গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰী তথা সহযোগিতা মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আজি ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সৰ জৰিয়তে আহমেদাবাদ পৌৰ নিগম আৰু চাবৰমতী ৰিভাৰফ্ৰণ্ট ডেভেলপমেণ্ট কৰ্পোৰেচন লিমিটেডৰ দ্বাৰা বিকশিত সাবৰমতী ৰিভাৰফ্ৰণ্টত মেড ইন ইণ্ডিয়া ‘অক্ষৰ ৰিভাৰ ক্ৰুজ’ মুকলি কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে যোৱা ৯ বছৰত ভাৰতক বিশ্বৰ প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে এক নম্বৰ স্থান দিয়াৰ বাবে কৰা প্ৰচেষ্টাই এতিয়া ফলাফল দেখুৱাইছে
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে যোৱা ৯ বছৰত গৰিব কল্যাণ, ভাৰত গৌৰৱ, ভাৰত উৎকৰ্ষ আৰু আন্তঃগাঁথনি উন্নয়নৰ দৰে আঁচনিৰ জৰিয়তে সমগ্ৰ ভাৰতৰ উন্নয়নত এক নতুন ৰূপ প্ৰদান কৰিছে
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোডীয়ে বিভিন্ন পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰি গুজৰাটৰ পৰ্যটনক এক নতুন মাত্ৰা প্ৰদান কৰিছে
02 JUL 2023 2:31PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰী তথা সহযোগিতা মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আজি ভিডিঅ' কনফাৰেন্সৰ জৰিয়তে আহমেদাবাদ পৌৰ নিগম আৰু চাবৰমতী ৰিভাৰফ্ৰণ্ট ডেভেলপমেণ্ট কৰ্পোৰেচন লিমিটেডৰ দ্বাৰা বিকশিত সাবৰমতী ৰিভাৰফ্ৰণ্টত মেড ইন ইণ্ডিয়া 'অক্ষৰ ৰিভাৰ ক্ৰুজ' মুকলি কৰে।
ভাষণত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে এই অক্ষৰ নদী ক্ৰুজৰ জৰিয়তে গুজৰাট চৰকাৰ আৰু পৌৰ নিগমে আজি আহমেদাবাদ চহৰৰ নাগৰিকসকলক এক নতুন উপহাৰ প্ৰদান কৰিছে। তেওঁ কয় যে যেতিয়া শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী আছিল, তেতিয়া তেওঁ কেৱল প্ৰথমবাৰৰ বাবে ভাৰতত নদীৰ সন্মুখৰ কল্পনা আৰু পৰিকল্পনা কৰিছিল আৰু মুখ্যমন্ত্ৰী হিচাপে তেওঁৰ কাৰ্যকালত ইয়াক বিকশিত আৰু সম্পূৰ্ণ কৰা হৈছিল। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে নদীৰ সন্মুখভাগ কেৱল আহমেদাবাদতে নহয়, সমগ্ৰ ভাৰত আৰু বিশ্বতে জনপ্ৰিয় আৰু পৰ্যটনৰ এক আকৰ্ষণ কেন্দ্ৰ হিচাপে আত্মপ্ৰকাশ কৰিছে।
কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰী তথা সহযোগিতা মন্ত্ৰীয়ে কয় যে নদীৰ সন্মুখৰ বাবেই পানীৰ স্তৰ বৃদ্ধি হোৱা নাই, লগতে জ্যেষ্ঠ নাগৰিক, শিশু আৰু যুৱসহ সকলোৰে বাবে ই বিভিন্ন সামাজিক আৰু সাংস্কৃতিক কাৰ্যকলাপৰ কেন্দ্ৰ হিচাপেওলাই আহিছে। তেওঁ কয় যে এই বিলাসী নদী-ভ্ৰমণ আহমেদাবাদৰ সকলো নাগৰিকৰ বাবে এক নতুন আকৰ্ষণ হ'ব। তেওঁ লগতে কয় যে এই ক্ৰুজখন আহমেদাবাদ পৌৰ নিগম আৰু চাবৰমতী ৰিভাৰফ্ৰণ্ট ডেভেলপমেণ্ট কৰ্পোৰেচন লিমিটেডৰ দ্বাৰা ৰাজহুৱা ব্যক্তিগত অংশীদাৰিত্বৰ অধীনত বিকশিত কৰা হৈছে। এই ক্ৰুজটো হৈছে মেক ইন ইণ্ডিয়াৰ অধীনত ভাৰতত নিৰ্মাণ কৰা প্ৰথম যাত্ৰীকেটামাৰান যাৰ ব্যয় হৈছে ₹15 কোটি টকা ব্যয়েৰে যমজ ইঞ্জিনৰ সৈতে আৰু ই ডেৰ ঘণ্টাৰ বাবে সুৰক্ষিতভাৱে ভ্ৰমণ কৰিব পাৰে। তেওঁ কয় যে আহমেদাবাদ আৰু চহৰখন ভ্ৰমণ কৰা দেশখনৰ সকলো নাগৰিকৰ বাবে এই ৩০ মিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ এই ক্ৰুজআকৰ্ষণৰ কেন্দ্ৰ বিন্দু হিচাপে আত্মপ্ৰকাশ কৰিব। শ্ৰী শ্বাহে কৈছিল যে ক্ৰুজখনত ১৬৫ জন যাত্ৰীৰ ক্ষমতা আছে আৰু ইয়াত এখন ৰেষ্টুৰেণ্টো আছে যিয়ে নিশ্চিতভাৱে লোকসকলক আকৰ্ষিত কৰিব।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে নাগৰিকসকলৰ সুবিধাৰ কথা মনত ৰাখি এই ক্ৰুজখন ডিজাইন কৰা হৈছে আৰু ইয়াত ১৮০ টা জীৱন সুৰক্ষা জেকেট, অগ্নি সুৰক্ষা আৰু জৰুৰীকালীন উদ্ধাৰকাৰী নাও আছে। তেওঁ কয় যে গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী হিচাপে তেওঁৰ কাৰ্যকালত শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে সদায় আহমেদাবাদ আৰু গুজৰাটৰ পৰ্যটনক অগ্ৰাধিকাৰ দি আহিছিল। তেওঁ লগতে কয় যে শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ দ্বাৰা পৰ্যটনৰ ক্ষেত্ৰত লোৱা কেইবাটাও পদক্ষেপৰ ফলত গুজৰাট আৰু ইয়াৰ দুটা মুখ্য পৰ্যটন কেন্দ্ৰ দেশৰ পৰ্যটন মানচিত্ৰত গুৰুত্বপূৰ্ণভাৱে উদ্ভৱ হৈছে। তেওঁ কয় যে কোটি কোটি টকা বিনিয়োগ কৰি গুজৰাটলৈ অহা লাখ লাখ পৰ্যটকৰ বাবে এক পৰিৱেশ তন্ত্ৰ বিকশিত কৰা হয়, সকলো তীৰ্থযাত্ৰা আৰু সীমা সংযোগ কৰিবলৈ ভাল পথ নিৰ্মাণ কৰা হয় আৰু পৰ্যটকসকলক সুবিধা প্ৰদান কৰাৰ বাবে বিমানবন্দৰক পৰ্যটন স্থলৰ সৈতে সংযোগ কৰা পথসমূহো নিৰ্মাণ কৰা হয়।
