Ministry of Cooperation
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah lays the foundation stone of Shri Motibhai R Chaudhary Sagar Sainik School run by Dudhsagar Research and Development Association in Mehsana, Gujarat through video conferencing, today
This Sainik School will become an easy and accessible mean for the children of not only North Gujarat but the whole country to join the Army
One should learn from the life of Shri Motibhai Chaudhary about an ideal worker’s public life and his personality at the ground level
Shri Motibhai R. Chaudhary has realised the name of Dudhsagar Dairy in true sense by generating means of livelihood for the cattle rearers and especially, the women of Chaudhary community of Gandhinagar for last several decades
Prime Minister Shri Narendra Modi has not only made the country safe and developed in the last 9 years, but he has also made India proud across the World
Modi Government has lifted the standard of living of even the most underprivileged and poor people by connecting them with the cooperative movement and the development of the country
Prime Minister Shri Narendra Modi has been making efforts for the development of the country by taking along cooperative institutions, corporates people and Non Governmental Organisations (NGOs) on a large scale
Prime Minister gave a call that there should be 100 Sainik Schools in the country on the PPP model and in this direction, the Bhumipujan of the 20th Sainik School has been performed here today
04 JUL 2023 4:10PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah laid the foundation stone of Shri Motibhai R Chaudhary Sagar Sainik School run by Dudhsagar Research and Development Association in Mehsana, Gujarat through video conferencing, today.
In his address, Shri Amit Shah said that Shri Motibhai R. Chaudhary has realised the name of Dudhsagar Dairy in true sense by generating means of livelihood for the cattle rearers and especially, the women of Chaudhary community of Gandhinagar for last several decades. He said that under the leadership of Shri Motibhai, this Dudhsagar Dairy has been though many difficult phases. He said that under the guidance of Shri Tribhuvanbhai Patel and with the contribution of Shri Motibhai, milk production started in three districts of North Gujarat – Banaskantha, Sabarkantha and Mehsana. Shri Shah said that one should learn from the life of Motibhai Chowdhary to know about how an ideal worker should be in his public life and how his personality should be.
The Union Home Minister said that Bhumipujan of Motibhai Chaudhary Sagar Sainik School has been done here today and this Sainik School will become an easy and accessible mean for the children of not only North Gujarat but the whole country to join the Army. He said that the children who study in this school and go to the army, will dedicate their life for patriotism and defense of the country and those who will lead a civilian life, they will imbibe the culture of patriotism in their lives from this school and become a good citizen.
Shri Amit Shah said that the Prime Minister Shri Narendra Modi has not only made the country safe and developed in the last 9 years, but he has also made India proud across the World. He said that earlier the governments used to take up the responsibility of development works alone, that is why the pace of development was slow. Shri Shah said that Prime Minister Shri Narendra Modi has been making efforts for the development of the country by taking along cooperative institutions, corporates people and Non Governmental Organisations (NGOs) on a large scale. He said that the Prime Minister gave a call that there should be 100 Sainik Schools in the country on the PPP model and in this direction, the Bhumipujan of the 20th Sainik School has been performed here today.
The Union Home Minister and Minister of Cooperation said that Prime Minister Shri Narendra Modi brought water revolution in Gujarat. He said that when Shri Narendra Modi was the Chief Minister of Gujarat, he took several initiatives to save North Gujarat. He said that Shri Modi brought the water of Narmada and Mahisagar to North Gujarat through various schemes. Shri Shah said that the Sujalam Suflam Yojana has worked to raise the water level in North Gujarat and by doing so, farmers have benefited in agriculture and many problems of cattle rearers have been solved. He said that the then Chief Minister of Gujarat and the presently the Prime Minister Shri Narendra Modi did the work of solving all these problems of lakhs of people in rural areas.
Shri Amit Shah said that this Sainik School will work towards instilling the spirit of knowledge, security, bravery and patriotism and bring new light in the lives of many youth. He said that 50 cadets have been recruited in the year 2022-23 and 55 cadets in 2023-24. He said that the youth studying in the school follow a tough routine and are preparing themselves for the service of Mother India and will make India stronger.
