প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
লৈবাক অসি মাংলোমদা চঙশিন্নবা নুপীশিংনা লমজিংবা চাউখৎপা তঙাইফদে: নিংতম্বা নুমিৎকী ৱারোলদা প্রধান মন্ত্রী
15 AUG 2023 2:02PM by PIB Imphal
ঙসি লৈবাক অসিগী ৭৭শুবা নিংতম্বা নুমিৎ থৌরমদা লাল কিলাদগী মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি লৈবাক অমা চাউখৎপদা নুপীশিংনা লমজিংবা চাউখৎপা দরকার ওই অমসুং লৈবাক অসি মাংলোমদা চঙশিন্নবা নুপীশিংনা লমজিংবা চাউখৎপা তঙাইফদে। সিবিল এভিএসন সেক্তরদা নু্পী পাইলোত মশিং খ্বাইদগী য়াম্না লৈবা মালেমগী লৈবাকশিংগী মনুংদা ভারতনা মকোক্তা লৈরে, মসি ভারতমচাশিংগী চাউথোকচবনি। চন্দ্রয়ান মিসন্দা নুপী সাইন্তিস্তশিংনা লমজিংলি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি জি-২০দা মহাক্না নুপীশিংনা লমজিংবা চাউখৎপা চাউখৎপগী মতাংদা ৱাফম কয়া পুথোক্লে অমসুং জি-২০ লৈবাকশিংনা মসি য়ারে অমসুং মসিগী মরুওইবা অদু খঙলে।
নারি সম্মানগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মহাক্কী মপান লৈবাকশিংগী খোঙচৎ অমদা, মফম অদুগী সেনিয়র মিনিস্তর অমনা ভারত্তা নুপীশিং সাইন্স অমসুং ইঞ্জিনিয়ারিং তম্বরা হায়না হংলকখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মহাক্না পাউখুম পীখি মদুদি ঙসি ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা নুপীমচাশিংনা নুপামচাশিংদগী মশিং হেন্না সাইন্স, তেক্নোলোজি, ইঞ্জিনিয়ারিং, মেথস তম্লে। ঙসিগী মালেম্না ঐখোয়গী তৌবা ঙম্বশিং উরে।
লৈবাক অসি মাংলোমদা চঙশিনবা ঙমগদবা থবক অমদি নুপীশিংনা লমজিংনবা চাউখৎপা অসিনি। ঙসি ঐখোয়না চাউথোক্না হায়রি মদুদি ভারতনা সিবিল এভিএসন সেক্তরদা পাইলোত মশিং খ্বাইদগী য়াম্না লৈরে।

Prime Minister's Office
Women-Led Development Essential to take the Nation Forward: PM at Independence Day Speech
15 AUG 2023 2:02PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, speaking from the ramparts of the Red Fort on the occasion of 77th Independence Day today, underlined the importance of women-led development and how it is essential to take the country forward. The PM recalled that India can proudly say today that it has the maximum number of woman pilots in the civil aviation sector. Women scientists are also leading the Chandrayaan Mission, added the PM.
The Prime Minister said that he has taken forward the issue of Women-Led Development at G20 and that the G20 countries have accepted it and are recognizing its importance.
Talking of 'Nari Samman', the Prime Minister shared an experience from one of his foreign visits, where a senior minister of that nation asked him whether the women in India study science and engineering. Prime Minister said that he replied that today in our country, girls outnumber boys in the pursuit of STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) and that the world today is looking at this capacity of ours.