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীয়ে কয় যে অম্বাজীত এটা লাইট এণ্ড চাউণ্ড শ্ব' আৰম্ভ হৈছে, ৫০০ বছৰৰ পিছত পৱাগড় মন্দিৰত পতাকা উত্তোলন কৰা হৈছে, মাধৱপুৰ মেলা এখন ৰাষ্ট্ৰীয় মেলাত পৰিণত হৈছে, সমগ্ৰ বিশ্বৰ পৰ্যটকসকলে বগা ৰণত থাকিবলৈ কচ্ছত এটা তাঁবু চহৰ নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। ইয়াৰ লগতে, কাংকৰিয়া পুখুৰী নিৰ্মাণৰ সৈতে আৰু এতিয়া, আহমেদাবাদৰ এই নদীৰ সন্মুখভাগত, এক বৃহৎ পৰ্যটন পৰিস্থিতিতন্ত্ৰ সৃষ্টি কৰা হৈছে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে সৰ্বদ দৰ্শন কাৰ্যসূচীৰ (সীমান্ত ভ্ৰমণ কাৰ্যসূচী) অধীনত গুজৰাটৰ যুৱক-যুৱতীসকলক নাদাবেটৰ অভিজ্ঞতা প্ৰদান কৰাৰ ব্যৱস্থাকৰা হৈছে য'ত সুৰক্ষা বাহিনীয়ে কঠিন পৰিস্থিতিত তেওঁলোকৰ দায়িত্ব পালন কৰে। তেওঁ কয় যে শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে পৰ্যটনৰ উন্নয়নক আগুৱাই লৈ গৈছে, যাৰ ফলত গুজৰাটত দেশৰ ভিতৰৰ পৰা আৰু সমগ্ৰ বিশ্বৰ পৰা পৰ্যটকৰ সংখ্যা বহুগুণে বৃদ্ধি পাইছে। শ্ৰী শ্বাহে লগতে কয় যে বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ ক্ৰিকেট ষ্টেডিয়াম আহমেদাবাদত আছে, য'ত নিয়মীয়াকৈ ক্ৰিকেট খেল অনুষ্ঠিত হয় আৰু পৰ্যটনও বৃদ্ধি পাইছে। ইয়াৰ উপৰিও, এতিয়া ইয়াত এখন অতি ডাঙৰ ক্ৰীড়া চহৰেও আকাৰ লৈছে। তেওঁ কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোডীয়ে বিভিন্ন পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰি গুজৰাটৰ পৰ্যটনক এক নতুন মাত্ৰা প্ৰদান কৰিছে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে যোৱা ৯ বছৰত ভাৰতক বিশ্বৰ প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে এক নম্বৰ স্থান দিয়াৰ বাবে কৰা প্ৰচেষ্টাই এতিয়া ফলাফল দেখুৱাইছে। তেওঁ কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে যোৱা ৯ বছৰত গৰিব কল্যাণ, ভাৰত গৌৰৱ, ভাৰত উৎকৰ্ষ আৰু আন্তঃগাঁথনি উন্নয়নৰ দৰে আঁচনিৰ জৰিয়তে সমগ্ৰ ভাৰতৰ উন্নয়নত এক নতুন ৰূপ প্ৰদান কৰিছে।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah launches -Made in India 'Akshar River Cruise' on Sabarmati Riverfront developed by Ahmedabad Municipal Corporation and Sabarmati Riverfront Development Corporation Limited through video conferencing, today
The efforts made by Prime Minister Shri Narendra Modi in the last 9 years to make India number one in every field of the world are now showing results
Prime Minister Modi has given a new shape to the development of the whole of India through schemes like Garib Kalyan, Bharat Gaurav, Bharat Utkarsh and infrastructure development in the last 9 years
PM Modi has given a new dimension to Gujarat's tourism by taking various initiatives
When Shri Narendra Modi was the Chief Minister of Gujarat, he only first time imagine the riverfront in India and built it
Sabarmati Riverfront has become famous not only in India but across the world
The water level has not only gone up due to riverfront, but it has also emerged as a centre of various social and cultural activities for everyone including senior citizens, children and youth
Made in India 'Akshar River Cruise' is connected with this riverfront, the river cruise will be a major attraction for the people of Ahmedabad as well as tourists
02 JUL 2023 2:31PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah launched -Made in India 'Akshar River Cruise' on Sabarmati Riverfront developed by Ahmedabad Municipal Corporation and Sabarmati Riverfront Development Corporation Limited through video conferencing, today.
