Prime Minister's Office
IFS Officer Trainees of 2022 Batch call on PM
PM engages in a wide-ranging conversation with the Officer Trainees who shared their key learnings during training
PM asks Officer Trainees to study the success of Aspirational District Programme which can help in the developmental trajectory of Global South
PM discusses about India's G20 presidency and asks the Officer Trainees about their experience of attending G20 meetings
25 JUL 2023 7:42PM by PIB Delhi
The Officer Trainees of the 2022 Batch of Indian Foreign Service (IFS) called on Prime Minister Shri Narendra Modi at 7, Lok Kalyan Marg earlier today.
Prime Minister engaged in a wide-ranging interaction with the Officer Trainees and asked them about their experience so far, after joining the government service. The Officer Trainees shared their learnings during the course of their training including in village visit, Bharat darshan and Armed Forces attachment. They also informed the Prime Minister about the transformational impact of many welfare schemes of the government like the Jal Jeevan Mission and PM Awas Yojna, which they witnessed first-hand.
Prime Minister spoke about the focus of the government towards attaining saturation of welfare schemes and how it has resulted in reaching out to every needy person without any discrimination. He exhorted the Officer Trainees to study the implementation and success of the Aspirational District Programme as this understanding can be of help in assisting the countries of the Global South in their developmental trajectory.
Prime Minister also discussed India's G20 presidency and asked the Officer Trainees about their experience of attending G20 meetings. Speaking about environmental issues, Prime Minister elaborated about the Mission LiFE (Lifestyle for environment) and said that the issue of climate change can be tackled effectively by lifestyle change by everyone.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
2022 বেচকী IFS ওফিসর ত্রেনীশিংনা PM গা উনখ্রে
ত্রেনিং মনুংদা তমলকখিবা মরুওইবশিং ফোঙদোকখিবা ওফিসর ত্রেনীশিংগা লোয়ননা PM না হীরম কয়ামরুমদা ৱারী শাখ্রে
গ্লোবল সাউথকী চাউখৎ থৌরাংগী লমজেলদা মতেং ওইবা য়াবা এস্পিরেস্নেল দিস্ত্রিক্ত প্রোগ্রামগী মাই পাকপগী মতাংদা নৈননবা PMনা ওফিসর ত্রেনীশিংদা ফোঙদোকখ্রে
ভারতকী G20 প্রসিদেন্সীগী মতাংদা খন্নখ্রে অমসুং ওফিসর ত্রেনীশিংদা G20 মীফম য়াওবদা থেংনরকপশিংগী মতাংদা হংখ্রে
25 JUL 2023 7:42PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন ফোরেন সর্ভিসকী (IFS) 2022 বেচকী ওফিসর ত্রেনীশিংনা ঙসি অঙনবা পুং ৭ তা লোক কল্যান মার্গতা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগা উনখ্রে।
প্রাধান মন্ত্রীনা ওফিসর ত্রেনীশিং অদুগা হিরম কয়ামরুমদা ৱারী শাখ্রে অমসুং মখোয়না সরকারগী থবক চংলবা মতুংদা থেংনবা অৱা নুংঙাইগী মতাংদা হংখ্রে। ওফিসর ত্রেনীশিং অদুনা মখোয়না খুঙ্গংশিংদা চৎপা, ভারত দর্শন অমসুং আর্ম ফোর্স এতেচমেন্তশিংগা য়াওনা মখোয়গী ত্রেনিং মনুংদা মখোয়না তমখিবশিংগী মতাংদা শিয়র তৌখি। মখোয়না মমিৎমক্না উরকপা জল জীবন মিসন অমসুং PM অৱাস য়োজনাগুম্বা সরকারগী চাউখৎ থৌরাং স্কিমশিংনা পীরিবা কান্নবশিংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীদা পাউদমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা চাউখৎ থৌরাংগী স্কিমশিং অসি মতৌ করম্না দিস্ক্রিমিনেসন তৌদনা লাইরবা মীওইশিংদা য়ৌহনগদবগে হায়বনা সরকারনা মীৎয়েং চংলিবা অদুগী মতাংদা ফোঙদোকখি। এস্পিরেস্নেল দিস্ত্রিক্ত প্রোগ্রামগী ইম্প্লিমেন্তেসন তৌবা অমসুং মসিগী মাই পাকপগী মতাংদা নৈননবা ওফিসর ত্রেনীশংদা মহাক্না ফোঙদোকখি মরমদি মসিনা গ্লোবল সাউথকী লৈবাকশিংগী চাউখৎ থৌরাংগী লমজেলদা মতেং ওইবা য়াবগী ওইথোকপা লৈ।
ভারতকী G20 প্রসিদেন্সীগী মতাংদা খন্নখ্রে অমসুং ওফিসর ত্রেনীশিংদা G20 মীফম য়াওবদা থেংনরকপশিংগী মতাংদা হংখ্রে। অকোইবগী ফীভমগী মতাংদা পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা মিসন LiFE (লাইফস্তাইল ফোর ইনভাইরনমেন্ত) গী মতাংদা ফোঙদোকখি অমসুং মীপুম খুদিংমক্না মখোয়গী পুন্সি মহিংদা অওনবা পুরকপা মতমদা অইং অশাদা অওনবা লাকপগী চৈথেং অসি নীংথিনা লাকশিনবা ঙমগনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।