The Union Home Minister and Minister of Cooperation said that the book ‘Shabd Moti’ has also been released today, which will prove helpful in understanding the life of Moti Bhai. He said that the life of Moti Bhai has always been a source of inspiration for the youth and adolescents. He said that Mehsana Dairy is moving forward with great enthusiasm and it has become the source of livelihood of about 5 lakh farmers. He said that Mehsana Dairy has also united communities of Chaudhary Samaj, women of Chaudhary Samaj and Thakor Samaj. He said that the founder of Mehsana Dairy, Shri Mansingh, envisioned that many sections of the society should derive their livelihood from dairy sector and the work to fulfil this same vision is being done, today. Shri Shah said that many youths, who have passed out from Mansingh Bhai Dairy and Food Institute and Technology are doing excellent work in the field of dairy technology, not only in Gujarat but across India.
Shri Amit Shah said that Prime Minister Shri Narendra Modi established the Ministry of Cooperation and gave the mantra of “Sahkar se Samriddhi” to the people. He said that the Modi Government has lifted the standard of living of even the most underprivileged and poor people by connecting them with the cooperative movement and the development of the country. He said that in the coming days, many new beginnings are going to take place in the country's dairy sector.

ସହଯୋଗ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ସହଯୋଗ ମନ୍ତ୍ରୀ, ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହା ଆଜି ଭିଡିଓ କନଫରେନସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ଗୁଜରାଟର ମେହସାଣାରେ କ୍ଷୀରସାଗର ଅନୁସନ୍ଧାନ ଓ ବିକାଶ ସଂଗଠନ ଦ୍ୱାରା ପରିଚାଳିତ ଶ୍ରୀ ମୋତିଭାଇ ଆର୍ ଚୌଧୁରୀ ସାଗର ସୈନିକ ସ୍କୁଲର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିଛନ୍ତି
ଏହି ସୈନିକ ସ୍କୁଲ କେବଳ ଉତ୍ତର ଗୁଜରାଟରେ ନୁହେଁ ବରଂ ସମଗ୍ର ଦେଶର ପିଲାମାନଙ୍କ ପାଇଁ ସେନାରେ ସାମିଲ ହେବାର ଗୋଟିଏ ସହଜ ଓ ସୁଲଭ ମାଧ୍ୟମ ହେବ
ଜଣେ ଆଦର୍ଶ ଶ୍ରମିକର ସାଧାରଣ ଜୀବନ ଏବଂ ଭୂମି ସ୍ତରରେ ରହୁଥିବା ତାଙ୍କର ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱ ସମ୍ପର୍କରେ ଶ୍ରୀ ମୋତିଭାଇ ଚୌଧୁରୀଙ୍କ ଜୀବନରୁ ଶିଖିବା ଉଚିତ
ମୋତି ଭାଇ ଆର୍ ଚୌଧୁରୀ ଗତ ଅନେକ ଦଶନ୍ଧିରୁ ପଶୁପାଳକମାନଙ୍କୁ ଏବଂ ବିଶେଷ ଭାବରେ ଗାନ୍ଧୀ ନଗରର ଚୌଧୁରୀ ସମ୍ପ୍ରଦାୟର ମହିଳାମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଆଜୀବିକାର ସାଧନ ସୃଷ୍ଟି କରି କ୍ଷୀରସାଗର ଡେୟରୀ ନାମକୁ ପ୍ରକୃତ ଭାବରେ ସାକାର କରିଛନ୍ତି