In his address, Shri Amit Shah said that through this Akshar River Cruise, the Government of Gujarat and the Municipal Corporation have given a new gift to the citizens of Ahmedabad city, today. He said thatwhen Shri Narendra Modi was the Chief Minister of Gujarat, he only first time imagine and planned the riverfront in India and it was developed and completed during his tenure as Chief Minister. Shri Shah said that the riverfront is not only popular in Ahmedabad but across India and the world and has emerged as an attraction centre of tourism.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said thatwater level has not only gone up due to riverfront, but it has also emerged as a centre of various social and cultural activities for everyone including senior citizens, children and youth. He said this luxury river-cruise will be a new attraction for all the citizens of Ahmedabad. He added that this cruise is developed under Public Private Partnership by Ahmedabad Municipal Corporation and Sabarmati Riverfront Development Corporation Limited. This cruise is the first passenger catamaran built in India under Make in India at a cost of ₹15 crore with twin engines and it can safely travel for one and a half hours. He said that this 30-meter cruise would emerge as a centre of attraction for all the citizens of Ahmedabad and the country visiting the city. Shri Shah said that the cruise has a capacity of 165 passengers and also has a restaurant which will definitely attract the people.
Shri Amit Shah said that the cruise has been designed keeping in mind the convenience of the citizens and it is equipped with 180 life safety jackets, fire safety and emergency rescue boat. He said that during his tenure as the Chief Minister of Gujarat, Shri Narendra Modi had always given priority to the tourism of Ahmedabad and Gujarat. He added that due to several initiatives taken in the field of tourism by Shri Narendra Modi, Gujarat and its two major tourist centres have emerged prominently on the country's tourism map. He said that by investing crores of rupees, an ecosystem was developed for lakhs of tourists coming to Gujarat, good roads were constructed to connect all pilgrimages and borders, and roads connecting airports to tourist places were also built to provide the facilities to tourists.
Union Home Minister said that a light and sound show has started at Ambaji, flag is hoisted at Pavagadh temple after 500 years, Madhavpur fair has become a national fair, a tent city has been built in Kutch for the tourists from all over the world to stay in White Rann. Along with this, with the making of Kankaria pond and now, this riverfront in Ahmedabad, a huge tourism ecosystem has been created. Shri Shah said that under the Sarhad Darshan Programme (Border visit programme), arrangements have also been made to give the youth of Gujarat an experience of Nadabet where the security forces performs their duties in difficult circumstances. He said that Shri Narendra Modi has taken forward the development of tourism, due to which the tourists footfall in Gujaratfrom within the country and around the world has increased many fold. Shri Shah added that the world's largest cricket stadium is in Ahmedabad, where cricket matches are held regularly and tourism has also increased. Apart from this, now a very big sports city is also taking shape here. He said that Prime Minister Modi has given a new dimension to Gujarat's tourism by taking various initiatives.
Shri Amit Shah said that the efforts made by Prime Minister Shri Narendra Modi in the last 9 years to make India number one in every field of the world are now showing results. He said that Prime Minister Modi has given a new shape to the development of the whole of India through schemes like Garib Kalyan, Bharat Gaurav, Bharat Utkarsh and infrastructure development in the last 9 years.