Ministry of Youth Affairs and Sports
Minister of Sports and Youth Affairs Shri Anurag Singh Thakur unveils trophy for Hero Asian Champions Trophy 2023
‘Pass the Ball trophy tour’ campaign also launched at the event
India will create history by winning the Asian Champions trophy for the fourth time: Shri Anurag Singh Thakur
13 JUL 2023 4:33PM by PIB Delhi
Minister of Youth Affairs and Sports and Minister of Information & Broadcasting, Shri Anurag Thakur unveiled the coveted trophy for Hero Asian Champions Trophy, Chennai 2023at the Major Dhyanchand National Stadium in New Delhi today. Union Minister also launched ‘Pass the Ball Trophy Tour’ campaign on the occasion.
Hero Asian Champions Trophy, Chennai 2023 will begin from August 3rd, 2023 where India, Korea, Malaysia, Japan, Pakistan, and China will vie for the Title.
On the occasion Shri Anurag Singh Thakur said the trophy tour is important because it creates excitement, it creates awareness, it invites young players to see the trophy and one day dream to be a part of team India. He also said that India will create history by winning the Asian Champions trophy for the fourth time.
He added that Chennai will prove to be a very good host and our government believes in Co-operative federalism and competitive federalism, which is applicable in Sports as well.The cooperation will make the event a huge success and players from all the countries will go with good memories from India. He said that, the best team should win and the best performance should come out in this championship. He also wished very best to Hockey India and all those stake holders who are involved in the organization in the Asian Champions Trophy 2023.
The event was also attended by , Hockey India President, Padma Shri Dr. Dilip Kumar Tirkey, Hockey India Secretary General Shri Bhola Nath Singh, Hockey India Treasurer and President Hockey Unit and officials from Tamil Nadu (Host State).
Indian hockey olympians and players including Harbinder Singh, Ashok Diwan, Zafar Iqbal, Romeo James, MP Singh, HPS Chimani, and Vineet Kumar were also present on the occasion..
Post the event, the trophy will travel across multiple cities in India including Delhi, Chandigarh, Guwahati, Patna, Bhubaneswar, Ranchi, Bangalore, Trivandrum and host city Chennai, before visiting districts throughout the state of Tamil Nadu. The ‘Pass the Ball Trophy Tour’ campaign aims to create an electrifying atmosphere to build anticipation among hockey fans and drive support for the Indian Men’s Hockey Team.
The Asian Champions Trophy, which is produced by acclaimed trophy designer Sanjay Sharma, is handcrafted with care from a harmonious combination of brass, aluminium, and copper that has been elegantly plated with nickel and gold. Each crystal adorning the crown, as well as its exquisite design, was custom-made for the prestigious trophy, adding a one-of-a-kind touch to its grandeur.