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗତ ୯ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ କେବଳ ଦେଶକୁ ସୁରକ୍ଷିତ ଏବଂ ବିକଶିତ କରିନାହାନ୍ତି ବରଂ ସେ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱରେ ଭାରତକୁ ଗୌରବାନ୍ୱିତ କରିଛନ୍ତି
ମୋଦୀ ସରକାର ଦେଶର ସବୁଠାରୁ ବଞ୍ଚôତ ଏବଂ ଗରୀବ ଲୋକମାନଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ସମବାୟ ଆନ୍ଦୋଳନ ସହିତ ଯୋଡ଼ି ସେମାନଙ୍କ ଜୀବନ ଧାରଣକୁ ଉପରକୁ ଉଠାଇଛନ୍ତି
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ସହଯୋଗ ସଂଗଠନ, କର୍ପୋରେଟ ଜଗତର ବ୍ୟକ୍ତି ଏବଂ ବେସରକାରୀ ସଂଗଠନ (ଏନଜିଓ)ଗୁଡ଼ିକୁ ସାଥୀରେ ନେଇ ଦେଶର ବିକାଶ ପାଇଁ ପ୍ରୟାସ କରୁଛନ୍ତି
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆହ୍ୱାନ କରିଥିଲେ ଯେ ଦେଶର ପିପିପି ମୋଡରେ ୧୦୦ ସୈନିକ ସ୍କୁଲ ହେବା ଆବଶ୍ୟକ ଏବଂ ସେହି ଦିଗରେ ଆଜି ଏଠାରେ ୨୦ତମ ସୈନିକ ସ୍କୁଲର ଭୂମି ପୂଜନ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହ
04 JUL 2023 4:10PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ସହଯୋଗ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହା ଆଜି ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ଗୁଜରାଟର ମେହସାଣାରେ କ୍ଷୀର ସାଗର ଅନୁସନ୍ଧାନ ଏବଂ ବିକାଶ ସଂଗଠନ ଦ୍ୱାରା ସଂଚାଳିତ ଶ୍ରୀ ମୋତିଭାଇ ଏବଂ ଚୌଧୁରୀ ସାଗର ସୈନିକ ସ୍କୁଲର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିଛନ୍ତି ।
ନିଜର ଅଭିଭାଷଣରେ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହା କହିଛନ୍ତି ଯେ ଶ୍ରୀ ମୋତିଭାଇ ଏବଂ ଚୌଧୁରୀ ଗତ ଅନେକ ଦଶନ୍ଧି ଧରି ପଶୁପାଳକମାନଙ୍କୁ ଏବଂ ବିଶେଷ କରି ଗାନ୍ଧୀ ନଗରର ଚୌଧୁରୀ ସମୁଦାୟର ମହିଳାମାନଙ୍କ ଆଜିବିକାର ସାଧନ ସୃଷ୍ଟି କରି କ୍ଷୀର ସାଗର ଡେୟରୀର ନାମକୁ ପ୍ରକୃତ ଭାବରେ ସାକାର କରିଛନ୍ତି । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଶ୍ରୀ ମୋତି ଭାଇଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଏହି କ୍ଷୀର ସାଗର ଡେୟରୀ ଅନେକ କଠନ ସମୟ ଦେଖିଛି । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଶ୍ରୀ ତ୍ରିଭୂବନ ଭାଇ ପଟେଲଙ୍କ ମାର୍ଗଦର୍ଶନରେ ଏବଂ ଶ୍ରୀ ମୋତି ଭାଇଙ୍କ ଯୋଗଦାନରେ ଉତ୍ତର ଗୁଜରାଟର ତିନିଟି ଜିଲ୍ଲା- ବନାସକାଣ୍ଠା, ସାବରକାଣ୍ଠା ଏବଂ ମେହସାଣାରେ କ୍ଷୀର ଉତ୍ପାଦନ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିଲା । ଶ୍ରୀ ଶାହା କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏକ ଆଦର୍ଶ କାର୍ଯ୍ୟକର୍ତ୍ତାଙ୍କୁ ସାଧାରଣ ଜୀବନରେ କେମିତି ହେବା ଉଚିତ ଏବଂ ତାହାର ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱ କେମିତି ହେବା ଉଚିତ, ଏହା ଜାଣିବା ପାଇଁ ମୋତି ଭାଇ ଚୌଧୁରୀଙ୍କ ଜୀବନରୁ ଶିଖିବା ଆବଶ୍ୟକ ।