প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২৭ জুনত মধ্য প্ৰদেশ ভ্ৰমণ কৰিব
‘ৰাণী কমলাপতি ৰে’ল ষ্টেশ্যন’ত পাঁচখন ‘বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছ’-ৰ ‘ফ্লেগ অফ’ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
ভূপাল (ৰাণী কমলাপতি)-ইন্দোৰ, ভূপাল (ৰাণী কমলাপতি)-জবলপুৰ, ৰাঁচী-পাটনা, ধাৰৱাড়-বেংগালুৰু আৰু গোৱা (মাদগাঁও)-মুম্বাইৰ মাজত ‘বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছ’-ৰ চলাচল আৰম্ভ কৰা হ'ব
26 JUN 2023 12:50PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২৭ জুন, ২০২৩-ত মধ্যপ্ৰদেশ ভ্ৰমণ কৰিব।
পুৱা প্ৰায় ১০:৩০ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘ৰাণী কমলাপতি ৰে'ল ষ্টেশ্যন’ত উপস্থিত হ'ব আৰু পাঁচখন বন্দে ভাৰত ৰে'লৰ ‘ফ্লেগ অফ’ কৰিব। এইকেইখন ‘বন্দে ভাৰত’ ৰে’ল হৈছে: ভূপাল (ৰাণী কমলাপতি)-ইন্দোৰ বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছ; ভূপাল (ৰাণী কমলাপতি)-জবলপুৰ বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছ; ৰাঁচী-পাটনা বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছ; ধাৰৱাড়-বেংগালুৰু বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছ আৰু গোৱা (মাদগাঁও)-মুম্বাই বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছ।
ভূপাল (ৰাণী কমলাপতি)-ইন্দোৰ বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছে মধ্য প্ৰদেশৰ দুখন গুৰুত্বপূৰ্ণ চহৰৰ মাজত সহজ আৰু দ্ৰুত ভ্ৰমণৰ সুবিধা প্ৰদান কৰিব আৰু অঞ্চলটোৰ সাংস্কৃতিক, পৰ্যটন আৰু ধৰ্মীয় স্থানসমূহৰ সংযোগ উন্নত কৰিব।
ভূপাল (ৰাণী কমলাপতি) - জবলপুৰ ‘বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছ’য়ে ‘মহাকৌশল’ অঞ্চল (জবলপুৰ)ক মধ্য প্ৰদেশৰ কেন্দ্ৰীয় অঞ্চলৰ (ভূপাল) সৈতে সংযোগ কৰিব। লগতে, উন্নত সংযোগৰ দ্বাৰা অঞ্চলটোৰ পৰ্যটন ক্ষেত্ৰসমূহো লাভান্বিত হ'ব।
ৰাঁচী-পাটনা ‘বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছ’ ঝাৰখণ্ড আৰু বিহাৰৰ বাবে প্ৰথমখন ‘বন্দে ভাৰত’ ৰে’ল হ'ব। পাটনা আৰু ৰাঁচীৰ মাজত যোগাযোগ বৃদ্ধি কৰিব লগা এই ৰে'লখন পৰ্যটক, শিক্ষাৰ্থী আৰু ব্যৱসায়ীসকলৰ বাবে এক আশীৰ্বাদস্বৰূপ হ'ব।
ধাৰৱাড়-বেংগালুৰু ‘বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছ’-য়ে কৰ্ণাটকৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ চহৰসমূহ- ধাৰৱাড় আৰু হুব্বালীক ৰাজ্যৰ ৰাজধানী বেংগালুৰুৰ সৈতে সংযোগ কৰিব। ই অঞ্চলটোৰ পৰ্যটক, শিক্ষাৰ্থী, উদ্যোগপতি আদিক যথেষ্ট উপকৃত কৰিব।
গোৱা (মাদগাঁও)-মুম্বাই ‘বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছ’ হ'ব গোৱাৰ প্ৰথমখন ‘বন্দে ভাৰত এক্সপ্ৰেছ’। ই মুম্বাইৰ ‘ছত্ৰপতি শিৱাজী মহাৰাজ টাৰ্মিনাছ’ আৰু গোৱাৰ ‘মাদগাঁও ষ্টেশ্যন’ৰ মাজত চলিব আৰু গোৱা আৰু মহাৰাষ্ট্ৰ দুয়োখন ৰাজ্যৰ পৰ্যটন বৃদ্ধিত সহায় কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to visit Madhya Pradesh on 27th June
PM to flag off five Vande Bharat Express at Rani Kamalapati Railway Station
Vande Bharat Express to be introduced between Bhopal (Rani Kamalapati)-Indore, Bhopal (Rani Kamalapati)-Jabalpur, Ranchi-Patna, Dharwad-Bengaluru and Goa (Madgaon)-Mumbai
Goa, Bihar and Jhakhand to get Vande Bharat train connectivity for the first time
Trains to provide world class experience to passengers and provide boost to tourism
26 JUN 2023 12:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Madhya Pradesh on 27th June, 2023.
At around 10:30 AM, Prime Minister will reach Rani Kamalapati Railway Station and flag off five Vande Bharat Trains. The five Vande Bharat trains are : Bhopal (Rani Kamalapati)-Indore Vande Bharat Express; Bhopal (Rani Kamalapati)-Jabalpur Vande Bharat Express; Ranchi-Patna Vande Bharat Express; Dharwad-Bengaluru Vande Bharat Express and Goa (Madgaon)-Mumbai Vande Bharat Express.
Bhopal (Rani Kamalapati)-Indore Vande Bharat Express will facilitate easy and fast travel between two important cities of Madhya Pradesh and will improve connectivity of the cultural, tourist and religious places in the region.
Bhopal (Rani Kamalapati) - Jabalpur Vande Bharat Express will connect Mahakaushal Region (Jabalpur) to the Central Region (Bhopal) of Madhya Pradesh. Also, tourist places in the region will also be benefitted by improved connectivity.
Ranchi-Patna Vande Bharat Express will be the first Vande Bharat for Jharkhand and Bihar. Enhancing connectivity between Patna and Ranchi, the train will be a boon for tourists, students and businessmen.
Dharwad–Bengaluru Vande Bharat Express will connect important cities in Karnataka - Dharwad and Hubballi with State Capital Bengaluru. It will immensely benefit tourists, students, industrialists etc in the region.
Goa (Madgaon)-Mumbai Vande Bharat Express will be Goa’s first Vande Bharat Express. It will run between Mumbai's Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus and Goa’s Madgaon station and help in boosting tourism in both Goa and Maharashtra.