The tournament will be held from 3rd August to 12 August 2023 in Chennai, Tamil Nadu with India, Korea, Malaysia, Japan, Pakistan, and China competing for the title, and will be telecast live on Star Sports, Disney +Hotstar. It will also be live streamed on watch hockey for viewing outside of India. Media can apply for accreditation at https://accred.media.dnanetworks.in/Asian-Champions-Trophy/act/app.

ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଓ କ୍ରୀଡା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କ୍ରୀଡା ଓ ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ସିଂହ ଠାକୁରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ହିରୋ ଏସିଆନ ହକି ଚାମ୍ପିୟନସିପ୍ ଟ୍ରଫି-୨୦୨୩ ଉନ୍ମୋଚିତ
ଏହି ଅବସରରେ ମଧ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଆରମ୍ଭ ହେଲା “ପାସ୍ ଦି ବଲ୍ ଟ୍ରଫି ଟୁର୍‌” ଅଭିଯାନ
ଚତୁର୍ଥ ଥର ପାଇଁ ଏସିଆନ ଚାମ୍ପିଆନ୍ସ ଟ୍ରଫି ଜିତି ଭାରତ ଇତିହାସ ସୃଷ୍ଟି କରିବ : ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ସିଂହ ଠାକୁର
13 JUL 2023 4:33PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର କ୍ରୀଡା ଓ ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ତଥା ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ସିଂହ ଠାକୁର ଆଜି ମର୍ଯ୍ୟାଦାଜନକ “ହିରୋ ଏସିଆ ହକି ଚାମ୍ପିଅନ୍ସ ଟ୍ରଫି-୨୦୨୩ର ଟ୍ରଫିକୁ ଉନ୍ମୋଚନ କରିଛନ୍ତି । ଚେନ୍ନାଇରେ ଏହି ପ୍ରତିଯୋଗିତା ଆୟୋଜିତ ହେବ । ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ମେଜର ଧ୍ୟାନଚାନ୍ଦ ଜାତୀୟ ଷ୍ଟାଡିୟମରେ ଏହି ଉପଲକ୍ଷେ ଆୟୋଜିତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଠାକୁର ମଧ୍ୟ “ପାସ୍ ଦି ବଲ୍ ଟ୍ରଫି ଟୁର୍‌’ ଅଭିଯାନର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିଥିଲେ ।
ହିରୋ ଏସିଆନ ହକି ଚମ୍ପିଆନ୍ସ ଟ୍ରଫି-ଚେନ୍ନାଇ ୨୦୨୩ ଆସନ୍ତାମାସ (ଅଗଷ୍ଟ) ୩ତାରିଖରୁ ଆରମ୍ଭ ହେବ । ଏହି ପ୍ରତିଯୋଗିତାରେ ଭାରତ, କୋରିଆ, ମାଲେସିଆ, ଜାପାନ, ପାକିସ୍ତାନ, ଓ ଚୀନ ପ୍ରତିଦ୍ୱନ୍ଦ୍ୱିତା କରିବେ ।
ଏହି ଅବସରରେ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଠାକୁର କହିଛନ୍ତି ଯେ ‘ଟ୍ରଫି ଟୁର୍‌’ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କାରଣ ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ସ୍ଥାନକୁ ଟ୍ରଫିକୁ ନେଲେ ଏହା ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଉତ୍ସାହ ସୃଷ୍ଟି କରିବ ଓ ଲୋକେ ଏ ବିଷୟରେ ସଚେତନ ହେବେ । ଏହା ମଧ୍ୟ ଯୁବ କ୍ରୀଡାବିତ୍‌ମାନଙ୍କୁ ଟ୍ରଫି ଦେଖିବାକୁ ନିମନ୍ତ୍ରଣ କରିବାର ସୁଯୋଗ ଦେବ । ଏହା ଫଳରେ ସେମାନେ ଭବିଷ୍ୟତରେ ଭାରତୀୟ ଦଳରେ ସ୍ଥାନ ପାଇବାର ସ୍ୱପ୍ନ ଦେଖିବେ । ଭାରତ ଚତୁର୍ଥ ଥର ଏହି ଟ୍ରଫି ଜିଣି ଇତିହାସ ସୃଷ୍ଟି କରିବା ବୋଲି ମନ୍ତ୍ରୀ ଆଶା ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି । ।
ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଠାକୁର ଆହୁରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ପ୍ରତିଯୋଗିତାକୁ ଚେନ୍ନାଇ ଭଲଭାବେ ଆୟୋଜନ କରିବେ । ଆମ ସରକାର ସହଯୋଗ ଭିତ୍ତିକ ତଥା ପ୍ରତିଯୋଗିତାମୂଳକ ସଂଘୀୟ ବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ବିଶ୍ୱାସ କରେ । ତେଣୁ ଏହି ପ୍ରତିଯୋଗିତାକୁ ସଫଳ କରିବାକୁ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ସମସ୍ତ ସହଯୋଗ ଯୋଗାଇଦେବେ । ଖେଳକୁଦ କ୍ଷେତ୍ରରେ ମଧ୍ୟ ଏହି ସଂଘୀୟ ସହଯୋଗ ବଜାୟ ରହିବ । ସବୁ ଦେଶର ପ୍ରତିଯୋଗୀ ଏହି ପ୍ରତିଯୋଗିତାରୁ ଉତ୍ତମ ଅନୁଭୂତି ନେଇ ଫେରିବେ ବୋଲି ସେ ଆଶା ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି । ସେ ଆହୁରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ପ୍ରତିଯୋଗିତାରେ ସବୁ ଦଳ ଶ୍ରେଷ୍ଠତ୍ୱ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବେ ଏବଂ ଶ୍ରେଷ୍ଠତମ ଦଳ ଟ୍ରଫି ପାଇବ ବୋଲି ତାଙ୍କର ପୂର୍ଣ୍ଣ ବିଶ୍ୱାସ ରହିଛି । ସେ ମଧ୍ୟ ହକି ଇଣ୍ଡିଆ ଓ ଅନ୍ୟ ସମସ୍ତ ସମ୍ପୃକ୍ତ ପକ୍ଷଙ୍କୁ ଏହି ପ୍ରତିଯୋଗିତା ଆୟୋଜନ ପାଇଁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜ୍ଞାପନ କରିଛନ୍ତି ।
ଆଜିର ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଭାରତୀୟ ହକି (ହକି ଇଣ୍ଡିଆ) ମହାସଂଘର ସଭାପତି ପଦ୍ମଶ୍ରୀ ଦିଲ୍ଲୀପ ତିର୍କୀ, ଅନୁଷ୍ଠାନର ମହାସଚିବ ଶ୍ରୀ ଭୋଳାନାଥ ସିଂ, କୋଷାଧ୍ୟକ୍ଷ ତଥା ଆୟୋଜକ ରାଜ୍ୟ ତାମିଲନାଡୁ ହକି ମହାସଂଘର ସଭାପତି ଓ କର୍ମକର୍ତ୍ତାମାନେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ । ଏମାନଙ୍କ ବ୍ୟତୀତ ଭାରତୀୟ ହକି ଅଲିମ୍ପିଆନ ହରବିନ୍ଦର ସିଂହ, ଅଶୋକ ଦିୱାନ, ଜାଫର ଇକ୍‌ବାଲ, ରୋମିଓ ଜେନ୍ସସ,ଏମ.ପି ସିଂହ,ଏଚ୍‌ପିଏସ୍ ଚିମାନି, ଓ ବିନୀତ କୁମାର ପ୍ରମୁଖ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଭାଗ ନେଇଥିଲେ ।
କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଶେଷରେ ଟ୍ରଫିର ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟ ଓ ସହର ଭ୍ରମଣ ଅଭିଯାନର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରାଯାଇଥିଲା । ଏହା ଦିଲ୍ଳୀ, ଚଣ୍ଡିଗଡ, ଗୁଆହାଟି, ପାଟନା, ଭୁବନେଶ୍ୱର, ରାଂଚି, ବେଙ୍ଗାଲୁର, ତ୍ରିଭେନ୍ଦ୍ରମ ଦେଇ ଆୟୋଜନକାରୀ ନଗରୀ ଚେନ୍ନାଇରେ ପହଞ୍ôଚବେ । ତାମିଲନାଡୁର ସବୁ ଜିଲ୍ଲା ସଦର ମହକୁମାକୁ ଟ୍ରଫିକୁ ନିଆଯିବ । ଏହି “ ପାସ୍ ଦି ବଲ୍ ଟ୍ରଫି ଟୁର” ଅଭିଯାନ ହକି ପ୍ରେମୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଆଗ୍ରହ ବଢାଇବାକୁ ଆୟୋଜିତ ହୋଇଛି ।
ପୁରୁଷ ହକିର ଏହି ଏସିଆନ ଚାମ୍ପିଅନସିପ୍ ଟ୍ରଫିକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିଛନ୍ତି ବିଶିଷ୍ଟ ଟ୍ରଫି ଡିଜାଇନର ସଂଜୟ ଶର୍ମା । ଏଥିରେ କଂସା, ପିତ୍ତଳ, ଆଲୁମିନିୟମ, ତମ୍ବାରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ସାମଗ୍ରୀ ସବୁ ବ୍ୟବହୃତ ହୋଇଛି । ଏହା ଉପରେ ସୁନ୍ଦର କ୍ରିଷ୍ଟାଲ ସହିତ ନିକେଲ ଓ ସୁନା ଛାଉଣୀ ସଯତ୍ନେ କରାଯାଇ ଏହାକୁ ଅତି ଆକର୍ଷଣୀୟ କରାଯାଇଛି । ଦେଖିବାକୁ ଓ ଡିଜାଇନ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ଏହା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଆକର୍ଷଣୀୟ ହୋଇଛି ।
ଆସନ୍ତା ଅଗଷ୍ଟ ୩ତାରିଖରୁ ଏହି ଟୁର୍ଣ୍ଣାମେଣ୍ଟ ଚେନ୍ନାଇରେ ଆରମ୍ଭ ହୋଇ ସେ ମାସ ୧୨ ତାରିଖ ଯାଏ ଚାଲିବ। ଏହି ପ୍ରତିଯୋଗିତାରେ ଭାରତ ବ୍ୟତୀତ କୋରିଆ, ମାଲେସିଆ, ପାକିସ୍ତାନ, ଜାପାନ ଓ ଚୀନ ଭାଗ ନେଉଛନ୍ତି। ପ୍ରତ୍ୟେକ ଦିନରେ ମ୍ୟାଚକୁ ଷ୍ଟାର ସ୍ପୋର୍ଟ୍‌ସ ଚାନେଲ ମାଧ୍ୟମରେ ସିଧା ପ୍ରସାରଣ କରାଯିବ । ‘ଡିସ୍‌ନେ-ହଟ୍‌ଷ୍ଟାର’ ମଧ୍ୟ ଏହା ସିଧାପ୍ରସାରଣ କରିବ । ଭାରତ ବାହାରେ ଏହି ପ୍ରତିଯୋଗିତାର ମ୍ୟାଚ ସିଧା ଦର୍ଶକଙ୍କୁ ଦେଖାଇବାର ବ୍ୟବସ୍ଥା କରାଯାଇଛି । ଗଣମାଧ୍ୟମରେ ଆକ୍ରେଡିସନ ପାଇଁ ନିମ୍ନଲିଖିତ ଠିକଣାରେ ଯୋଗାଯୋଗ କରିବାକୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଇଛି:-
https://accred.media.dnanetworks.in/Asian-Champions-Trophy/act/app.