা শক্তম ইকায়খুম্নবা উৎনবা মখোয়না তকশিনখি।
মখোয়গী মরুপ-মপাং ওইবা মরী অসি ‘স্ত্রাতেজিক পার্তনর্সপ’ অমদা পুখৎনবা নাকল অনিনা য়ানখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Prime Minister of Greece
25 AUG 2023 5:08PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Mr. Kyriakos Mitsotakis, Prime Minister of Greece in Athens on 25 August 2023.
The two leaders held discussions in one-on-one and delegation-level formats. Prime Minister expressed his condolences for the loss of life and property lives in the tragic incidents of forest fires in Greece.
Prime Minister Mitsotakis congratulated Prime Minister on the success of the Chandrayaan mission, terming it as a success for humanity.
The discussions covered various dimensions of the bilateral partnership, including trade and investment, defense and security, technology, infrastructure, digital payments, shipping, pharma, agriculture, migration and mobility, tourism, skill development, culture, education and people to people ties. They also discussed regional and multilateral issues, including the EU, Indo-Pacific and the Mediterranean. They called for respect of international law, sovereignty and territorial integrity.
Both sides agreed to elevate their relationship to a ‘Strategic Partnership’.