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ କହୁଛନ୍ତି ଯେ ଆଜି ଏଠାରେ ମୋତି ଭାଇ ଚୌଧୁରୀ ସାଗର ସୈନିକ ସ୍କୁଲର ଭୂମି ପୂଜନ କରାଯାଇଛି ଏବଂ ଏହି ସୈନିକ ସ୍କୁଲ କେବଳ ଉତ୍ତର ଗୁଜରାଟ ନୁହେଁ ବରଂ ସମଗ୍ର ଦେଶର ପିଲାମାନଙ୍କୁ ସେନାରେ ସାମିଲ ହେବାର ଏକ ସହଜ ଏବଂ ସୁଲଭ ମାଧ୍ୟମ ହେବ । ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଯେଉଁ ପିଲାମାନେ ଏହି ବିଦ୍ୟାଳୟରେ ପଢ଼ି ସେନାରେ ଯିବେ, ସେମାନେ ନିଜର ଜୀବନ ଦେଶଭକ୍ତି ଏବଂ ଦେଶର ରକ୍ଷା ପାଇଁ ସମର୍ପିତ କରିଦେବେ ଏବଂ ଯେଉଁମାନେ ନାଗରିକ ଜୀବନ ଅତିବାହିତ କରିବେ, ସେମାନେ ଏହି ବିଦ୍ୟାଳୟରୁ ଦେଶଭକ୍ତିର ସଂସ୍କାର ନିଜ ଜୀବନରେ ଆପଣାଇବେ ଏବଂ ଜଣେ ଭଲ ନାଗରିକ ହେବେ ।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହା କହିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗତ ୯ ବର୍ଷରେ ନା କେବଳ ଦେଶକୁ ସୁରକ୍ଷିତ ଏବଂ ବିକଶିତ କରିଛନ୍ତି, ବରଂ ସେ ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ଭାରତର ଗୌରବକୁ ମଧ୍ୟ ବଢ଼ାଇଛନ୍ତି । ସେ କହିଲେ ଯେ ଗତ ସରକାରଙ୍କ ବିକାଶ କାର୍ଯ୍ୟଗୁଡ଼ିକର ଦାୟିତ୍ୱ ଏକୁଟିଆ ଉଠାଉଥିଲେ, ସେଥିପାଇଁ ବିକାଶର ଗତି ଶିଥିଳ ଥିଲା । ଶ୍ରୀ ଶାହା କହିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ସମ୍ପନ୍ନ ଭାବରେ ସହଯୋଗ ସଂଗଠନ, କର୍ପୋରେଟେ ଜଗତର ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଏବଂ ବେସରକାରୀ ସଂଗଠନ (ଏନଜିଓ)କୁ ସାଥୀରେ ନେଇ ଦେଶର ବିକାଶ ପାଇଁ ପ୍ରୟାସ କରୁଛନ୍ତି । ସେ କହିଲେ ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆହ୍ୱାନ କରିଥିଲେ ଯେ ପିପିପି ମଡେଲରେ ଦେଶରେ ୧୦୦ ସୈନିକ ସ୍କୁଲ ହେବା ଉଚିତ ଏବଂ ଏହି ଦିଗରେ ଆଜି ଏଠାରେ ୨୦ତମ ସୈନିକ ସ୍କୁଲର ଭୂମିପୂଜନ କରାଯାଇଛି ।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ସହଯୋଗ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗୁଜରାଟରେ ଜଳ କ୍ରାନ୍ତି ନେଇ ଆସିଥିଲେ। ସେ କହିଲେ ଯେତେବେଳେ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗୁଜରାଟର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଥିଲେ, ସେତେବେଳେ ସେ ଉତ୍ତର ଗୁଜରାଟକୁ ବଞ୍ଚାଇବା ପାଇଁ ଅନେକ ପ୍ରୟାସ କରିଥିଲେ । ସେ କହିଲେ ଯେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ବିଭିନ୍ନ ଯୋଜନାଗୁଡ଼ିକ ମାଧ୍ୟମରେ ନର୍ମଦା ଏବଂ ମହୀସାଗରର ପାଣି ଉତ୍ତର ଗୁଜରାଟକୁ ଆଣିଥିଲେ । ଶ୍ରୀ ଶାହା କହିଛନ୍ତି ଯେ ସୁଜଲମ ସୁଫଲାମ୍ ଯୋଜନା ଉତ୍ତର ଗୁଜରାଟରେ ଜଳସ୍ତରକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବାର କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛି ଏବଂ ଏମିତି କରିବା ଦ୍ୱାରା କୃଷକମାନଙ୍କର କୃଷିରେ ବହୁତ ଲାଭ ହୋଇଛି ଏବଂ ପଶୁପାଳକମାନଙ୍କର ଅନେକ ସମସ୍ୟାଗୁଡ଼ିକ ସମାଧାନ ହୋଇପାରିଛି । ସେ କହିଲେ ଯେ ଗୁଜରାଟର ତକ୍ରାଳୀନ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ବର୍ତ୍ତମାନର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗ୍ରାମାଞ୍ଚଳର ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଲୋକମାନଙ୍କର ଏହି ସମସ୍ତ ସମସ୍ୟାଗୁଡ଼ିକୁ ଦୂର କରିବାର କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛନ୍ତି ।