Prime Minister's Office
Citizens across all sections praise PM’s Independence Day Speech
15 AUG 2023 1:33PM by PIB Delhi
Indians from varied fields lauded the Prime Minister’s Independence Day speech from the ramparts of the Red Fort today. Padma Awardee, academicians, technology, business leaders, prominent women professionals, actors and sportspersons talked on the occasion praising the vision of the speech.
Anil Bharadwaj, Secretary General, FISME found resonance of the Prime Minister’s views on Demography, Democracy and Diversity i.e 3Ds in MSME community of India
CII, DG Chandrajit Banerjee praised the vision of Viksit Bharat.
Indranil Sen Gupta, Head of India Research CLSA shared optimism that India will soon emerge as the third-largest economy. PM has given a clarion call today for Reform, Perform and Transform
Prof Anil Sahasrabudhe, Chairman, National Education Technology Forum also talked about how these three D’s are helping India in its development trajectory.
Harshad Patel, Vice Chancellor, IITE Gandhi Nagar, explaining how Prime Ministers’ message of Reform, Perform and Transform has helped us in the last nine years and also how India can be a Visha Mitra in the next 25 years.
Vice Chancellor, Jamia Millia Islamia, Najma Akhtar also endorsed the Prime Minister’s call for collective efforts.
Abhishek Verma, World Champion, Arjuna Awardee, Indian Archer congratulated the people on the occasion of 77th Independence Day and appealed to everyone to support the Prime Minister’s motto of anti-corruption.
Gaurav Rana, International Medalist talked about the Prime Minister’s message of Rashtra Pratham, Always Pratham
Nihal Singh, International Sports Medalist also elaborated on the idea of Rashtra Pratham
Fencer Jasmine Kaur, International Medalist also talked about Rashtra Pratham.
Here is the tweet by National Sports Awardee Kiran.
Priya Singh, International Medalist asked everyone to imbibe the message that PM has given from Red Fort today.
Padma Shri Bharat Bhushan Tyagi expressed gratitude for the acknowledgement given by the PM to the farmers and their contribution towards nation-building.
Similarly, Shri Vedvrata Arya also talked of The recent initiatives have brought progress for farmers.
Renowned Actress, Sarita Joshi, mentioned how the Prime Minister's address from the Red Fort, highlighting the women's role in nation-building has given women a newfound power.
Nalini Asthana, Eminent Kathak Dancer highlighted how the Prime Minister, through his address to the nation, provided a very good direction to the youth to Reform, Perform and Transform.
Dr. Alka Kriplani, Padma Shri Awardee and Famous Gynaecologist, thanked PM on behalf of all women for giving prime importance to women empowerment.
Ms Vani Kola, MD Kalaari Capital, applauded the Prime Minister for talking about the upliftment of women and also against crime against women
Padma Bhushan awardee, and an eminent singer, KS Chithra is overwhelmed by PM’s concerns for women's empowerment and also the new announcements on series on new initiatives for women.
Capt. Zoya Agrawal, Pilot (Capt of all women crew of one of the longest flight from San Francisco to Bengaluru) expressed happiness on the mention by Prime Minister on India having the highest number of women commercial pilots in the world, thereby propelling women led development not only in aviation sector but in other sectors too.
Lt. Gen. (Retd) Madhuri Kanitkar, Vice Chancellor, Maharashtra University of Health Sciences talked about PM’s emphasis on stressed the role of women in the development of our country.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
কাংলুপ খুদিংমক্কী নাগরিকশিংনা প্রধান মন্ত্রীগী নিংতম্বা নুমিৎকী ৱারোল থাগৎখ্রে
