প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এ.ইগী রাস্ত্রপতি উনখ্রে
15 JUL 2023 6:06PM by PIB Imphal
জুলাই ১৫,২০২৩দা প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এ.ইগী রাস্ত্রপতি অমসুং অবু ধাবীগী লৈঙাকপা সৈখ মোহমদ বিন জয়েদ অল নাহয়ান উনখ্রে অমসুং মীহুৎ কাংবুগী থাক্তা অমসুং অমগা অমগা ৱারি শানখ্রে।
ললোন-ইতিক, শেন থাদবা, ফিনতেক, ইনর্জি, রিনিউএবল ইনর্জি, ক্লাইমেত এক্সন, অৱাংবা থাক্কী লাইরিক-লাইশু তম্বা অমসুং মীগা মীগা লৈনবা মরীশিং য়াওনা তোঙান-তোঙানবা হিরমশিংদা লুচিংবশিংনা ৱারি শানখি। মখোয়না লৈবাক অনিগী অমসুং মালেমগী ওইবা ৱাফমশিংসু খন্নখি।
মরুওইবা চে-চাং অহুম খুৎশীন্নবদা লুচিংবা অনি শরুক য়াখি:
ঙমখৈ লান্না শেন থাদোক-থাজিন তৌনবা লোকেল করেন্সিশিং(আই এন আর-এ ই দি) শীজিন্নবা পুক্নিং থৌগৎনবা ঙাক্লৌ অমা শেম্নবা আর.বি.আই অমসুং য়ু.এ.ইগী মরক্তা এম.ও.য়ু
মখোয়গী পেমেন্তশিং অমসুং মেসেজ থাবগী থবকশিং শম্ননবা নাকল অনি মতেং পাংননবা আর.বি.আই অমসুং য়ু.এ.ই সেন্ত্রেল বেঙ্কগী মরক্তা এম.ও.য়ু
য়ু.এ.ইগী অবু ধাবীদা আই.আই.আই দিল্লি লিংখৎনবা ভারতকী ইজুকেসন দিপার্তমেন্ত, অবু ধাবীগী ইজুকেসন অমসুং নোলেজ দিপার্তমেন্ত অমসুং আই.আই.তি দিল্লিগী মরক্তা এম.ও.য়ু
মীফম পাংথোক্লবা মতুংদা অপুনবা ৱারোল অমা থোকখি। অইং-অশাগী খল হোঙলকপগী মতাংদা তোখাইবা অপুনবা ৱারোল অমসু থোক্লে।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with President of UAE
15 JUL 2023 6:06PM by PIB Delhi
Prime Minister met H.H. Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, President of the UAE and the Ruler of Abu Dhabi over delegation level and one-on-one talks in Abu Dhabi on 15 July 2023.
The two leaders held wide ranging discussions covering various dimensions of the bilateral partnership, including trade & investment, fintech, energy, renewables, climate action, higher education and people to people ties. The discussions also covered regional and global issues.
The two leaders witnessed the exchange of three significant documents:
MoU between RBI and UAE Central Bank for the establishment of a framework to promote the use of local currencies (INR - AED) for cross-border transactions
MoU between RBI and UAE Central Bank for the bilateral cooperation on interlinking their payment and messaging systems
MoU between Ministry of of Education of India, Department of Education and Knowledge, Abu Dhabi and IIT Delhi for planning to establish IIT Delhi - Abu Dhabi, UAE
A Joint Statement was issued after the meeting. A separate Joint Statement on Climate Change was also issued.