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହା କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ସୈନିକ ସ୍କୁଲ ଜ୍ଞାନ, ସୁରକ୍ଷା, ବୀରତ୍ୱ ଏବଂ ଦେଶଭକ୍ତିର ଭାବନାକୁ ଜାଗ୍ରତ କରିବାର କାର୍ଯ୍ୟ କରିବ ଏବଂ ଅନେକ ଯୁବକମାନଙ୍କ ଜୀବନରେ ନୂତନ ଆଲୋକ ଆଣିବ । ସେ କହିଲେ ଯେ ବର୍ଷ ୨୦୨୨-୨୩ରେ ୫୦ କ୍ୟାଡେଟ୍ ଏବଂ ୨୦୨୩-୨୪ରେ ୫୫ କ୍ୟାଡେଟ୍ ଭର୍ତ୍ତି କରାଯାଇଛି । ସେ କହିଲେ ଯେ ସ୍କୁଲରେ ପଢୁଥିବା ଯୁବକ କଠିନ ଦୀନଚର୍ଯ୍ୟାକୁ ଆପଣାଇ ଭାରତ ମାତାର ସେବା ପାଇଁ ନିଜକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରୁଛି ଏବଂ ଭାରତକୁ ମଜବୁତ କରିବ ।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ସହଯୋଗ ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଲେ ଯେ ଆଜି ‘ଶବ୍ଦ ମୋତୀ’ ପୁସ୍ତକର ମଧ୍ୟ ଉନ୍ମୋଚନ କରାଯାଇଛି, ଯାହା ମୋତି ଭାଇଙ୍କ ଜୀବନକୁ ବୁଝିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବ । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ମୋତି ଭାଇଙ୍କ ଜୀବନ ସବୁବେଳେ ଯୁବଗୋଷ୍ଠୀ ଏବଂ କିଶୋର ମାନଙ୍କ ପାଇଁ ପ୍ରେରଣାର ସ୍ରୋତ ରହିବ । ସେହ କହିଛନ୍ତି ଯେ ମେହସାଣା ଡେୟରୀ ବହୁତ ଉତ୍ସାହର ସହିତ ଆଗକୁ ବଢୁଛି ଏବଂ ଏହା ପ୍ରାୟ ୫ ଲକ୍ଷ କୃଷକଙ୍କର ଆଜିବିକାର ସ୍ରୋତ ହୋଇପାରିଛି, ସେ କହିଲେ ଯେ ମେହସାଣା ଡେୟରୀ ଚୌଧୁରୀ ସମାଜ, ଚୌଧୁରୀ ସମାଜର ମହିଳାମାନଙ୍କୁ ଏବଂ ଠାକୁର ସମାଜର ସମ୍ପ୍ରଦାୟକୁ ମଧ୍ୟ ଏକତ୍ରିତ କରିଛି । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ମେହସାଣା ଡେୟରୀର ସଂସ୍ଥାପକ ଶ୍ରୀ ମାନସିଂହଙ୍କ କଳ୍ପନା ଥିଲା ଯେ ସମାଜର ଅନେକ ବର୍ଗ ନିଜର ଆଜୀବିକା ଡେୟରୀ କ୍ଷେତ୍ରରୁ ପ୍ରାପ୍ତ କରନ୍ତୁ ଏବଂ ଆଜି ତାଙ୍କର ସେହି ଦୃଷ୍ଟିକୁ ପୂରା କରିବାର କାର୍ଯ୍ୟ କରାଯାଉଛି । ଶ୍ରୀ ଶାହା କହିଛନ୍ତି ଯେ ମାନସିଂହ ଭାଇ ଡେୟରୀ ଏବଂ ଖାଦ୍ୟ ସଂସ୍ଥାନ ଏବଂ ପ୍ରଦୌଗିକରୁ ବାହାରିଥିବା ଅନେକ ଯୁବକ କେବଳ ଗୁଜରାଟର ନୁହେଁ ବରଂ ସମଗ୍ର ଭାରତରେ ଡେୟରୀ ପ୍ରଦୌଗିକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଉକ୍ରୃଷ୍ଟ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛନ୍ତି ।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହା କହିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ସହଯୋଗ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ସ୍ଥାପନା କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଲୋକମାନଙ୍କୁ ‘ସହଯୋଗରୁ ସମୃଦ୍ଧି’ ମନ୍ତ୍ର ଦେଇଛନ୍ତି । ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ମୋଦୀ ସରକାର ସବୁଠାରୁ ବଂଚିତ ଏବଂ ଗରୀବ ଲୋକମାନଙ୍କର ମଧ୍ୟ ସମବାୟ ଆନ୍ଦୋଳନ ଏବଂ ଦେଶର ବିକାଶକୁ ଯୋଡ଼ି ତାଙ୍କ ଜୀବନ ଧାରଣକୁ ଉପକୁ ଉଠାଇଛନ୍ତି । ସେ କହିଲେ ଯେ ଆଗାମୀ ଦିନରେ ଦେଶରେ ଡେୟରୀ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅନେକ ନୂତନ ଶୁଭାରମ୍ଭ ହେବାକୁ ଯାଉଛି ।