Prime Minister's Office
Prime Minister announces ‘Vishwakarma Yojana’ to benefit individuals skilled in traditional craftsmanship
Scheme to begin with initial allocation of ₹ 13000 – 15000 crore
13.5 crore of poor countrymen and women have broken free from the chains of poverty and entered the new middle class: Shri Narendra Modi
15 AUG 2023 1:42PM by PIB Delhi
Speaking from the ramparts of the Red Fort on the 77th Independence Day, Prime Minister Shri Narendra Modi announced the launch of the ‘Vishwakarma Yojana’, in the coming days. The scheme is planned to benefit individuals skilled in traditional craftsmanship.
“In the days to come, we will launch a scheme on the occasion of Vishwakarma Jayanti, benefiting individuals skilled in traditional craftsmanship, particularly from the OBC community. Weavers, goldsmiths, blacksmiths, laundry workers, barbers, and such families will be empowered through the ‘Vishwakarma Yojana’, which will begin with an allocation of around 13-15 thousand crore rupees”, the Prime Minister said.
Earlier in his speech, Shri Modi talked about the poverty alleviation efforts of the Government. He said, as a result of these efforts in the first five-year term, 13.5 crore of poor countrymen and women have broken free from the chains of poverty and entered the new middle class.
The Prime Minister talked about various schemes that have aided these 13.5 crore people to rise above the hardships of poverty. Prominent among these included providing ₹ 50,000 crore to street vendors through the PM SVANidhi scheme, and directly depositing ₹ 2.5 lakh crore into the accounts of farmers through the PM Kisan Samman Nidhi.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মমাঙঙৈগী খুৎ-শা হৈবগী লৌশিং লৈবা লনাই মীওইশিং ‘বিশ্বকর্মা য়োজনা’গী কান্নবা ফংগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা লাউথোকখ্রে
অহানবগী লুপা করোর ১৩০০০-১৫০০০ কাইথোক্তুনা স্কিম অসি হৌরগনি
লৈবাক অসিগী লায়রবা নুপা অমসুং নুপী করোর ১৩.৫ লায়রবগী য়োৎহিংদগী নান্থোক্লে অমসুং অনৌবা মিদল ক্লাস ওইরে: শ্রী নরেন্দ্র মোদী
15 AUG 2023 1:42PM by PIB Imphal
লাক্লিবা নুমিৎ খরনিদা ‘বিশ্বকর্মা য়োজনা’ হৌদোক্লগনি হায়না ৭৭শুবা নিংতম্বা নুমিৎ থৌরমগী লাল কিলাদগী ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লাউথোকখ্রে। স্কিম অসিনা মমাঙঙৈগী খুৎ-শা হৈবগী লৌশিং লৈবা লনাই মীওইশিং কান্নবা পীনবা থৌরাং তৌরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লাক্লিবা নুমিৎ খরনিগী মনুংদা, বিশ্বকর্মা জয়েন্তি থৌরমদা ঐখোয়না স্কিম অমা হৌদোক্লগনি, মসিনা ও.বি.সি কাংলুপকী মমাঙঙৈগী খুৎ-শা হৈবগী লৌশিং লৈবা লনাই মীওইশিং কান্নবা পীগনি। বিশ্বকর্মা য়োজনাগী খুৎথাংদা ফিশাবশিং, সনা শাবশিং, য়োৎ শুবশিং, ফি শুবশিং, শম ককপা মীওইশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং-মনুংগী মীওইশিং কান্নবা পীগনি অমসুং মসি অহানবগী লুপা করোর ১৩০০০-১৫০০০ কাইথোক্তুনা থবক হৌরগনি।
মহাক্কী ৱারোলদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লায়রবা কোকহন্নবা সরকারনা থবকশিং পায়খৎলে। মসিগী ফল ওইনা অহানবগী চহি ৫গী তার্মদা, লৈবাক অসিগী লায়রবা নুপা অমসুং নুপী করোর ১৩.৫ লায়রবগী য়োৎহিংদগী নান্থোক্লে অমসুং অনৌবা মিদল ক্লাস ওইরে।
মীওই করোর ১৩.৫ লায়রবা কোকহন্নবা তোঙান-তোঙানবা স্কিমশিংনা মতেং পাংলে। হায়রিবা স্কিমশিং অদুগী মনুংদা পি.এম শ্বানিধি স্কিমগী খুৎথাংদা লম্বী নাকলদা পোৎ য়োল্লিবশিংদা লুপা করোর ৫০,০০০ পীখিবা অমসুং পি.এম কিষান সম্মান নিধিগী মখাদা লৌমীশিংগী একাউন্তশিংদা লুপা করোর লাখ ২.৫ হাপচিনখিবা য়াওরি।