15 AUG 2023 1:33PM by PIB Imphal
ঙসি নিংতম্বা নুমিৎ থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লাল কিলাদগী পীখিবা ৱারোল তোঙান তোঙানবা শীনফমশিংদা লৈরিবা ভারতমচাশিংনা থাগৎখ্রে। পদ্ম ফংলবশিং, অখঙ-অহৈশিং, তেক্নোলোজি, ললোন-ইতিক্কী লুচিংবশিং, শক্নাইরবা নুপীশিং, এক্তরশিং অমসুং শান্নরোয়শিংনা থৌরম অদুগী ৱারোল অদু থাগৎখি।
ভারতকী এম.এস.এম.ইগী কাংলুপ্তা দেমোগ্রাফি, দেমোক্রেসি অমসুং দাইভর্সিতি হায়বদি থ্রি-দিগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখিবা ৱাফম অদু অনিল ভারতদ্বাজ, সেক্রেতরি জেনেরেল, এফ.আই.এস.এম.ইনা থাগৎখি।
সি.আই.আইগী দি.জি চন্দ্রজিত বেনর্জিনা চাউখৎলবা ভারত ওইনবা মঙলান থাগৎখি।
ইন্দিয়া রিছার্স সি.এল.এস.এগী হেদ, ইন্দ্রনিল সেন গুপ্তনা হায়খি ভারত অথুবা মতমদা অহুমশুবা খ্বাইদগী চাউবা ইকোনোমি ওইরগনি। রিফোর্ম, পরফোর্ম অমসুং ত্রান্সফোর্মগী ঙসি প্রধান মন্ত্রীনা থাজবা পীরে।
নেসনেল ইজুকেসন তেক্নোলোজি ফোরমগী চিয়ারমেন, প্রোফেসার অনিল সাহাসরাবুধেনা হায়খি লৈবাক অসিগী চাউখৎপগী খোঙচৎতা প্রধান মন্ত্রীগী থ্রি-দিনা মতেং পাংগনি।
হৌখিবা চহি ৯দা কমদৌনা প্রধান মন্ত্রীগী রিফোর্ম, পরফোর্ম অমসুং ত্রান্সফোর্মগী পাউজেলনা ঐখোয়দা মতেং পাংখিবগে অমসুং কমদৌনা মথং চহি ২৫দা ভারত মালেমগী মরুপ অমা ওইগনি হায়বগী মতাংদা ফোঙদোকখিবা অদু আই.আই.তি.ই, গান্ধীনগরগী ভি.সি হর্সাদ পতেলনা পনখি।
অপুনবা ওইনা থবকশিং পায়খৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা অপীল তৌখিবা অদু জামিয়া ইস্লামিয়াগী ভি.সি নাজমা অখক্তারনা থাগৎখি।
ভারতকী তেন কাপ্পা শান্নরোয়, অর্জুন এৱার্দ ফংলবা অমসুং ৱার্ল্দ চেম্পিয়ন অভিষেক ভর্মানা ৭৭শুবা নিংতম্বা নুমিৎ থৌরমদা মীয়াম তরাম্না ওকখি অমসুং শেঞ্জা-থুমজা মুৎথৎনবা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দম শৌগৎনবা মীওই খুদিংমক্তা অপীল তৌখি।
রাস্ত্রিয়া প্রথাম, ওলৱেজ প্রথামগী প্রধান মন্ত্রীগী পাউজেলগী মতাংদা ইন্তরনেসনেল মেদালিস্ত গৌরব রানানা পনখি।
মালেমগী মমিং লৈরিবা শান্নরোয় নিহাল সিংহনা রাস্ত্রিয়া প্রথামগী ৱাখল্লোন শন্দোক্না তাকখি।
ইন্তরনেসনেল মেদালিস্ত, ফেন্সর জেসমিন কৌরনা রাস্ত্রিয়া প্রথামগী মতাংদা ফোঙদোকখি।
নেসনেল স্পোর্তস এৱার্দি কিরনগী ত্বিৎ মফম অসিদা লৈরে।
ঙসি লাল কিলাদগী প্রধান মন্ত্রীনা পীখিবা পাউজেল অদু ইন্নবা ইন্তরনেসনেল মেদালিস্ত প্রিয়া সিংহনা মীওই খুদিংমক্তা খঙহনখ্রে।
লৌমীশিং অমসুং লৈবাক শেমগৎনবা মখোয়না লৌরিবা থৌদাং প্রধান মন্ত্রীনা শকখঙবা উৎপদা পদ্ম শ্রী ভারত ভুসন ত্যগীনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
লৌমীশিংগী য়াইফনবা হন্দক পায়খৎখিবা থবকশিংগী মতাংদা শ্রী ভেদব্রাতা অর্য়ানা ফোঙদোকখি।
লৈবাক শেমগৎনবা নুপীশিংনা লৌরিবা থৌদাং অসিনা নুপীশিংদা অনৌবা থৌনা অমা পীরে হায়না লাল কিলাদগী প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখিবা ৱাফম অদু শক্নাইরবী এক্ত্রেস সরিতা জোসিনা পনখি।
রিফোর্ম, পরফোর্ম অমসুং ত্রান্সফোর্মগী নহারোলশিংদা অফবা মাইকৈ অমা তাকখিবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ৱারোলদা পনখিবা অদু শক্নাইরবী কথক জগোয় শাবী নলিনি অস্থানানা পনখি।
নুপীশিংদা শক্তি পীনবা মরুওইনা লৌবগীদমক নুপীশিংগী মহুৎশীন্দুনা পদ্ম শ্রী ফংলবী অমসুং মমিং লৈরবা গাইনেকোলোজিস্ত দোক্তর অলকা কৃপ্লানিনা প্রধান মন্ত্রী থাগৎখি।
নুপীশিং য়াইফনবা অমসুং নুপীশিংগী মথক্তা চৎথবা মীওৎ-মীনৈ থিংনবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখিবা ৱাফম অদু কালরি কেপিতেলগী এম.দি বানি কোলানা প্রধান মন্ত্রী থাগৎখি।
নুপীশিং শক্তি পীনবা অমসুং নুপীশিংগী অনৌবা থৌরাং কয়া প্রধান মন্ত্রীনা লাউথোকপগীদমক পদ্ম ভুসন ফংলবী অমসুং শক্নাইরবী শৈশকপী কে.এস চিত্রানা হরাওবা ফোঙদোকখি।
মালেমদা ভারতনা নুপী কম্মর্সিএল পাইলোত মশিং খ্বাইদগী য়াম্না লৈবা অমসুং মসিনা এভিএসন সেক্তর খক নত্তনা অতোপ্পা সেক্তরশু নুপীনা মাঙজিল থাদুনা চাউখৎপা পুরকপগী ৱাফম প্রধান মন্ত্রীনা পনখিবা অদুদা কেপ্তেন জোয়া অগ্রাৱাল, পাইলোত(সান ফ্রান্সিসকোদগী বেঙ্গালুরু ফাওবা খ্বাইদগী শাংবা ফ্লাইতকী নুপী ঙাক্তগী ক্রিয়ুগী কেপ্তেন)না হরাওবা ফোঙদোকখি।
ঐখোয়গী লৈবাক চাউখৎনবা নুপীশিংনা লৌখিবা থৌদাংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱাফমশিং ফোঙদোকখিবা অদু মহারাস্ত্রা য়ুনিভর্সিতি ওফ হেল্থ সাইন্সেসকী ভি.সি লেপ্তনেন্ত জেনেরেল(পোথারবা) মধুরি কানিতকারনা পনখি।