ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন আর্মীনা ২৪শুবা কার্গিল বিজয় দিবস পাংথোক্নবগীদমক নই দিল্লীদগী দ্রাস ফাওবা ওল ৱুমেন ত্রাই-সর্বিসেস মোতোরসাইকল রেল্লী লোঞ্চ তৌখ্রে
18 JUL 2023 1:39PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন আর্মীনা ১৯৯৯গী কার্গিল লান্দা পাকিস্তানবু মায়থিবা পীখিবা চহি ২৪ ফারকপা অমসুং নুপীগী মুৎনায়দ্রবা স্পিরিৎপু হায়লাইত তৌনবগীদমক নেস্নেল ৱার মেমোরিয়েল, দিল্লীদগী কার্গিল ৱার মেমোরিয়েল, দ্রাস (লদাখ) ফাওবা ত্রাই-সর্বিসেস ‘নারি সশক্তিকরন ৱুমেন মোতোরসাইকল রেল্লী’ লোঞ্চ তৌখ্রে। ওল ৱুমেন মোতোরসাইকল রেল্লী অসি চিফ ওফ আর্মী স্তাফ, জেনরেল মনোজ পান্দেনা ২০২৩গী জুলাই ১৮দা নই দিল্লীগী নেস্নেল ৱার মেমোরিয়েলদগী লমথাখি। থৌরমদুদা আর্মী ৱাইবস ৱেলফেয়র এসোসিয়েসনগী চিয়রপর্সন শ্রীমতী অর্চনা পান্দেসু শরুক য়াখি। নেস্নেল ৱার মেমোরিয়েলদা লমথানবগীদমক তি.ভি.এস. মোতোর্স কম্পেনীগী হেদ বিজিনেস – প্রিমিয়ম অমসুং অতোপ্পা স্পোন্সরশিং য়াওনা মিলিতরী অমসুং সিভিলিয়ানগী শক্নাইবরশিং শরুক য়াখি। রেল্লীগী মেম্বরশিংবু মফমদুদা তিনখিবা য়াম্লবা মীয়াম্না পুক্নিং থৌগৎখি অমসুং থাগৎখি।
মেম্বর-২৫গী ত্রাই সর্ভিসেস তিমদা ভীর নারী অনি, মদুগী মনুংদা অমদি সর্বিং ওফিসরনি, সর্বিং ইন্দিয়ন আর্মী ৱুমেন ওফিসর ১০, ইন্দিয়ন এয়র ফোর্স অমসুং ইন্দিয়ন নেভীদগী নুপী ওফিসর অমমম, ইন্দিয়ন আর্মীগী নুপী লান্মী অহুম অমসুং আর্ম ফোর্সেস স্পাউস নিপাল য়াওরি।
তিম অসিনা কার্গিল লান্দা আর্ম ফোর্সেসকী চাউনা মায়পাকপা অদু সেলেব্রেত তৌগনি অমসুং লৈবাক্কী থৌদাংদা থৱায় থাখ্রবা লান্মীশিংগী মফমদা শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎকনি। রেল্লী অসিনা চাউরাক্না কিলোমীতর ১০০০গী অরাপ্পা অমা কবর তৌগনি মদুদা তিম অসিনা হরিয়ানা অমসুং পঞ্জাবকী লৈতেম মানবা লমদমশিং অমসুং জম্মু অমসুং কাশ্মীর অমসুং লদাখকী চিংগী লমদমশিং ফাওদুনা ২০২৩গী জুলাই ২৫দা দ্রাসতা লৈরিবা কার্গিল ৱার মেমোরিয়েলদা য়ৌগনি। রেল্লী মনুংদা তিম অসিনা এন.সি.সি. কেদেতশিং, তোঙান তোঙানবা স্কুল/কোলেজশিংদগী মহৈরোইশিং, ভেতরানশিং অমসুং ভীর নারীশিংগা উনদুনা ৱারী শানগনি। রেল্লী অসিগীদমক ইন্দিয়ন আর্মীনা তি.ভি.এস. মোতোর কম্পেনীগা খুৎশম্নরি অমসুং শরুক য়ারিবশিংনা তি.ভি.এস. রোনিন মোতোরসাইকলশিং থৌগনি।
চিফ ওফ আর্মী স্তাফ জেনরেল মনোজ পান্দেনা দিতরমিনেসনগী ক্বালিতী, নারি শক্তি অমসুং জাতি শেমগৎপদা নুপীনা লৌরিবা অচৌবা থৌদাং উৎলিবা অসিগুম্বা চেলেঞ্জিং ওইবা খোংচৎকীদমক তিম পুম্ববু থাগৎপা ফোংদোকখি।

Ministry of Defence
INDIAN ARMY LAUNCHES ALL WOMEN TRI-SERVICES MOTORCYCLE RALLY FROM NEW DELHI TO DRAS TO COMMEMORATE 24TH KARGIL VIJAY DIWAS
18 JUL 2023 1:39PM by PIB Delhi
To commemorate 24 years of victory over Pakistan in the Kargil War of 1999 and to highlight the indomitable spirit of women, Indian Army launched a Tri-Services ‘Nari Sashaktikaran Women Motorcycle Rally’ from National War Memorial, Delhi to Kargil War Memorial, Dras (Ladakh). The all-women Motorcycle Rally was Flagged Off by the Chief of the Army Staff, General Manoj Pande from the National War Memorial, New Delhi on 18 Jul 23. Mrs Archana Pande, Chairperson of the Army Wives Welfare Association was also present at the occasion. For the Flag Off at the National War Memorial, a host of military and civilian dignitaries including Head Business – Premium of TVS Motor Company and other sponsors were present. The Rally members were motivated and cheered by a large crowd which had gathered at the venue.
The 25-member strong tri-services team includes two Veer Naris, one of whom is a serving officer, 10 serving Indian Army Women officers, one woman officer each from Indian Air Force and Indian Navy, three women soldiers of Indian Army and eight Armed Forces spouses. The team will celebrate the decisive victory of the Armed Forces in the Kargil War and pay tribute to the soldiers who made the supreme sacrifice in service of the Nation. The Rally will cover a total distance of approximately 1000 kilometres, wherein the team will traverse through the plains of Haryana, Punjab and high mountain passes of Jammu & Kashmir and Ladakh to reach Kargil War Memorial in Dras on 25 July 23. During the Rally, the team will interact with NCC Cadets, students from various schools/colleges, Veterans and Veer Naris. For this Rally, the Indian Army has partnered with TVS Motor Company and the participants will be riding on TVS Ronin motorcycles.
The Chief of Army Staff, General Manoj Pande complimented the entire team for taking up such a challenging journey which highlights qualities of determination, Nari Shakti and the vital role played by women in Nation Building.